The Hunt for Roxy en Estelle (De Vraag)


Ik ben net terug van vakantie. De koelkast is leeg en het weekend staat voor de deur.
In de supermarkt sta ik te dromen in de lange rij wachtende mensen. Op zaterdag half 3 boodschappen doen was niet echt slim. Zuchtend schuifel ik een paar centimeter naar voren. Op de automatische piloot wacht ik mijn beurt af.

Terwijl mijn armen op het winkelwagentje rusten, zie ik ineens dat een bejaarde hand mijn arm probeert te pakken. Ik schrik en trek mijn arm terug. Snel draai ik me om .
“Dag Marcel, is het Bzr-virus inmiddels uitgeroeid?”
Het is Felix. De man van de grote dames. “Hallo Felix, hoe is het met U?”, lachend schud ik het baasje de hand.

Sinds ik de jacht op Roxy en Estelle heb gestaakt hebben we nog wel contact gehouden. De beste man vond het natuurlijk ontzettend jammer dat Koning Winter de laatste 2 jaren roet in het eten gooide, maar stiekem hoopt hij dat ik nog een poging wil wagen. Felix is dan wel in de 90, mag dan wel zo kwiek als een hoentje zijn, maar de jaren beginnen ook te tellen. Het zou mooi zijn als hij nog een antwoord op zijn vraag krijgt. Leven Roxy en Estelle nog??!!

De Vraag
Buiten de supermarkt praten we nog wat na. Over de zeeltperikelen, wat ik hierna ga doen en of er nog een roofvisavontuur in zit.  Wanneer we afscheid nemen en ik Felix een hand geef, houdt de ouwe dibbes mijn hand nog even vast. Met bijna bibberende stem stelt hij me de vraag: “Marcel, wil je nog een poging wagen aankomende winter?” Het is bijna alsof Felix erom smeekt. “Ik wil er nog even over nadenken, Felix. Vind je dat ok?” Felix knikt en ik beloof hem dat ik over een paar weken contact met hem opneem.

Het spookt in mijn hoofd.
Tot en met September wil ik eigenlijk nog andere dingen doen. Misschien barbelen, achter de ruisvoorn aan en nog even zeelten. Ondanks de 60+ zeelt brandt het vuurtje nog steeds. Tijd besteden aan de snoeken betekent minder of geen tijd voor andere visserijen.
De Hunt for Roxy & Estelle heeft ook andere gevolgen. Heb ik weer zin om telkens achterom te kijken. De mannen, Ton en Jacob zullen weer in mijn nek staan te hijgen.  Ik twijfel.

Hoe denken jullie erover? Moet ik nog een poging wagen om Roxy en Estelle te vangen? Zijn er überhaupt nog mensen geïnteresseerd in dit avontuur? Vangstgarantie kan ik jullie niet geven. Wie weet krijgen we wederom een strenge winter?
Graag jullie mening. Bij genoeg reacties wil ik nog wel een poging wagen. Dus laat je horen!!!

Voor degene die niet weten waar het over gaat. Lees eerst The Hunt for Roxy en Estelle
Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5.

To be Continued??

23 reacties

 1. Joey schreef:

  Ik zou het fantastisch vinden als je de jacht op Roxy en Estelle weer opent!

 2. John schreef:

  Ik zou het doen Marcel, al doe je het alleen maar voor Felix.
  Denk dat het voor de oude baas een mooi kado zou zijn als je 1 van de 2 zou weten te vangen.

  Gr. John

 3. vantorre peter schreef:

  Marcel,

  ik ben het eens met john
  ik zou er ook voor gaan DOEN !!!!!!!!!!

 4. Grietha schreef:

  Hoi Marcel,
  Gelukkig ben ik niet de enige die met De Vraag rondloopt.
  Elke keer hoop ik nog op het vervolg op de eerdere Roxy en Estelle verhalen.
  Ik ben benieuwd of je nog een poging gaat wagen. Ik hoop er in ieder geval wel op want ook ik wil HET graag weten.

 5. Jeroen schreef:

  He Marcel,

  ik kan niet wachten op het volgende deel van dit spannende verhaal!!
  Dus ja ga achter die dames aan!!

 6. Jurriën G. schreef:

  Marcel,

  Pak die monsters!

  Succes, Jurriën G.

  Ps: welkom terug

 7. Ronald schreef:

  Marcel, volg gewoon je gevoel, je bruist van energie die je ergens moet ontladen.
  Je krijgt een kans aangeboden en ik denk dat het een een kans uit duizenden is en voor Felix een stukje gemoedsrust.

  Doe wat je zelf het beste vind, luister naar jezelf dan vind je vanzelf het antwoord.

  GreetZ en suc6 met je cuissade
  Ronald

 8. Michael schreef:

  Hallo Marcel,

  ik laat zelf ook al een paar jaar de snoeken links liggen voor brasem, karper en zeelt, als jij het nou even voordoet………

  Succes!!

  Michael

 9. Frans schreef:

  Hoi Marcel,

  Doen!!!! Je hebt via Felix een unieke kans gekregen die je al 2 jaar moet laten rusten. Jij hebt je leven nog voor je en de zeelten e.d. komen nog wel. Felix wil natuurlijk weten of die 2 nog leven….geef hem dat antwoordt.

 10. Waalcko schreef:

  To be Continued??
  Het antwoord is hopelijk: Lucky number (deel) 7.

 11. Pierre schreef:

  Doen!!
  Wanneer , zou ik laten afhangen van hoe de andere vissoorten het doen..
  Ik was vorig jaar september al aan het snoeken….op het moment dat de barbelen flink los waren….te vroeg dus…
  De barbelen laten me momenteel ook niet echt in de steek…dus voorlopig zit ik achter m’n riverpod!!

  Snoeken kan de hele winter door nog……..

 12. Pieter B. schreef:

  Tis weer tijd voor een snoekenbak! Laat die zeelten maar even met rust : )

 13. Sander S. schreef:

  Doen! Leuk om weer eens over een snoekhunt te lezen, ik speel zelf ook met de gedachte. Ben benieuwd of Felix zijn antwoord krijgt!

 14. Jurrien Uiterwijk schreef:

  ha Marcel,

  Puik plan om The Hunt voort te zetten.
  ik heb inmiddels ook de zeeltstokken in de kast staan, en mijn kunstaas arsenaal voorzien van nieuwe scherpe dreggen…..nu dikke Berta nog! ( de moeder van Roxy en Estelle)

 15. Dennis schreef:

  Hallo Marcel,superspannend dit Roxy en Estelle verhaal.Peroonlijk vond ik het erg jammer dat het geen vervolg kreeg door de omstandigheden,maar nu verneem ik dat het mogelijk een vervolg gaat krijgen 😀 .En volgens mij ben ik dan niet de enige die aan het scherm gekluisterd zit om de updates in de gaten te houden…bovendien is het een prachtige visserij,al kan het dan wel een erg taaie visserij zijn.Als het te lang afzien word met het statisch vissen,dan wissel ik het zelf meestal af met een dagje poldersnoeken,vaak heb je dan een leuk aantal vissen op zo´n dag en kun je er weer tegen aan de volgende sessie.Ben benieuwd…maar ja vissen doe je ook voor jezelf vooral en het moet leuk blijven,dat is de bedoeling lijkt me.En zoals Waalcko al zei,to be continued?…

 16. Marco schreef:

  Ik zeg “doen”

 17. Jurgen schreef:

  He Marcel.
  Ik zou het wel weten als ik er zo voor stond.
  Maar ja mag je ook niet vragen aan een van oorsprong roofvisser.
  Maar ik hoop wel dat je er achter aan gaat want je verhalen zijn altijd super mooi om te lezen!

  Groetjes, Jurgen

 18. Ferdinand schreef:

  He Marcel,

  Alles goed kerel? Ik zou het doen, want tot op heden is het echt een goed snoekjaar. Al een paar 90 ers gevanen en 3 boven de meter. Eentje hebben we zowat bij jou voor de deur gevangen…

  Als je eerst nog op ruisvoorn gaat vissen heb je meteen mooie aasvissen!

  Gr.

 19. Pieter S schreef:

  Ik zeg: doen waar je zélf zin in hebt en je mening vooral niet af laten hangen van anderen!

  MVG, Pieter

 20. Jan schreef:

  Bovenstaande is het enige juiste antwoord

 21. Marcel Wiltjer schreef:

  Hé Marcel,

  Volgens mij sta je te springen om deze dames eens te landen….

  En wij staan te springen om een nieuwe episode.

  Ik zou zeggen….Ga ervoor.

  Gr,
  Mas

 22. Marcel schreef:

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties. In een volgend artikeltje zal ik de definitieve beslissing bekend maken.

 23. Siebe schreef:

  Hey Marcel,

  Natuurlijk moet je door gaan met dit ontzettend mooie avontuur. Ik kijk nu al uit naar het volgende verhaal.
  Ik hoop dat ook echt dat je dit weer oppakt.

  Gr. Siebe

Laat een reactie achter