Zeelten in Zweden (Gepubliceerd in Witvis Augustus 2010)


Zeelten in Zweden(Eerder gepubliceerd in Witvis Totaal, Augustus 2010).

Ergens in het land van Pipi Langkous, Abba en Zlatan ligt een meer. Nu stikt het in Zweden van het water, maar nee… Ergens in Zweden ligt een prachtig meer. Het gerucht gaat de ronde dat in dat heldere water schitterende zeelten zwemmen. Als zeeltliefhebber een droom om te vissen. Een droom die lange tijd een droom bleef, totdat…
Het is Juni 2009. Ik sta tot mijn knieën in het Zweedse nat. Met mijn vismaat Nico Breevaart heb ik de sprong genomen en nu staan we in het betoverde water. Om ons heen niets dan het groen der natuur. Om ons heen prachtige bergen.
In dit water zwemmen grote zeelten. Zelfs 60ers zijn hier geboren. De bakermat van de Zweedse Sutare ligt voor me. Vol spanning wacht ik op wat komen gaat.

Dit is een deel van het artikel.
Op mijn website is in 2 delen het volledige verslag te lezen.
Hier Deel I en Deel II .

0 Reacties

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter