Stormtroopers III


Verslag van zondag 25 November 2007.

Er wordt steeds minder barbeel gevangen en dat was ook min of meer te verwachten.
Het water wordt kouder, de meeste vissers houden het vanwege de kou voor gezien en zo worden ook de vangstmeldingen minder. We moeten het voornamelijk hebben van informatie van wedstrijdvissers en zo nu en dan hoor ik van Frans dat er nog steeds incidenteel barbeel wordt gevangen. Tijd om de stoute schoenen weer aan te trekken, tijd om te gaan vissen.

Dit keer moest ik het alleen hebben van de zondag.Afgelopen week enorm druk gehad met andere afspraken en zodoende kwam mijn doordeweekse visdag te vervallen. Helaas, helaas, maar dat zal de komende tijd nog wel meer gebeuren met die feestdagen en verjaardagen in het vooruitzicht.

Zondag zou het dus weer moeten gebeuren. Wolf en ik hadden weer een strijdplan bedacht en Frans zou ook nog even 2 uurtjes meepikken. De ambassadeur van barbeel stond namelijk op de visbeurs te Utrecht en kon dus niet echt vissen.Toch zou hij van half 8 tot half 10 een hengeltje uit willen gooien en zo spraken we af om om 07:30 uur aan het water te zijn.

Ik was vroeg en Ronald kwam ook snel aangereden. Echter zagen we geen Frans en ik had al een vermoeden dat de beste man zich verslapen had. Wolf deed een belletje, maar kreeg geen gehoor. Jammer, maar helaas en moesten de Stormtroopers het alleen doen.

Foto 2: Ons goed plakkende super mengseltje, ahum…

We hadden een plannetje, maar of het zou lukken was een 2e.We weten dat het reukorgaan van vriend Barbus erg goed is ontwikkeld. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de vissen een blokje kaas op een afstand van 100 meter kunnen ruiken.Maar ja, of ze op dat moment zin in kaas hebben is een andere vraag.

Het plan was om op een krib te zitten en een groot geurspoor te maken. Veel zoete meuk, goed geurende kaas en zelfs kaasflavours werden toegevoegd om vervolgens de grote zware goed plakkende ballen vanaf onze krib stroomafwaarts te laten rollen.Misschien dat we een groepje vissen op de plek konden krijgen en hopelijk waren ze nog niet verzadigd. Zo gezegd zo gedaan.

Foto 3: Donkere wolken boven onze stek.

Afgesproken werd om ieder van 1 hengel te voorzien, daar we anders elkaar in de lijnen zouden vissen en toen was het wachten.Het was nog droog, maar al gauw zagen we de “Darky Clouds” boven ons verschijnen.Frans belde nog even en vertelde ons dat hij zich had verslapen. Het had dan ook geen zin meer om te komen, daar hij om 10:00 uur op de beurs moest zijn en hij wenste ons geluk.

De regen kwam ons af en toe vergezellen en de wind wakkerde aan. De schepen veroorzaakten boeggolven,die de krib qua oppervlakte alleen maar kleiner maakte. Wolf en ik zaten inmiddels schouder aan schouder op de krib, om geen natte voeten te krijgen.

De handen waren inmiddels koud en mijn normaal bruingetinte vingers, waren inmiddels blank.De wind deed de kribpaal schudden en wij maar wachten. We wisselden van onderlijnen, wisselden van aas, maar geen enkele tik.Dan zien we toch een trilling op Ronald’s hengel. Gevolgd door nog 1 en dan is het goed raak. Ronald pakt de hengel en ik moedig hem nog aan met “Pak em Ronald”, maar na 2 stoten

is de vis los. Het is flink balen, maar we zijn toch weer gauw optimistisch.

Foto 4: Het was met die regen soms echt bibberen, maar gelukkig bleef het overwegend droog.

De vis doet het nog, is op de stek, dus snel weer ingooien, maar de aanbeten blijven uit.
Het zal toch niet zo zijn dat dit de enige aanbeet was die we mogen aanschouwen? Echter blijkt ons vermoeden waar te zijn en krijgen we geen tik meer te zien. Om 11:20 uur stoppen we ermee, vanwege andere verplichtingen en lopen we koud naar onze auto’s.

Eigenlijk hadden we er al rekening mee gehouden. Ronald had deze week al meerdere keren proefgedraaid, maar tevergeefs kwam deze met legen handen thuis. Ook ik moet er na tig succesvolle sessies aan geloven en zo wordt dit een visloos weekend.

Het wordt dus nu echt bikkelen om een visje te scoren. Gelukkig hebben we een aanbeet gezien en hebben we van collega barbeelvisser Harold vernomen dat hij nog wel een vis van 53 cm wist te scoren. Het kan dus nog steeds, maar het wordt dus nu een kwestie van uren maken en de juiste stekken zoeken. Oef, het buffelen en bikkelen gaat beginnen.
Foto 5: Tot de volgende keer..

 

10 reacties

 1. Wolf schreef:

  Het Pompie

  De eerste keer doet altijd zeer h

 2. dick schreef:

  Marcel je hebt het in ieder geval geprobeerd.
  Maar het vissen op onze vriend barbus wordt toch wel moeilijker nu het weer veranderd.
  Maar jij hebt geen klagen denk ik, want je hebt al heel wat baarddragers de kribben van de IJssel en de Waal laten zien het afgelopen jaar. Trouwens nog bedankt voor de tips over de barbeelhengel ik ben weer een stuk wijzer geworden.

 3. Koen schreef:

  Tja, het moest er een keer van komen. Jammer maar niet erg, volgende keer beter 🙂

  Misschien geheim hoor, maar wat is dat paarse in jullie lokvoer?

 4. Wolf schreef:

  Paars lokvoer, ha ha ha

  Speciaal voor de vrouwelijke barbelen

  Nee ff zonder dollen Koen, dat is i.d.d. het geheim van de smid.

 5. Bart schreef:

  Jammer mannen dit keer geen barbeel maar, niet geschoten is altijd mis .man het lijken wel toverballen die paarse dingen
  Volgende sessie meer suc6 mannen

  Bart

 6. Anoniem schreef:

  jammer,maar toch een teken van leven,geeft moed.
  misschien eens anders aas als kaas?
  hele oude kaas?
  tijd voor testen lijkt mij,succes ermee.

 7. sander schreef:

  sorry mijn naam vergeten haha

 8. Marcel schreef:

  @He Wolfie: Het moest er een keer van komen he, jammer maar helaas. Maar in ieder geval weten we dat ze er nog zitten en af en toe toch moeten eten hehehe
  @Dick: Je hebt gelijk Dick, nooit geschoten is altijd mis he en volgende keer beter. Ik sta overigens weer te popelen hoor, man, man, man, wat verslavend. Niks te danken overigens.
  Succes met je hengel 🙂
  @Koen: Zeker, zeker, maar de drang wordt hierdoor alleen maar groter heheh.
  Ik stuur je even een Pee Emmetje.
  @Bart:He Bart, tja….wat ik al zei, het zat er al een beetje aan te komen he. Eigenlijk moeten we heel erg tevreden zijn. Frans vertelde dat het vorig jaar, begin oktober al stoekte met de vangsten. Maar ja, nu vissen er ook meer mensen op onze vriend Barbus he. We gaan het gewoon weer proberen.
  Cheers mate.
  @Sander: Testen blijft leuk Sander, ik had van alles meegenomen, we gaan die hele oude kaas ook eens proberen. Misschien lusten ze wel smeerkaas hahah. Alle gekheid op een stokje. Het is echt nu uitzoeken waar ze op bijten. Misschien moeten we wel gewoon met maden gaan vissen. Je weet het niet. Gaan we proberen jongen. Spreek je, ouwe dropshotter 🙂

 9. Rolo schreef:

  Ja, ook dat hoort erbij. Ook voor de barbeel geldt natuurlijk dat de stofwisseling op een lager pitje gaat. “Aan de gang” houden zoals bij karper (theoretisch) mogelijk is, is lastig gezien die stroming. Aastijden worden alsmaar korter. Wat ik wel weet is dat kaas vrij vet is. De geur die de kaas verspreidt zal gedragen worden door dat vet. Maar vet lost in koud water slecht op… Misschien eens een flavour op ethyl-basis overwegen? Komt bij dat kaas de vis snel zal verzadigen en gezien de geringe benodigde energie is het wellicht denkbaar dat het voer daarvoor al genoeg is. Ik roep maar wat hoor. Kan je niet een plek zoeken waar het water warmer is? Een halve graad kan al verschil maken…. Uitlaten centrales, fabrieken… Enfin, doe je best.

 10. Marcel schreef:

  @Rolo: Thanx voor de tips man. Ik zal me toch even in die ethylmaterie moeten verdiepen om enigzins een idee te hebben waarover we praten 🙂 Het gekke is dat die vissen toch wel een hele zware voorkeur hebben voor die kaasgeur, dus misschien ook wel doorborduren op die flavours. Mmm, weer genoeg stof tot nadenken. Cool!

Laat een reactie achter