Zeeltkriebels (Hepie en Hepie)


‘Ik lig op m’n kussen…stil te dromen..”
Wie dit melodietje kent, is al aardig op leeftijd. Ja, ja, ik begin, dus ik ben ook de jongste niet meer. Maar daar gaat het hier niet over.

Vroeger had je een zangeressenduo Hepie & Hepie. Waar Hepie was, daar was Hepie en waar Hepie was… je raadt het al… was Hepie.
Onafscheidelijk waren die twee, totdat.. tja.. niet belangrijk.

Het is tweede paasdag en ik ben niet de eerste aan het water. Een karpervisser is me voor en heeft zijn dikke jas aan. De teller staat nog op nul en het koude weer voorspelt niet veel goeds. De man heeft dus ook geen zeelten gevangen, maar weet wel dat ze er zwemmen. Hele grote zelfs. Het waren de juiste woorden om me weg te jagen, snel sprint ik naar een stek.

De wind blaast vol in m’n gezicht en het is inmiddels 12 uur. Ik heb geen tik gezien, ondanks dat ik een prachtige voerplek heb gemaakt.
Man, wat is het koud. Wat een verschil met een week geleden.

Het zonnetje begint door te komen en ik hang nog eens lekker in m’n stoel. Had ik maar een kussen meegenomen. Maar voordat ik wegzak, schiet een waker tegen de lak van mijn hengel. Donders, wat ben ik snel. In een Lucky Luck reactie heb ik de hengel vast en sta een vis te drillen. Gaat het dan toch gebeuren?

Het is de mais hengel. Ik heb een hengel van mais voorzien en ik krijg er potdorie beet op. Vijf minuten later ligt er een mooi mannetje van 50 in m’n net. Maar voordat ik het visje op de onthaakmat zet, gaat de andere hengel ook af. Daar sta je dan met je schepnet.
Ik sta te trappelen op m’n plek. Hoe ga ik dit in naam van de paashaas doen?
Schepnet half in het water en drillen maar, we zien het wel. Al heel snel komt een geel groen tinca vrouwtje boven drijven en ze zwemt zo het net met het mannetje in. Alsof ze elkaar kennen, liggen ze rustig in m’n netje. Ik zal toch geen koppeltje gevangen hebben?

Een beetje klungelig zet ik ze gezamenlijk op de foto en zet beide vissen tegelijk terug. Daar gaan Hepie en Hepie, alsof ze saampjes weer op pad gaan.

Het blijft bij die twee aanbeten, want ik dommel daarna mooi weg. De piepers blijven stil. En Pomp?
‘Ik lig op m’n kussen stil te dromen…’

2 reacties

  1. Ed schreef:

    Ha die Marcel , dit gaat je beter af dan met 2 snoeken ๐Ÿ™‚
    Mooie vissen

  2. Marcel schreef:

    Hoi Ed, je hebt helemaal gelijk hahaha. Ik kom in de zomer weer eens op herhaling ๐Ÿ™‚

Laat een reactie achter