The Hunt for Roxy en Estelle (Noordwest)

Mijn partners in crime.
Het is noordwesten wind. Ik krijg het vandaag vol op de bakkes. Niet mijn favoriete windrichting. Het  vertrouwen slinkt dan ook meteen met 50% bij een ander briesje dan zuidwesten wind. Ik heb zo mijn standaard riedeltjes voor een geslaagde dag vissen.Ondertussen sleep ik mijn spullen voor de verandering weer richting de stek. In mijn foedraal de donkerrode Fox Euromasters. Mijn trouwe bondgenoten gedurende deze koude periode. Het karretje met de tas, stoel, onthaaktmat en fototoestel zeul ik achter me aan. Weer die lijdensweg.

Aan het water is het een modderbende. Ik kan in een oogopslag zien dat er niemand op de stek is geweest. Nu verwacht ik dat sowieso niet, maar toch. Weer een riedeltje dat mijn gemoedstoestand op peil houdt. Als eerste tuur ik over het water. Zal Ruud er weer zijn? Ik vraag me af hoe hij hier altijd ongemerkt naartoe rijdt? Nooit een auto te zien. Geen andere bandensporen dan de mijne. Hij zal hier toch niet wonen?

Mijn laatste ontmoeting met ‘De Slager’ heeft me best wakker gehouden. Niet alleen vanwege de bedreigingen. Ik ben toch wel heel benieuwd of buiten de snoeken Roxy en Estelle, de karper ‘De Ridder’ ook nog leeft. Dat zou toch wat zijn.
De plas met zijn historische vissen. Uitgegroeid tot een soort mythe.
Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om het Felix te vertellen van mijn tweede ontmoeting met Ruud. De oude baas is logeren bij familie. Na oud en nieuw ga ik weer bij hem langs. Die zal wel schrikken en me aanmoedigen Ruud aan te geven, of misschien wel die hele missie af te blazen. Dat laatste ben ik zeker niet van plan. Ik heb me er inmiddels zo in vastgebeten.’No Way’ dat ik nu ga passen. Ik zit helemaal in de flow.
Onderlijnen op voorraad.
Foto: Genoeg reserve onderlijnen.
De hengels zijn nu opgetuigd, de onderlijnen zitten aan de wartels en de aasvissen worden geprepareerd. Iets later staan er twee deadbaitpencils op vijfenveertig graden. Let the games begin.

Het weer wordt er niet beter op. Het begint lichtjes te regenen, zeg maar miezeren. De paraplu wordt opgezet. Dat kan er ook nog wel bij. Om de tijd te doden pak ik het fototoestel en probeer te ontdekken of Ruud aan de plas zit. Met de telelens probeer ik de oevers te onderzoeken. Helaas kan ik niet alles even goed zien. Net allemaal te ver. De lens richt ik vervolgens maar op één van de pencils. De dobber boven de kuil staat nog net zo mooi als anderhalf uur geleden. Ik zoek mijn andere dobber, heb deze in het vizier en zie dat deze rechtop begint te staan. “Hee, dat is interessant”. De pencil schokt, gaat op en neer. Dan valt ze plat, maar komt net zo snel weer omhoog. Duidelijk een aanbeet.
Mijn partners in crime.
Foto: Ineens staat de deadbait pencil omhoog.

Ik wacht, heb geduld. Zolang dat ding stuitert blijf ik alert. Dan floept de dobber ineens weg. Tijd om actie te ondernemen. Vlug pak ik de hengel op en volgt het volgende riedeltje. Beugel dicht, strak draaien, weerstand voelen en aanslaan! Hangen!

In mijn uppie sta ik te drillen. Een vis aan de andere kant van de lijn probeert al kopschuddend vrij te komen. Tevergeefs. Pomp is uiterst scherp en drilt de vis zo het net in. Het is weer een kasteel van een snoekbaars. Geweldig! Ik kan me nog herinneren dat Mans op het feestje vertelde hoe gek Felix van die vissen werd. Ik snap nu ook wel waarom. Het stikt hier blijkbaar van die glasogen!!
Ik onthaak de vis. Het is me opgevallen dat die vissen hun bek stijf op elkaar houden. Ik heb de laatste tijd toch aardig moeite om die bek open te krijgen. Net alsof ze op slot gaan. Heb geen idee of dit typerend voor snoekbaars is. Iemand hier bekend mee? Het is lastig, maar uiteindelijk kan ik er bij. De dreggen worden netjes verwijderd. Vol bewondering bekijk ik de vis.
De kam is in vergelijking met de vorige snoekbaarzen nog mooi intact. Vlug leen ik haar nog even voor de plaatjes, voordat ze teruggaat.
Mijn partners in crime.
Foto: Weer een fraai kasteel

De regen weet van geen ophouden, levert geen enkele aanbeet meer op, maar dat maakt niet uit. De vis is binnen. Zo zie je maar dat ook Noordwesten wind zo nu en dan een visje oplevert. Het geeft me in ieder geval wat vertrouwen voor een volgende keer, hoewel ik me wel afvraag waar die snoeken gebleven zijn.

Ik ben moe, ik ben gaar, besluit in te pakken. Het hele riedeltje begint weer van voren af aan. Zo zeul ik het mij fishinggear naar huis. Het is mooi geweest voor dit jaar.

Prijsvraag en mededeling
Dit was het laatste verslag van het jaar 2011. Ik neem net als Felix even vakantie. De tweede week van januari zijn we weer terug. Maar niet voordat we er nog even een kleine prijsvraag tegenaan gooien.
Aan de mooie snoekbaars zit een prijsje verbonden. Raad de lengte van deze vis. De winnaar krijgt twee Fox Slimline Slider dobbers cadeau. De uitslag wordt vermeld in het volgende verslag in januari. Wil je niet meedoen met de prijsvraag, een reactie stel ik ook erg op prijs.

Ik wil iedereen bedanken die VisPomp het afgelopen jaar heeft gevolgd. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen vermaken. Ik vond het in elk geval super dat jullie er waren! Dan rest mij nog iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2012 te wensen, met heel veel mooie vangsten.  Tot in januari.
Marcel (Vis)Pomp

Mijn partners in crime.

23 reacties

 1. Jurgen schreef:

  Wauwwwwv Marcel wat een mooie snoekbaars heb je weer weten te vangen deze keer!
  Weer een prachtig beest man.
  Ik schat ze op 77cm.
  Verder prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling.

  Groetjes, Jurgen

 2. Grietha schreef:

  Mooi verhaal weer Marcel.
  En wederom een mooie snoekbaars van 68cm!

 3. Sergei schreef:

  Ik geniet van deze verhalen, mooie vis die ik schat op 71 cm

 4. Pierre schreef:

  Mooi beest !! 65cm…
  Beste wensen en tot volgend jaar !!

 5. Mark V. schreef:

  Goede feestdagen!! En volgend jaar veel succes met de missie.
  De snoekbaars schat ik op 67 cm.

 6. FrankG schreef:

  Mooie afsluiting van het jaar Marcel ,ik heb het taai de laatste tijd maar ga zeker nog 1 dezer dagen ,tot volgend jaar en jij ook fijne dagen gewenst

  76 cm voor de snoekbaars

 7. Joop schreef:

  Hoi Marcel,

  Fijne dagen en een goed 2012 toegewenst.Ik ben benieuwd hoe de missie gaat aflopen.

  De snoekbaars…74 cm.

  Vriendelijke groet,
  Joop

 8. Koen Verweij schreef:

  Hoi Marcel,

  Ik ben zeer benieuwd hoe dit verhaal in januari verder zal gaan. Prachtige snoekbaars weer!
  Fijne feestdagen en de beste wensen voor jou en je gezin.

  Groet,

  Koen.

 9. Guid0 schreef:

  Werkelijk sublieme verhalen op je site!! ik heb ‘m meteen bij mijn startpagina’s gezet. Succes met je hunt en kijk maar uit voor de slager en de klopper 😉

  P.S. Snoekbaars schat ik op exact 70 cm.

 10. Misha schreef:

  Weer een mooi verhaal en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar en kijk uit naar het januarideel (ps: lengte snoekbaars 75 cm)

 11. Ronald schreef:

  Hey Pompie

  Prachtige snoekbaars hoor, daar teken ik ook voor.
  Schat hem op 73cm.

  Prettige feestdagen en een prachtig 2012.

 12. Coen schreef:

  Hey Pomp,

  Fijne dagen, de beste wensen en vooral veel geluk voor jullie in het nieuwe jaar.

  Groeten Coen.

 13. Dennis schreef:

  Hallo Marcel,idd weer een mooi kasteel…gelijk maar even een schatting doen,ehhmm…83 cm 🙂

  De beste wensen ook alvast!!! En in januari weer het vervolg van Roxy&Estelle 8D thats cool ! laturs !!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Maarten schreef:

  Zozozo Marcel,

  Das weer een beste.
  Ik schat um op 76 cm.

  Beetje laat maar toch nog fijne kerstdag(en) en een fijne jaarwisseling en een goed vangstjaar toegewenst,

  groetjes Maarten

 15. Anneloes schreef:

  Fijne feestdagen, gelukkig nieuwjaar! Dat er nog maar vele mooie verhalen mogen volgen… Ik denk dat de snoekbaars 72 cm 🙂
  Groetjes, Anneloes

 16. Steven schreef:

  Een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst. Een bijzonder mooie snoekbaars trouwens, ik ga binnenkort ook maar eens proberen op snoek en snoekbaars in de polder, maar dan met kunstaas. Mijn handen kriebelen namelijk alweer als ik dit lees! Oja, ik denk dat de snoekbaars 75 cm is. Fijne feestdagen! Groetjes, Steven

 17. Denthi schreef:

  Hey Pomp,

  Ik heb erg genoten van je verhalen en schrijfstijl.
  Mogen er nog vele volgen in 2012!

  De snoekbaars is denk ik 72 cm

  Gr Denthi

 18. Kees schreef:

  Ha die Marcel,

  Weer een absoluut gave vis! Op naar een van de giga esox dames dacht ik zo. Ik ga aankomende nacht met een paar vismaten het jaar uitvissen zoals we dat noemen ( = slap ouwehoeren en terugblikken… ).
  Anyway,alvast alle goeds en voorspoed voor 2012 gewenst voor jou en je dierbaren.
  Hopenlijk zien we elkaar een keer aan de rivier volgend jaar!
  C u en visgroet,n,

  Kees

 19. Siebe schreef:

  Hey Marcel,

  Mooi vis weer. Ben weer benieuwd naar de reactie van de oudjes en het volgende verhaal. Volgende keer weer een vis dit tel hoor. Met andere woorden (meter)SNOEK.
  O ja ik schat de snoekbaars 68cm in.

  PS: Nog goed en gezond nieuwjaar toegewenst.

 20. Menco schreef:

  Hey hoi Mas,

  de beste wensen in het nieuwe jaar voor jullie allen en thuis ook!!

  we denken hier 69 cm.

  groetjes ..

 21. Ron B. schreef:

  Ik zeg 64cm,

  de beste wensen en een visrijk 2012.

  Gr.

 22. Sander schreef:

  Hoi allereerst een heel gezond en visrijk jaar weer.
  Ben benieuwd wat het wordt aankomend jaar,al nieuwe doelstellingen voor het nieuwe jaar?
  oja ik denk dat de snoekbaars 73 cm is.
  Gr sander

 23. Marcel schreef:

  Beste mensen, Allereerst de beste wensen voor 2012 en bedankt voor de leuke reacties. Sergei, Guido, Misha en Denthi. Leuk dat jullie ook wat van jullie laten horen. Waardeer ik zeer. De rest natuurlijk ook, maar jullie doen dat wel vaker 🙂
  De prijsvraag is dit keer gewonnen door Jurgen.De snoekbaars was 77 cm. Ik baalde natuurlijk wel een beetje dat meteen de eerste reaguurder het goed had, maar dat wist de rest gelukkig niet. Jurgen, stuur me even je adres, dan stuur ik ze volgende week op. Nogmaals, iedereen bedankt.

  Marcel

Laat een reactie achter