Pompie wil een Meter (Deel VIII)

Sinterklaas is terug naar Spanje en ik ben verlost van het rijmen en dichten. Zaterdag zat ik nog 2 uurtjes te turen naar iets dat maar niet kwam, maar daar gaat de komende weken hopelijk verandering in komen. Ik krijg namelijk hulp. Hulp? Jazeker.

Ferdinand mailde me dat hij de laatste tijd aan het zeilen was. Als een Co Sielhorst liet hij zijn aas over het water driften en hij probeerde zo een aanbeet te forceren. Prachtig vond ik het verhaal en ik besloot op zoek te gaan naar zeilinfo. Na ook het lezen van het poldersnoeken artikel was ik verkocht.

Snel surfde ik naar Totalfishing en las wederom vol ethousiasme de verhalen van Co Sielhorst. (Check it hier in Co Sielhorst op zoek naar Megasnoek)
Foto 2: Co Sielhorst met een prachtige dame. (Bron Totalfishing.nl)

Dezelfde avond bestelde ik zeildobbers en ander materiaal via www.Fishing4u.nl en zo zat ik gisteravond te knutselen, prachtig.
Zoals jullie wel weten is mijn missie dit jaar reeds geslaagd, maar ik ben inmiddels zo verslaafd geraakt aan die grote dames dat ik nog steeds moeite wil doen om er nog één te vangen.

Ik zei het al in het intro. Ik krijg hulp. Aankomend weekend ga ik op stap met Wolf. De barbelenbonkert zal me vergezellen tijdens het doodazen en zo kunnen we in plaats van 2, met 4 hengels vissen.


Foto 3: Even lekker knutselen, super!

De week erop ga ik op stap met Mark. Mark is ook lekker aan het doodazen en heeft al aardig wat grote vissen uit het water getrokken, dat belooft wat.

Het laatste weekend van December ga ik op stap met Koen. Met Koen heb ik al veel te lang niet gevist en ook hij is al aardig succesvol met doodazen.
Kortom, we gaan nog even knallen en hier ga ik natuurlijk even verslag van doen.

De korte sessies gaan dus eindelijk plaats maken voor de wat langere sessies. Alle trucs worden uit de kast gehaald en ik ga kennismaken met het zeilen. Ik heb er weer zin in.

Overigens ben ik alweer bezig met het jaarverslag. Even lekker terugkijken naar toch wel weer een super succesvol jaar. Had ik overigens niet verwacht. Lator!

6 reacties

 1. Wolf schreef:

  ‘k heb m’n spullen al klaar liggen pompie,…., ik heb er zin in.

  GreetZ
  Ron

 2. Mike schreef:

  Ha die Marcel

  Heel veel zeilplezier Wolf en jij. Dat jullie een paar mooie dames aan de haak slaan.

  Kijk uit naar het verslag van jullie escapades.
  Mike

 3. Ferdinand schreef:

  Haha, die pomp!

  Leuk om te lezen dat ik je enthousiast heb gemaakt. Ik hoop dat je er succesvol mee zult zijn. Denk er wel aan dat je de vis horizontaal in het water hebt hangen. Ik gebruikt zelf de elastiekmontage, met een extra dregje onder de buik. Oh ja en wat ook er makkelijk is, zorg dat je lijn drijft. Dan zeilt de dobber beter en kun je veel makkelijker aanslaan. Ik ben benieuwd!

 4. pomp senior schreef:

  Mas,

  Zo je hebt weer een nieuwe uitdaging gevonden. Je weet ook steeds weer die accu op te laden h

 5. Marcel schreef:

  @WOlf: He Wolfie, ik heb er nog even een paar zeiltjes bijgeknipt. Ben er klaar voor.
  @Mike: Hoi Mike, ik ben ook benieuwd naar het verslag.
  @Fer: Hoi Fer: Thanx voor de tip man en ik ben erg benieuwd wat het gaat brengen. Natuurlijk gaan ook de gewone dobbers mee. We shall see. Laten we eerst maar eens gaan vissen.
  @Pa: Hoi Pa, beetje uitdaging is altijd leuk he 🙂

 6. Koen schreef:

  Dat zeilen levert misschien nog wel zo’n mooie snoek op. Ben zeer benieuwd. Succes in ieder geval 🙂

  Gr Koen.

Laat een reactie achter