Zou je het doen?

310511_1_800
Ik rommel wat door foto’s en kom deze tegen.
Een wat bewolkte dag, eind mei 2011. Ik zit aan het water en moet enorm plassen. Tot die tijd heb ik nog geen beet gehad en besluit na wat wikken en wegen de bosjes in te duiken. Ahhh, wat kan dat af en toe heerlijk zijn. Maar die heerlijkheid verdwijnt snel. Je raadt het al. Er gaat een pieper af. Met de broek nog half op de knieën knijp ik af en ren naar mijn hengels. Waar ik  bang voor was, is gebeurd.

Mijn rechterhengel wijst naar een paar struiken aan de overkant. Vlak onder een overhangende tak lag mijn aasje te wachten op een zeelt met een knorrende maag. Die zeelt kwam natuurlijk net langs toen ik daar even stond te ontluchten. Nu sta ik te sjorren aan een lijn die kennelijk ergens blijft steken. De vis heeft zich vast gezwommen.
Mijn hoofd maalt. Tomme, het is ‘ the big one’, het is vast de ‘ zeelt der zeelten’  Pleaaaaaaaase, ga los!
Ondertussen voel ik vis aan de andere kant trekken. Ik kan de lijn een stukje inhalen, maar dan stoekt het, ergens zit ze vast.

Ik sta te tobben. Het water is niet zo koud en ik wil kosten wat het kost die vis hebben. Het zal me toch niet gebeuren dat ik straks die hele ochtend voor niks heb gezeten, terwijl ik de kans had een vis te landen?
Na lang wikken en wegen neem ik de gok. Ik trek mijn laarzen, sokken en broek uit en loop zo het water in. Rustig schuifel ik langs de rand van het water, vervolgens langs de struiken, maar zak steeds verder weg. Tegelijkertijd probeer ik de lijn los te krijgen, maar nog steeds zonder succes.

Wanneer ik tot aan mijn oksels in het water sta slaat het noodlot toe. De lijn valt slap en ik draai de lijn binnen. Het hele zaakje heb ik terug, maar wel met een lege haak. Daar sta ik dan, in mijn natte kloffie.  Een illusie armer en een nat pak rijker.
Had jij het gedaan?

4 reacties

 1. Hennie schreef:

  Als dat dan die droomvis zou zijn? Ja, maar ook wel na de nodige twijfels..
  Prachtige verhalen trouwens, die mis ik in de meeste hengelsportbladen.

  groet,
  Hennie

 2. Marcel schreef:

  Hoi Hennie, leuk dat je meeleest en bedankt voor je reactie. Altijd leuk als lezers wat van zich laten horen.

 3. Bart schreef:

  Ziet er wel mooi uit die foto,
  of ik het zelf ook zou doen geen idee eigenlijk?

  Jammer dat we de vis niet hebben gezien.

 4. Freek schreef:

  Hoi Marcel,

  Begrijpelijk dat je het water inging!

  Geen vis aan de haak, maar het heeft wel een mooie foto opgeleverd.
  Leuk dat je website weer actief is. Ik las er graag op en het werkt inspirerend 🙂

  Groetjes Freek

Laat een reactie achter