Zeeltkolder VII (Zweden – Introductie)


Het was een weekje stil rond de VisPomp, maar er gebeurde van alles achter de schermen.
De tassen zijn gepakt, de hengels zitten in de foudralen, de spoedcursus Zweeds voor beginners hebben we voltooid. Hou je vast en lees mee.

Begin 2008 kreeg ik een artikel uit de Beet Magazine onder ogen. Het artikel “Zweedse Schonen met Rode ogen” was geschreven door Arnout Terlouw en Michel Dekker. De mannen maakten een reis naar Zweden om Tinca Tinca te belagen en ik zat werkelijk te likkebaarden van de prachtige foto’s, de avontuurlijke ambiance en natuurlijk de gevangen zeelten.

Het artikel heb ik wel  10 keer gelezen, want vaste bezoekers weten inmiddels dat ik ook een zwak heb voor Tinca Tinca. Ik dacht, “Man, man, man, wat mooi! Dat wil ik ook!” , maar vanwege omstandigheden toentertijd, onmogelijk uit te voeren.

Foto 2: Het artikel “Zweedse Schonen met rode ogen”, hier begon het mee (Bron: Beet Magazine)

Een jaar later stort ik me weer helemaal op de zeelt (zie Zeeltkolder) en kom toevallig de Beet met het artikel weer tegen. Weer droom ik van de trip naar Zweden, weer zie ik me zelf staan in het Zweedse nat, maar uitvoeren is een tweede.

Ik vertel mijn goede vriend en vismaat, Nico het verhaal en Nico raakt ook helemaal enthousiast. De pannenkoek was 10 jaar geleden al eens in Zweden geweest, helemaal verkocht en bijna naar dit land geëmigreerd, maar het is er niet van gekomen.Het was daarom super te horen dat Nico meer dan enthousiast was om mij te gaan vergezellen tijdens de trip naar Zweden en dus werd er een plan gesmeed.
Maar ja, je kunt wel op de bonnefooi richting Zweden. We moeten wel weten waar te beginnen en daarom zou het mooi zijn als wij contact konden krijgen met één van de schrijvers van dit artikel.

Maar goed, probeer maar eens contact te krijgen met de grootste Allround visser van Nederland, Arnout Terlouw! Dat bleek makkelijker dan ik dacht en via via kreeg ik het e-mailadres van deze topper. In een uitgebreide mail gaf ik aan dat Nico en ik de Tinca Tinca trip naar Zweden wilden maken en of hij ons een zetje in de rug kon geven.

Al heel snel kregen we antwoord van Arnout en hebben we veel bruikbare informatie gekregen. Ontzettend cool natuurlijk, aangezien ik kan begrijpen dat de beste man wel wat anders aan zijn hoofd heeft als mail te beantwoorden van een stel adhd vissers.

Foto 3: Arnout met 1 van zijn Zweedse Schonen.
Nico en ik gingen aan de slag, zijn over en weer met Zweden gaan mailen en kregen inside information van Arnout.  De toffe gast stuurde ons nog even wat foto’s om van te kwijlen en wenste ons veel succes. Afgesproken werd om Arnout wel even van alles op de hoogte te houden.

Het is nu bijna 2 maand later na de eerste aanzet en ik zei al, de koffers zijn gepakt. Nico en ik rijden dit weekend naar het land van Pippi Langkous en IKEA, Het land van Abba en Zlatan en we gaan de uitdaging aan.
Een nieuw avontuur staat ons dus te wachten, een nieuwe uitdaging ligt klaar. Hoe het ook afloopt, Nico en ik hebben zo’n zin in dit avontuur.

Tot ziens of op z’n Zweeds…..Hejdå

Marcel en Nico

17 reacties

 1. Marco schreef:

  Succes man daar en geniet er vooral van. Maar dat zal wel lukken

 2. Marco schreef:

  en ohja, het speldje zit op zoonlief zijn pet en blijft daar voorlopig nog wel even zitten.
  Wel magere vangsten op het moment hier en helaas nog geen kneiters

 3. Tom schreef:

  Spannend, maak maar voldoende foto’s om ons te verlekkeren!

 4. Koen schreef:

  Marcel en Nico heel veel plezier en succes!!!

  Gr Koen.

 5. Bart schreef:

  Marcel en Nico heel veel plezier en succes met de Zweedse schonen

  Gr Bart

 6. sander schreef:

  toeval bestaat niet he!
  top mannen,ben benieuwd hoe het gaat verlopen.
  mijn compli’s marcel.
  het zit niet alleen tussen je oren,maar ook doen.kicke
  succes

 7. André schreef:

  Mannen Succes in Zweden!!

 8. Jos Raaijmakers schreef:

  Hoi Marcel en Nico

  Heel veel plezier en goede vangst gewenst.

  Groeten Jos Raaijmakers

 9. Mark van de Waal schreef:

  Marcel en Nico: Veel succes gewenst en vangze!!!

 10. Mark van de Waal schreef:

  Marcel & Nico: veel succes gewenst en vangze daar in Zweden!!!

 11. Pieter S schreef:

  Heel veel succes

 12. Joey schreef:

  Super tripje! Veel succes daar en geniet ervan!

 13. Pomp senior schreef:

  Mannen, heel veel plezier in Zweden en vooral een goede vangst.
  We zijn erg nieuwsgierig naar de verhalen.

 14. Tim aka IamBarbeel schreef:

  Ben erg benieuwd naar het verhaal!!

 15. Gary schreef:

  Nou ik ben ook benieuwd naar het verhaal. Ben er zelf een dag bij geweest maar zal niks verklappen…… Denk echter dat het een mooi verhaal wordt met ook mooie plaatjes. Zal de site zeker in de gaten houden om te kunnen lezen hoe jullie het hier ervaren hebben. ik vond het in ieder geval leuk om jullie hier te hebben. Hopelijk tot een volgende keer.

 16. Harold schreef:

  Schiet eens op met die verhalen Marcel… ben erg benieuwd!!! 🙂

 17. Marcel schreef:

  Iedereen bedankt voor de steun. Het eerste deel is inmiddels online
  Veel leesplezier.

Laat een reactie achter