Zeeltkriebels (Nieuw water)


Tijdens mijn vakantie een keer met pa gevist maar het was niet veel soeps. Toch werd het vuurtje aangewakkerd. Weer thuis, stond ik te popelen om een nieuw water te bevissen. Geen idee wat ik zou aantreffen. Er schijnen zeelten, karper en een paar oude brasems te zwemmen. Maar goed. Eerst zien, dan geloven . Ik heb wel even wat huiswerk gedaan. Uitgepeild met de Markerfloat en vervolgens wat voorgevoerd met mais en hennep. Vanmorgen zat ik er met zoonlief. Twee hengels lagen op de voerplek. Een methodhengel met miniboilies en een hengel met een ordinaire korf. Gewoon mais op de haak en wachten. Dat wachten duurde een uurtje.
Een prachtige vangst. Mooi vrouwtje van 43 cm.
Net toen mijn oudste een rondje pokemons wilde zoeken, ging de baitrunner af. De eerste vis op de mais. Een mannetje van 51 cm. Prachtig! Helaas had ik het fototoestel niet gereed, dus deze mocht gauw zwemmen. Even later ging ook de method. Een klein vrouwtje van 43 lag zo in het net.

Daarna bleef het lang stil. Een half uur voor sluit weer een run op de mais. Een hoog mannetje van 53cm heeft het met mij aan de stok. Terwijl Duuk allang niet meer achter de hengel zit, maar wel wat pokemons rijker is, klapt 15 minuten voor tijd nogmaals de waker omhoog. Een ongelofelijk slijmerige oude brasem van maar liefst 66 cm ligt in mijn zojuist nog droge net. De bonus waar ik eigenlijk een beetje op hoopte. Het is 11:30 uur wanneer we weer richting huis rijden. Vrouw blij, zoon blij. En ik??? Man ik zit alweer te popelen

0 Reacties

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter