Publicaties: Het Visblad – Kroeskarper

Ik ben toch aardig in de ban van de kroeskarper geraakt. Dat dat is opgevallen heb ik geweten. Sportvisserij Nederland vroeg of ik er een artikeltje over wilde schrijven. En zo moest ik weer op jacht naar de kroeskarper.
Of dat gelukt is, is nu te lezen in de Oktobereditie van het Visblad. Check it out in de winkel.
24-12-2017- Het volledige artikel kun je nu hieronder downloaden. Veel leesplezier.

7 reacties

 1. Robert Hilbrands schreef:

  Beste Marcel, wat een leuk artikel in Het Visblad over kroeskarper. Ik vang tegenwoordig wel veel giebel maar veel minder kroeskarper dan vroeger. Het is een bijzondere vangst.

  Tight lines,

  Robert

 2. Marcel schreef:

  Dankjewel Robert, het blijft een moeilijke opgave om kroeskarper te vangen hoor. In de wateren die ik in ’t Gooi bevis is het echt zoeken naar een speld in een hooiberg. Bedankt voor je reactie.

 3. Dennis schreef:

  Eyy Marcel,ik was een tijdje niet op de site geweest dus dacht ga weer eens kijken of er mooie verhalen zijn .En die waren er!Inclusief het PDF zoektocht naar de kroeskarper wat ik gedownload heb op Sportvisserij nederland. Nu las ik net dit visverslag en dat deed mij denken aan een vis die ik vorig jaar heb gevangen met de penhengel.Ik wist op dat moment namelijk niet dat het om een kroeskarper ging ,maar later heb ik de fotossessie ingestuurd naar de hengelsport vereniging om zekerheid te krijgen of het een kroeskarper betrof.Dit bleek zo te zijn en ook nog eens een grote en vooral moddervette kroeskarper,spijt dat ik nu heb dat ik hem niet langs het meetlint heb gelegd .Maarja dat doe ik nu eenmaal niet bij kleine karper ,nietwetende dus dat het een kroeskarper betrof en de lengte dus wel degelijk er toe deed .Helaas, maar niet minder blij met de vangst uiteraard.Mocht je interesse hebben voor de fotoserie hoor ik het wel ,daarbij weet ik niet meer het email adres (wat ik vroeger gebruikte om zeelten in te sturen).Okay vangze maar weer ! groetjes Dennis.

 4. Dennis schreef:

  Edit: Ik wist overigens wel dat het om een bijzonder karpertje ging ,daar het visje geen baarddraden had .

 5. Marcel schreef:

  Hee Dennis, leuk dat je weer even reageert man. Ja, tussen alle priveperikelen door probeer ik vanaf het voorjaar weer te vissen. Mijn jongens beginnen zich ook steeds meer in het vissen te interesseren en zeker ook de website vispomp.nl. Wat ben ik blij dat ik alles nog bewaard heb. Lag er toch een jaar of 4 uit. Super dat je kroeskarper hebt gevangen. Zou het wel leuk vinden als je ze even laat zien. Ze mogen naar Info[apenstaartje]vispomp.nl. Doe het ff zo, want anders krijg ik weer spam binnen van allerlei spambots. Ben benieuwd kerel, want het vangen van een kroeskarper is zeker bijzonder. Groet en bedankt voor de reactie.

 6. Dennis schreef:

  Yo ,ja leuk man en zou idd zonde geweest zijn als je het niet bewaard had . Zoals je inmiddels weet twijfel ik nu over de identiteit van de vis ,maar je hebt de foto`s.

  Grtz

 7. Seb schreef:

  Ha Marcel,

  Ik kom graag eens met je in contact!

  Ik heb destijds onderzoek gedaan naar de kroes..

  Gr
  Seb

Laat een reactie achter