The Hunt for Roxy en Estelle (De Slager)


“Dus Ruud was ook aan de plas? De Slager? Ik dacht dat die jongen nog vast zat?” Vragend kijk ik Felix aan. “Ja, jongen, daar zit een heel verhaal achter!” “Ik kijk nergens meer van op, Felix. Het wordt gekker en gekker.”
Triiiiing! De deurbel gaat en ik probeer door het raam een glimp van de beller op te vangen. Het is te donker om te zien wie het is, maar ik heb zo’n bruin vermoeden. Felix sloft naar de deur, terwijl de gestalte nog eens op de deurbel drukt. “Ja, ja, ik kom al. Ik ben niet zo snel.”

“Ik dacht, ik bel nog maar effe zodat die ouwe baas het niet ontgaat. Dat bezoekje van onze visser wil ik niet missen, hahaha.” Aan de stem te horen komt Mans binnen. Het hele snoekteam is compleet en ik denk dat het weer een interessante avond gaat worden.
“Wel, wel, wel, kijk daar. Marcel , beste vriend. Wat leuk je hier weer te zien.”
Mans zet een papieren zak op tafel en komt me de hand schudden. “Jongen, ik hoor dat je weer van alles hebt meegemaakt?” Met grote interesse komt  Mans naast me zitten, terwijl Felix naar de keuken sloft.

“De Slager is terug op de plas, Mans!”, roept Felix.
“De Slager terug……………? “ , “Ruud, de Slager?”, zegt Mans verbaasd.
Felix komt uit de keuken met twee extra glazen. Ik zie hoe Mans de papieren zak openmaakt en een fles Sonnema tevoorschijn tovert. Kennelijk zijn de heren nogal verbaasd en dat is niet ongegrond.

“Ruud terug….Nee maar! ” Mans schenkt de glazen vol, neemt een teug en begint te vertellen.
“Ruud was vroeger slager, nou ja slager. Uitbeender, of wildsnijder noemen ze zo iemand geloof ik.”
De man werkte in een slachthuis en stak voor de rest al zijn vrije tijd in het karperen. Dat heeft hem o.a. zijn relatie gekost. Nou gaf Ruud niet zoveel om relaties hoor, integendeel zelfs.” “Het was, omdat de hormoontjes af en toe opspeelden, maar hij was de dames liever kwijt dan rijk.”
“Kostbare uurtjes, zei hij altijd.Kostbare visuurtjes.”
Ondertussen gaat er weer een glaasje achterover en ik kijk naar Felix. Ik krijg een glimlach en neem zelf ook een nipje van mijn Sonnema.

Mans vervolgt zijn verhaal. “Onze slager wilde weer eens wat tijd aan de plas doorbrengen, maar tot zijn grote schrik zag hij dat een onbekende karpervisser op zijn stek had plaatsgenomen.Daar was onze vriend niet blij mee.” “Daar is een stampei gemaakt, dat wil je niet weten.” “Het werd een ordinaire knokpartij, waarbij Ruud een paar flinke klappen heeft opgelopen.” “Andere karpervissers moesten de twee kemphanen uit elkaar halen, anders waren er ongelukken gebeurd. Dat laatste kon na een tweede keer niet worden voorkomen.”

“Nou moet ik even vertellen dat Ruud voor een missie aan de plas zat. En wat voor één.”
“Hij wilde als eerste visser het complete topbestand van het water vangen.” “Dat was hem tot dan bijna gelukt. Op een grote spiegel na. De spiegelkarper met de naam “Het spook” was al drie jaar niet op de kant geweest en dat was nou net de vis waar Ruud zijn pijlen op had gericht. De man flipte helemaal toen dezelfde karpervisser op ZIJN stek deze spiegel landde. En wel op een topgewicht van 46 pond.”
“Er knapte iets bij Ruud. De Slager ging gewapend met een mes verhaal halen. Weer kwam het tot een handgemeen. De karpervisser heeft het helaas niet kunnen navertellen. Wat daar precies aan de waterkant heeft afgespeeld is niet helemaal duidelijk, maar geruchten gaan de ronde dat Ruud hem met messteken om het leven heeft gebracht. In ieder geval is Ruud diezelfde nacht nog gearresteerd, vervolgens veroordeeld en sindsdien niet meer op de plas gezien.”

“Het is daarom vreemd, beste Marcel, dat Ruud weer vrij rondloopt.”, vervolgt Mans.
“Het lijkt me onwaarschijnlijk dat  ‘De Slager’ vervroegd is vrijgekomen.
Felix springt in: “De volgende vraag is. Waarom Ruud zijn tijd bij een eventuele ontsnapping aan de plas slijt?”

“Ik…… heb zo’n klein vermoeden dat ik wel weet waarom”, stamel ik. “Die spiegel, die jullie “Het Spook” noemen, leeft volgens mij nog!”
“Ha, ik heb je toch verteld dat die karpers allemaal gestorven zijn?”, zegt Felix. “Nou, daar ben ik helemaal niet zo zeker van, Felix. Sterker nog. Ik heb er nog twee zien zwemmen, waaronder waarschijnlijk de spiegelkarper waar Ruud op jaagt.”

Foto: Even bij de oudjes op bezoek. Altijd gezellig.
De twee mannen kijken elkaar verbaasd aan. Mans schenkt zichzelf nog wat in.
“Jongen, als dat bekend wordt, kun je wel opdoeken.”, zegt Felix geïrriteerd.
“Dat wordt weer nummertje trekken voor een stek!” Ik probeer de oude baas gerust te stellen. “Ik heb niet het idee dat Ruud dit aan de grote klok wil hangen Felix, aangezien hij nogal voorzichtig was. Trouwens, waarom zou hij dat doen? Hij gooit er alleen zijn eigen glazen mee in.”
Mans zet zijn lege glas op tafel en zegt: “Die jongen is zo dom nog niet, Felix. Misschien maken we ons te druk.”

Ik merk aan Felix dat het hem niet zint. Dat die karpers nog wel eens roet in het eten kun gooien. Onrustig schuifelt de krasse knar van de keuken naar zijn stoel. “Weet je Felix, ik praat de volgende keer wel even met Ruud. Ik zal vragen wat nou eigenlijk zijn bedoeling van de plas is. Natuurlijk hebben we al een idee, maar duidelijkheid haalt een boel twijfel weg.”
“ Als je maar voorzichtig bent met die “Slager”. Straks moeten we je ergens opgraven.” , Felix begint nu echt knorrig te worden.
“Die jongen kan prima voor zichzelf zorgen.” , zeg Mans. “Wanneer ga je eigenlijk weer vissen, Marcel?”
“De bedoeling is dat ik vrijdag nog even een ochtendje pak, misschien weet ik ’s avonds meer.”
Felix begint de boel op te ruimen. Het gesprek viel hem kennelijk niet goed.
“Zoo, ik zal jullie kletsmajoren uitlaten. Ik ben moe en ga mijn nest opzoeken.”
Vlug gooi ik de Sonnema achterover en volg Mans naar de deur. Felix duwt ons vervolgens naar buiten.
“Nou, nou, iets rustiger kan ook wel.” , grapt Mans.

Onze verteller en ik staan bij mijn fiets. Ik vraag de lange levensgenieter of het wel goed gaat met Felix.
“Het zat Felix niet echt lekker he met Ruud en de karpers.”
“Ach Marcel, als je al die jaren de plas voor jezelf hebt gehad, is het wel eens lastig om het los te laten.” “Het is voor Felix moeilijk te bevatten dat Roxy en Estelle misschien door anderen gevangen kunnen worden.”
“Overigens is het de vraag of die vissen nog leven, maar…. Ik wil je niet uit de droom helpen hahaha”

Mans draait zich om en loopt zwalkend over de stoep. “Red je het alleen naar huis, Mans?”, roep ik hem na. “Jongen, ik kom al 86 jaar thuis, dat gaat vandaag ook nog wel lukken hoor!” Lachend danst Mans verder. Wanneer ik het slot van mijn fiets haal zit ik wel te malen. Het zijn me wel een figuren hoor. Ben ik net af van Ton en Jacob. Krijg ik te maken met één of andere Kameleon, Slager, of hoe die man ook mag heten.  Ze kunnen me allemaal wat, morgen naar de plas.


Foto: De Snoekbaars die de voorn niet kon weerstaan. 72 cm Glasoog.
Uitslag Prijsvraag:
Vorige week mochten jullie de lengte raden van de snoekbaars. Op de foto kwam de vis niet helemaal tot zijn recht, maar de vis was toch 72 cm.Het setje doodaasdobbers gaat naar Sander. Gefeliciteerd Sander. Ik stuur je straks even een pm.  Andere kandidaten, better luck next time.Vond het super dat jullie meededen.

11 reacties

 1. Dennis schreef:

  Weer een geweldig verhaal!! Kan niet wachten op het vervolg!

 2. Johan V schreef:

  Als we niks van je horen weten we in ieder geval wat er met je gebeurt is 😉
  Ben benieuwd naar je vangsten morgen.

  Gr Johan

 3. Kees schreef:

  Ha die Marcel,
  Volgende keer zou ik een fles Sonnema meenemen naar de waterkant als ik je was. Kun je fijn samen met die Ruud er eentje op nemen en een keer zijn kant van het verhaal horen, wedden dat er iets verassends te horen valt? Eventueel samen met hem die bak van een karper weten te strikken lijkt me ook een uitdaging?!
  Sonnema is trouwens ook mijn favo dus als we elkaar dan een keer treffen aan het water kunnen we op alle vangsten en successen er eentje drinken ( regel ik de cola wel )!!!

  Visgroet,n uut emmn

  Kees

 4. Martijn schreef:

  He Pompie, Wat weer een leuk verhaal, succes morgen we lezen wel hoe het gegaan is..
  groetjes van de Visboer (emmer vishandel)

 5. Bart schreef:

  Jeeeetje Marcel waar ben je aan begonnen.

  Hoop wel voor je dat je nog 1 van de dames weet te vangen suc6

 6. Frank schreef:

  Marcel wat een spannend verhaal zeg ,lees nu ook de geschiedenis van dit project !!! ga zo door

  ps:die hengels van weleer fantastisch zo heb ik ook veel gelopen met een lange stok langs het kantje

 7. Marcel schreef:

  @Dennis: Super te horen Dennis.Dank je wel.
  @Johan: Ha Johan, ik heb gevist en ben er nog hoor 🙂
  @Kees: Hee Kees,Kleintje Sonnema is present. Nu nog ff kijken of Ruud van Berenburg houdt:) Ik lus er wel een, maar neem toch liever een biertje:)
  @Martijn:Hee Martijn, leuk dat je komt buurten. Houd het in de gaten.
  @Bart: Ha Bart, leuk dat je ook weer van de partij bent. Ach, bekijk het maar zo. Heb het zelf in de hand. Kan elk moment stoppen he. Maar nu nog even niet 🙂
  @Frank: Hee Frank.Leuk dat ik jou hier tref. Was stiekem even gaan neuzen op je site. Leuke verslagen man! Die ga ik ook even volgen. Weer wat leuk leesvoer erbij. Top en thanx!

 8. Pomp senior schreef:

  Hé Pompmans,

  Weer een spannend verhaal, maar doe voorzichtig.
  Ben benieuwd hoe het afloopt.
  Wat de Berenburg betreft als je het niet lust dan
  weet ik er wel raad mee.
  Groetn

 9. Siebe schreef:

  He Marcel,

  Het verhaal wordt mooier en mooier. Ik hoop dat je nog lang hier meer door kan en wilt gaan. Prachtig dit.

 10. Waalcko schreef:

  Ha Marcel,

  Weer een heerlijke episode! En laat Ruud maar spoken jagen. De tijd tikt, het succes kan eigenlijk niet uitblijven!

  Groeten Waalcko

 11. Marcel schreef:

  @Siebe: He Siebe, Doet me goed te horen. Top!
  @Waalcko:Hee Waalcko,je slaat de spijker op z’n kop. Check het volgende deel:)
  @Pa: Ha Pa, leuk dat je er ook weer bent. Gauw weer voorntjes tikken?

Laat een reactie achter