Zeeltkriebels (Valse start)

08042014_1_600
Ik blader door het Tenchfishers Magazine en het kriebelt. De laatste keer dat ik een zeelt in levende lijve heb gezien moet maart 2012 zijn geweest. Nu staar ik naar prachtige Engelse vissen en ik krijg jeuk. Gek eigenlijk. Twee jaar lang heb ik er niet naar omgekeken. Twee jaar lang staan de hengels en andere fishinggear in de schuur te verpieteren. En dan nu…ineens…?
“Moet je niet weer eens gaan vissen?” Verbaasd kijk ik mijn eega aan. Het is de allereerste keer dat ik dat uit de mond van mijn wederhelft hoor.”Ja, je zit in dat blaadje te koekeloeren en het is nu toch weer tijd voor die beesten?”
Ik wend mijn hoofd weer naar het blaadje en begin te dubben. Mmmm..Het is 8 April en ietwat gespannen sta ik aan het water. Mijn hengels liggen op de steunen, maar sjonge jonge het begint goed.
Geen batterijen meer in mijn piepers, wakers thuis laten liggen. Ik was even vergeten dat ik een tijdje uit de roulatie ben geweest, maar het ergste komt nog. Ik zit nog geen uurtje, het zonnetje schijnt en daar komt ineens verandering in. Het begint te stormen en het water komt met bakken naar beneden. Wat is dit?
Terwijl ik me probeer te verschuilen onder de plu, wordt deze opgetild en klapt vervolgens hard tegen een boom. De baleinen zijn gesprongen en het ding is niet meer te gebruiken. Alles wordt zeiknat. Ik hou het 15 minuten vol en ben er dan klaar mee. Al voeterend pak ik in. De spullen worden kletsnat achterin de auto gegooid en met het gezicht op onweer rijd ik naar huis.
Wanneer ik voor de deur sta, doet de vrouw verbaasd open en vraagt: “Nu al terug?”, “Normaal gesproken kun je wel een stootje hebben?” Kletsnat strompel ik binnen. Als een verzopen kat sta ik in de gang en kijk haar aan.
“Nou, misschien was dat wel een voorbode! Misschien was het wel goed dat je was gestopt!” Ze draait zich om, kan een glimlach niet onderdrukken en ze loopt zo langs me heen de woonkamer in.  Dit was dus een typische valse start..

08042014_3_600

Tags:

5 reacties

 1. Karlo Schrijver schreef:

  Marcel,

  Je was aan het water, hebt vis gesnoven, voelt weer viskriebels! Volgende keer ben je alweer beter georganiseerd. Zelf ben ik ook al flink geïnfecteerd, met de pen op karper en mocht onlangs nog een polderkarpertje landen. Binnenkort heb ik een afspraak met iemand om ergens op zeelt te gaan vissen! Ik hoop je een foto te kunnen sturen van mijn eerste zeelt.

  Slechte generale, goede ……

  Met een vriendelijke visgroet,

  Karlo

 2. MarcelP schreef:

  Hoi Karlo, zo bekijk ik het ook hoor. FF weer inkomen en komend weekend weer een poging wagen. Leuk te horen dat je ook een poging doet om een zeelt te verschalken. Ben benieuwd!

 3. Jelle schreef:

  Hoi,

  Een paar jaar geleden las ik in het visblad het artikel dat je toen hebt geschreven over het vissen op zeelt. Ik was toen nog niet zo lang begonnen met vissen maar ik wou zo’n zeelt vangen omdat ze zo mooi waren. Ik was het toen even uit het oog verloren maar een jaar later in het voorjaar ving ik mijn eerste zeelt. Inmiddels heb ik er wel meerdere gevangen ik vind ze geweldig! Leuk dat er een website van is. En hoe hou je het vol zolang niet vissen.

  groet Jelle

 4. MarcelP schreef:

  Hoi Jelle, leuk je hier te spreken. Ja, dat artikel heb ik ook nog ergens in PDF formaat. Zal ik hier ook plaatsen. Goed idee:) en wat die pauze betreft. Tja, gezinsuitbreiding brengt verplichtingen met zich mee hè:) Bedankt voor je reactie!

 5. Michael schreef:

  He Marcel,

  goed te zien dat je weer terug bent, miste vispomp wel een beetje…

  Groet Michael

Laat een reactie achter