Stormtroopers


Verslag van donderdag 8 November 2007.

De weerberichten waren niet best.
Windkracht 7 aan de kust. Grote bakken met water in aantocht. Het leek mij toch verstandig om zondag te gaan vissen i.p.v. vandaag met die stormwaarschuwingen.
Ik belde Wolf op om te overleggen.
”Welnee man, dat is allemaal aan de kust”. “We kunnen gewoon gaan vissen en ik neem de plu mee.” Ik had nog steeds een beetje twijfels,maar vertrouwde op Wolf zijn kennis.

Tot 14:30 uur zou het duren voordat ik het pand van mijn werkgever uitliep.Om 15:30 uur gaf ik Ronald een hand en meneer kon zijn glimlach niet verbergen.Mr. Powergum was reeds een uurtje eerder begonnen en had er zo eventjes 2 uitgetikt.

Volgens mij wordt het niet echt droog

Kijk dat zijn alvast goede berichten, want dat betekent dat er vis op de stek zit en vol goede moed pakte ik mijn spullen uit. De wind stond goed te wakkeren en de Paraplu stond mooi tegen de wind in om ons te beschermen. Even keek ik naar de constructie.

Foto 2: Ronald met zijn 61 cm

Waar basaltblokken allemaal niet goed voor zijn. Sterk staaltje als de wind die omblaast en Pomp was klaar met het optuigen van zijn hengel. Wolf vertelde mij dat hij er 1 op kaas had gevangen. Deze was 61 cm en lag binnen 10 minuten op de kant. Ik kon mooi meekijken op zijn camera en met 1 oog hield ik mijn hengel in het oog. De
2e vis die Wolf ving was een mooi dikkerdje van 64 cm. Een gezonde buik en deze werd gevangen op luncheon meat ofwel Smac. Oef, wat ruikt dat toch lekker.

Foto 3: Nog een mooie, iets dikker, iets groter, 64 cm.

De afgelopen dagen moeten we constateren dat het water weer aan het zakken was geblazen maar met de aankomende regen zal daar wel snel verandering in komen.


Foto 4: Pompie met z’n hebben en houden.
Ik vis ook dit keer met Powergum. Ronald vist er al jaren mee, maar ik begin er ook in te geloven. Powergum is een soort elastiek tussen je hoofd- en onderlijn om toch ietwat rek op je dynema te krijgen. Tevens is de beetregistratie beter dan bij het rekbare nylon en zo gooi ik mijn montage te water.

Wolf ligt vlak aan de kant en ik ben meer van het doorrollen, een beetje de Mark methode, wel bekend onder de barbeelvissers, maar dan zonder baitrunner. Zo vis ik de hele stroming af tussen de kribben en terwijl ik de bodem aan het aftasten ben gebeurd er iets op de top. ’s Zomers krijg je echt knallen op je hengel, maar de laatste 2 sessies waren er toch ook voorzichtige tikken op het topje bij.

Toch moeilijk voor te stellen met een zelfhaaksysteem, maar echt…mijn top staat op dit moment te trillen, met tussenpauzes van een seconde of 3. Ronald twijfelt ook of het een aanbeet is en wanneer er een volgende trilling is, sla ik maar aan. Jaaaa!!! Daar is het gebonk en ik heb er warempel 1 aanhangen. Het heeft niet lang geduurd en weer zie je dat de aanbeten snel kunnen komen.

Eerst denk ik dat het een kleintje is. Ik krijg niet echt het gevoel dat de vis tegensparteld. Maar vlak voor de kant gaat de vis door mijn slip en zwemt het terug richting diepte. Gelukkig kan Wolf na een paar minuten scheppen en ligt er voor mij een mooie 58 cm op de mat. Cool!
Foto 5: Ook ik mag nog een vis pakken.

De vis mag daarna terug en het is eigenlijk gelijk over met de aanbeten, zoals we wel vaker zien. De regen komt nu ook naar beneden en de wind wakkert alleen maar meer aan. Inmiddels is het ook donker geworden en kruipen we onder de plu, al turend naar de breekstaafjes. Maar hoe vaak we ons aas ook wisselen, hoe vaak we stroming uitkammen, we krijgen geen tik meer.

Om iets voor 7 ruimen we op in de regen en banen ons een weg naar de auto. Al hink stap springend omzeilen we de koeienvlaaien in het donker en onze hoofdlampjes brengen ons bij ons beginpunt. Nadat we alles nat ingepakt hebben moeten we concluderen dat we gewoon goed gevangen hebben. Regen, wind en lage temperatuur.Ook tijdens deze weersomstandigheden bijt de vis mogen we concluderen.

Onze vingers tintelen van de kou en we zijn blij dat we weer in de warme auto zitten. 5 minuten later breekt de hemel open. Niet met zonnestralen, maar met bakken komt de regen naar beneden. Oef, je zou maar net moeten inpakken. Dit weekend weer een sessie. Tot gauw.

p.s. Ronald heeft nog een filmpje gemaakt. Check this out.
En hij heeft sinds kort ook een website. Klik hier of surf naar www.barbeel.eu

6 reacties

 1. Wolf schreef:

  Zijn je laarzen al droog ??

  Ha ha ha, ….;-)

 2. firesma schreef:

  Ik lig hier samen met mijn vriendin dubbel van het lachen om die eerste foto waarbij jullie zo gebroederlijk onder de plu zitten 🙂

  Nu ik hier zit te tikken bedenk ik me dat ik vanmiddag ook nog wel even een hengeltje uit had kunnen gooien…

 3. Rolo schreef:

  Niet lullen, gewoon doorvissen. En vangen natuurlijk. Op die foto met dat foudraal lijkt het wel of je vanuit de hemel een tik met een goddelijk stokje krijgt….. Maar goed, dat zal wel aan mijn fantasie liggen….

 4. sander schreef:

  je blijft lekker doorgaan.
  een vis die zwemt moet ook eten he.
  mooie site ronald ziet er gelikt uit.
  enne ben het et rolo eens net of je een tikkie krijgt van hup je bent te laat!en blijkt ook wanrt ronald had al gevangen.

 5. dick schreef:

  Beste stormtroopers jullie zijn niet te stoppen met vissen als het om deze fantastische baarddrager gaat. Weer of geen weer er wordt gevist, en nog gevangen ook.
  Elke keer geniet ik weer van de verhalen op de Waal of de IJssel. En nu Ronald ook een site heeft kan ik nog meer lezen over deze vis.
  Ga zo lang mogelijk door, want de verhalen vervelen mij nooit.

  Groeten Dick.

 6. Marcel schreef:

  @Wolf: Laarzen zijn leeg, ready to go heheh
  @Firesma: Haha, ik kon geen normale foto vinden, vandaar deze foto met de debielen van de donderdag. Was vandaag eigenlijk niet eens zulk slecht weer he…ik zat ook al te twijfelen 🙂
  @Rolo:Nu je het zegt. Kan er zelf ook wel wat in zien. Cool!! 🙂 Het is overigens een beetje een verslaving aan het worden, maar dat heb je inmiddels wel gemerkt.
  @Sander: He jongen thanx man, hoest met je bellyboat?
  @Dick:Dank je Dick. Zolang we nog blijven vangen, gaan we zeker nog door. Laat die sneeuw maar komen hahaha
  Tevens blijven we gewoon doorgaan met schrijven hoor 🙂

Laat een reactie achter