Ruisvoorn Henkie


Pap…mag ik een keer mee vissen?”
“Uhhh, natuurlijk mag dat een keer, hartstikke leuk.”

“Je gaat vanavond toch vissen? Kan ik mee?”
Vrouwlief bemoeit zich er ook mee en zegt: “Ja Mas, neem hem lekker mee joh, das toch gezellig?”
De tandwieltjes in mijn hoofd draaien op volle toeren.
Je moet namelijk weten dat  je met de combinatie kinderen en vissen geen enkele verwachting moet hebben. Dus als je van plan was een paar uur te vissen, zou het best wel eens zo kunnen zijn, dat je binnen het uur terug bent, omdat het allemaal te lang duurt. Enfin, wij naar het water, vissen.
Dat ging niet zonder slag of stoot. Aan het water stikte het van de knutjes. We werden lek geprikt. Gelukkig hadden we allebei een sweater met capuchon aan, zodat we ons af en toe konden verschuilen. Maar al gauw was het een plaag. Dit was niet te doen.
Om mijn oudste niet teleur te moeten stellen, stel ik voor te verkassen. Auto in en ergens anders proberen. Dat was beter!

De boy had ik een mooi plekje gegeven. Zijn telescoophengel opgetuigd en hem laten zitten achter het riet. Wat maden vlak voor wat plompenbladen laten zwemmen en hem zijn dobbertje laten plaatsen. Het feest kon beginnen. Binnen 20 seconden ging het kurk al onder en de eerste ruisvoorn was een feit.

Video: Ruisvoorn Henkie op video. (p.s. Hij heet niet echt Henkie hoor 🙂 )

Ik heb zelf voor de verandering de Bruce & Walker MKIV Avon meegenomen. I.c.m. de ShakeSpeare 2410 heb je een leuke pencombinatie en zo wilde ik graag even Pennen op zeelt. Ik zit drie meter verder van onze ruisvoornkoning, maar er gebeurt geen sjoege. Dat is balen, maar zoonlief heeft het super naar zijn zin en daar gaat het om.  Het is inmiddels 20:30 uur en ik zie junior de ene na de andere ruisvoorn binnen tikken. Om toch zelf ook wat actie te krijgen zet ik mijn pennetje wat lager op de lijn en gooi het opnieuw in. Nog geen 10 minuten later verdwijnt ook mijn dobbertje de diepte in en sla ik aan. Wat er in het half uurtje erna gebeurd is geweldig. We vangen ruisvoorn na ruisvoorn en er zitten zelfs mooie grote bij. Zo verandert het avondje zeelten in een avondje ruisvoornvissen en dat was meer dan leuk. Het enige minpuntje waren de knutjes. Man, man, man, we  zitten onder de rode plekjes en we hebben nog steeds jeuk. Brrr!

5 reacties

 1. Karlo Schrijver schreef:

  Hahaha, leuk verhaal en ook nog mooie vissen!!

  Die knutjes, oh ja. Daar heb ik ook nog wel herinneringen aan. Samen vissen met mijn vader bij een sloot van het Amsterdamse bos, niet te harden!!! Weggevlucht, was inderdaad niet te doen. Totdat mijn vader heel stoer met zo’n pet met netje ging zitten.

  Vriendelijke groeten,

  Karlo

 2. Ronald schreef:

  Ja ja Mr. Pompie is back met backup Mr. Pompie Jr.
  Leuk man en kunnen we weer gaan genieten van je prachtige verhalen en dito foto’s.

  GreetZ
  Ronald

 3. MarcelP schreef:

  @Karlo: Ha Karlo, das een goeie, zal eens bij de dump gaan kijken bij zo’n imkerhoed/helm hahaha
  @Ron: Hee Ronnie, leuk dat je er ook weer bent. Automatisch zal ik je ook weer gaan volgen, ouwe 🙂

 4. Jelle schreef:

  Leuk met je zoontje! Hopelijk wordt het ook een fanatieke visser.

 5. Paul de Zwaan schreef:

  Leuk te zien dat je weer online bent….maar waar is de vispomp gebleven, je bent wel moeilijk te vinden zo voor je vaste lezers!

  Anyways keep up the good work 🙂 Lees je verhalen altijd graag!

Laat een reactie achter