Zeeltkriebels (Sjoempie)

Het sputtert weer eens. Op de een of andere manier presteer ik het vaak om niet al te ideale omstandigheden uit te kiezen om te gaan vissen. Who cares. Met niet vissen, vang je nooit iets.Ik ben allang blij dat ik weer eens kan. En een zin dat ik heb!!Alsof de paashaas me op de hielen zit vlieg ik over de snelweg. Met maar 3 uurtjes vistijd wil ik geen minuut verspelen.  De regen komt met bakken naar beneden, maar dat geeft niets. Ik heb alles bij me. Regenbroek is aan, paraplu mee……maar…

Mijn hart slaat over. In het vorige verslag kon je lezen dat mijn paraplu kapot gewaaid was vanwege de storm. De paraplu is dus niet te gebruiken. Gewoonweg vergeten in de kliko te gooien!! Dat begint weer lekker.
Ik ben niet voor een gat te vangen en met positieve energie rij ik naar het strijdveld.
Wanneer ik de auto uitpak is het wonderbaarlijk gestopt met regenen. 15 Minuten later liggen de hengels in.

Hengels liggen in and now we'll wait...

Hengels liggen in

Het strijdplan is als volgt. In het vroege voorjaar is mijn ervaring dat kleine pop-ups goed werken. Zoete boilies doen het ook vrij goed, dus ik spreid mijn kansen. Links een pop-up maiskorrel en rechts een hengel met een boilie.
Nog voordat ik mijn boiliehengel te water heb gelaten klapt de waker van mijn linkerhengel al tegen het lak. Voordat ik de hengel te pakken heb is de vis de plompen ingezwommen en los ik de vis na heel lichtjes binnenhalen. Ai…
Ik blijf positief. Ik voel dat ik nog meer kansen krijg en plaats het pop-upje terug op precies dezelfde plek. De goden zijn mij goed gezind, de linker pieper gaat alweer en dit keer is het raak.

Mannetje van 46 cm. Karakteristiek bekkie en eerder gevangen.

Mannetje van 46 cm. Karakteristiek bekkie en eerder gevangen.

Ik pak de hengel en voel het al. Het karakteristieke kopschudden is weer begonnen. Schitterend! Veel te lang geleden dat ik dit heb gedaan en ik geniet met volle teugen. Met moeite krijg ik de vis naar de kant. Vijf minuten later sluit het net en vang ik mijn eerste zeelt na 2,5 jaar.

Op een pop-up maiskorrel.

Op een pop-up maiskorrel.

Het blijkt een bekende vis.Een zwarte plek op het bekkie martkeert de herkenning. Het mannetje heb ik in 2009 een keer gevangen. Was toen 45 cm. Toch maar een cm gegroeid in al die jaren. De vechtersbaas viel voor een pop-upje. Een imitatiemaiskorrel een cm of 2 boven de bodem deed de truc. Gaaf!

Ik heb de vis nog maar net in het water of de andere baitunner ratelt de lijn van de spoel.  Om een lang verhaal kort te maken. De tweede vis ligt ook snel in het netje, een dame van 48 cm.  Man wat ben ik blij.

Kijk hem blij zijn.

Kijk hem blij zijn.

Als ik ook deze vis terugzet begint het weer te regenen. Tja, dan ontstaat er twijfel. Zal ik blijven zitten, of met twee vissen in de pocket naar huis gaan? Ondanks de kapotte paraplu blijf ik nog een half uur aanmodderen, maar blijft de aanbeet uit. Dat wordt natte spullen inpakken en met het zweet op de rug gooi ik de spullen in de auto.
Wanneer ik de bolide thuis op de parkeerplaats zet, staat mijn vrouw al in de deuropening. Wederom sta ik voor haar, sjoempienat, net als een paar weken geleden. “Je kiest je dagen wel uit he”, zegt ze bezorgt.”Kennelijk heb je gevangen, anders staat er geen smile op dat gezicht.” Dit keer loop ik de woonkamer in en kan een glimlach niet onderdrukken. “Dat heb je helemaal goed.”
21042014_release_1

Tags:

7 reacties

 1. Jelle schreef:

  Welkom terug zou ik zeggen! Mooi begin man!

 2. Karlo Schrijver schreef:

  Ha Marcel,

  Lekker zeg!! Van harte met de vangsten en weer eens lekker gevist!

  Vriendelijke groet,

  Karlo

 3. Karlo Schrijver schreef:

  Marcel, wat is je E-mail adres, wil je een verhaal en foto sturen!

  Groet Karlo

 4. MarcelP schreef:

  @Jelle:Ha Jelle, leuk dat je meeleest en thanx!
  @Karlo: Super bedankt hoor! Ik zal nog even een contactformulier proberen te maken, maar tot die tijd kun je gebruik maken van info[nospam]@zeeltvissen.nl (FF die [nospam] weghalen he.)
  Ben benieuwd!

 5. Karlo Schrijver schreef:

  Bedankt Marcel, je hebt mail!!!

  Karlo

 6. Coen schreef:

  Jo pompie, ben je er weer?
  Lachen man! We moeten maar weer eens op pad gaan. Lijkt me leuk.
  Groeten Coen,

 7. MarcelP schreef:

  Heee Coen, het nieuws gaat snel he:) En dat samen vissen, moeten we maar eens doen, mannetjuhhhh:)

Laat een reactie achter