Pompie wil een Meter (Deel V)


Ik had de lat een paar weken geleden wel erg hoog gelegd. “Pompie wil een meter.”, “Yeah Right!”, dat wil iedereen wel. Toch wilde ik de uitdaging aangaan, maar ik moest er wel dingen voor laten. Ik moest afstappen van mijn kunstaas, ik moest afstappen van het slootjes struinen. “Nee, Pomp, wil je een metersnoek dan zul je uren moeten maken”. In mijn geval dobbers en doodaas. Zo gezegd, zo gedaan. Maaruh…stilzitten en Pomp? Dat gaat niet samen, of toch wel?

In het vorige verslag gaf Sander in de comments al een hint. Ik had een week geleden een grote vis verspeeld. Ik wilde hier niet over schrijven, want schrijven over blanken doe ik niet met plezier. Het werd wel een dag die me de hele week bezig hield, ik moest en zou terug.

Zaterdag 8 november. 2 uurtjes aan het water,
eventjes spullen testen, eventjes dobberen. Mijn materiaal was in orde en ik was klaar voor de sessie van zondag met Sander.Echter was ik 1 dobber kwijt en jawel, ik zat te slapen!! Snel sloeg ik aan, maar ik zag meteen dat de lijn onder een boot liep.

Ik voelde bonken, voelde vis aan de andere kant, maar wat ik ook deed, de vis gaf geen krimp. Snel haalde ik de hand van de spoel. De slip liet ik gieren en de vis nam weer meters, wel onder de boot. Dan weer de hand op de spoel, binnenhalen voor zover het kon, maar dan kwam ik weer op het punt waar het vastliep. In alle mogelijke standen heb ik mijn hengel gehouden, ik kreeg het niet voor elkaar. Totdat ineens de spanning op de lijn wegviel en het hele zaakje naar boven kwam. Weg vis, weg droom en daar stond ik dan. De volgende dag tijdens de sessie met Sander had ik het erover. Ik moest weer terug, ik moest…


Foto 2: Mijn 2 oranje vrienden.

Het was woensdagmiddag 12 november. Ik was vroeg begonnen met werken en zo kon ik om 15:30 uur
aan het water zijn. Ik was terug op de plek waar ik die dikke snoek had verspeeld en mijn 2 dobbers lagen in het water. Onder de ene een sardine, onder de andere een dikke voorn, maar in de 2 uur daarna bleef het akelig stil.

Zaterdagochtend 15 november een nieuwe kans. Even ter informatie. Ik moet het echt van 2,5 uur vissen hebben. Meer tijd geeft mijn schema tegenwoordig niet en daar zat ik dan, gespannen, maar hoopvol. De dobbers deinzen op het water. Ik snijd wat stukken sardines en voorn en gooi dat rond mijn stek. Laat haar maar komen, maar no response.

Voor ik het door heb is de tijd voorbij en jawel, het alarm van mijn horloge vertelt dat ik moet stoppen.Hoe zwaar dat ook is. ’s Middags komt Pa op visite. We besluiten wat aasvissen te vangen voor in de vriezer.

Het is zondagochtend 16 november en om 07:30 uur ligt alles in. Mijn 2 oranje vrienden waken over het water en ik ben er helemaal klaar voor, hoewel? Na een klein uurtje begin ik mijn ritueel. Ik snij bevroren brokken sardines en gooi dat rond de stek. Dit moet de dames lokken en midden in dit veld dobberen de aasvissen, spannend!!

Foto 3: Prachtige dikke snoek, jiehaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Na weer een kwartier besluit ik ook een voorn in brokken te snijden en deze stukken gooi ik ook rond de stek, alleen waar zijn die dobbers gebleven. De 1e is snel gevonden, maar toch mis ik er nog 1 en snel sta ik op. In het heldere water zie ik nog net hoe 1 van mijn oranje boeien steeds verder naar beneden zakt en snel pak ik de hengel. Ik draai de lijn strak, geef de hengel een zwieper en denk, VAST!!! Dan even een flinke bonk en vervolgens begint de boel te bewegen, de slip zet ik los en Whaaaammmmmmmm.

De vis trekt met man en macht lijn van mijn spoel. Meters 50 ponds dynema verlaat mijn molen en voorzichtig probeer ik de vis binnen te halen. Ik zie nog niks, mijn hart klopt in mijn keel en nu zwemt de vis vlak onder de kant. Ik weet dat het hier 3 meter diep is, kan nog steeds niks zien en daar neemt Big Bad Mama weer een run. Het spelletje

gaat nog even door, maar ze komt steeds hoger en dan zie ik een enorme snoek met een ontzettend dikke pens voorbij schuiven. Ze ziet me staan, schrikt en duikt weer naar het diepe, inmiddels tril ik op mijn benen. De runs worden al korter, het logge lijf houdt het niet meer en dan komt ze boven drijven. YOU BIG BAD MAMA!! Wat ben jij groot zeg en snel schep ik haar in mijn speciaal gekochte karpernet.

Foto 4: Kijk em lachen, die Pomp…en terecht!!!!

Het tillen valt niet mee, maar alles ligt al klaar, daar ligt ze op de landingsmat. Het dregje in de bek tik ik er zo uit, geen rare fratsen, prima gehaakt. Als ik haar met trillende handen op de meetplank leg , spartelt ze, ze is bang, maar ik ook. Met moeite krijg ik het logge lijf stil, maar dan toch het reddende antwoord. 1 meter, 2 cm, Wauw!!!! En met het hart in de keel sprint ik naar mijn fototoestel en zet deze aan.

Dan til ik Big Mama op en ze blijft rustig in mijn armen liggen, Yes!!! Ze is mooi,ze is prachtig en ik schiet platen. Man, wat ben ik happy. Uiteindelijk vind ik het welletjes, ik lig op mijn buik en laat de dame te water. Het logge lijf beweegt al snel en vlug duikt ze de duisternis tegemoet. Ik sta op, ben helemaal van slag, maar geniet zo intens van deze vis.Hier heb ik het allemaal voor gedaan, menig sessie heb ik zitten blanken, maar daar was ze eindelijk.
Foto 5: Dikke buffel van 102 cm, cool!

Ik bekijk de foto’s keer op keer en ik kan er niet over uit. Wat een prachtige vis, wat een buffel, wat een BIG BAD MAMA en even later pak ik in. Ik sms de boys (Sander, regel nou een telefoon!!!) en loop dromerig naar huis, wat een dag.

Thuisgekomen bekijk ik de foto’s nog een keer en als ik later in de middag weer bij zinnen ben, realiseer ik me dat mijn missie voorbij is. “Je hebt die meter nou, Pomp!”,”Je hebt em! Wat nu? ” Naahhh, niks ervan, ik ben net begonnen en ik heb besloten door te gaan. Ik heb nog wat doodaassessies met vrienden staan, ik wil dit PR verbreken en trouwens, ik begon het net leuk te vinden hahaha

Pompie’s missie is dus geslaagd, het schip is binnen. Maar zoals je net hebt kunnen lezen gaan we nog even door, op zoek naar de andere meters, ik heb er zin in. Nu rol ik lekker in mijn mandje en geniet nog even van deze mooie ochtend. Welterusten…

17 reacties

 1. Wolf schreef:

  Jo Pompie, ouwe snoekbonker, …..;), daar gaat je missie dan al zo snel voorbij h

 2. Mike schreef:

  Congratulations Marcel. Zo je target snel gehaald. Ik had zondag al een gerucht vernomen dat het je gelukt was, top klasse. Ik hoop dat je nog een paar mooie exemplaren mag binnen halen.

  Groet Mike

 3. dennis schreef:

  Gefeliciteerd, ene welverdiende meter. Aan de pens te zien had ie al wat van je sardinebrokjes gesnoept afgelopen weken, wat een dikkerd!

  Groet Dennis

 4. GH schreef:

  Chapeau Marcel… Prachtige vis!! 🙂

 5. Harold Zeebregts schreef:

  Gefeliciteerd Marcel, erg fraaie vis!!
  Snel je doel bereikt, respect!!

  Groet Harold

 6. Koen schreef:

  Geweldig Marcel!! Kun je weer lekker van dromen, wat een prachtsnoek!
  Je hebt snel je doel bereikt, maar dit is natuurlijk niet vanzelf gegaan. Knap hoor!!
  Ik vind het leuk dat je nog een tijdje doorgaat met het doodazen. Ben benieuwd wat je nog meer gaat vangen.

  Gr Koen.

 7. Mark van de Waal schreef:

  Klasse Marcel! Mooie vis en nogmaals gefeliciteerd!

  Nu op naar de 110+ haha.

 8. Pieter Beelen schreef:

  Hej Marcel nogmaals gefeliciteerd!
  Erg mooie vette vis en een leuk verhaal over de belevenis.

  succes en er mogen nog vele meters volgen!

  ps.
  Mijn karpermissie (spiegelkarper 20 kg plus)blijft vooralsnog erg taai zal maar niet vertellen hoeveel uur er in gaan hahah.

 9. Andr schreef:

  Gefeliciteerd Marcel! Ik wist dat die metersnoek er aan zat te komen voor jou!

 10. Pomp senior schreef:

  Mas,

  Een prachtige snoek Pompmans en die grijns past er ook goed bij, gefeliciteerd.
  Nu op naar de volgende uitdaging 110 misschien of ????.
  Mas ook het voorn tikken van zaterdag was toch ook weer leuk, moeten maar eens herhalen wie weet komt de volgende dag het ongekende monster. Top man.

 11. Nico schreef:

  Ge-wel-dig….wat een goed verhaal!!!
  Nogmaals gefeliciteerd…de kop is eraf…de magische grens doorbroken…die heeele ouwe oma komt er ook wel….

  ga zo door en geniet ervan!!!
  Nico

 12. Rinko Oosterveen schreef:

  Yeaaahhhhhh!!!
  Gefeliciteerd met je missie: meter snoek!!!
  Prachtig beest!
  Dat moet een machtig gevoel zijn, of niet Marcel?
  We houden de volgende vangsten weer in de gaten, succes met je vangsten.

 13. sander schreef:

  heheeheeee.
  klasse man,een vet en mooi getekende vis.
  dat je hem zou vangen was geen vraag alleen wanneer en hoelang nog,is wel behoorlijk snel zo(goed geluisterd naar bertus;))) )
  en wat is die drie centimeter meer ineens prachtig he.
  ik had al een voorgevoel dat je het er weer zou gaan proberen,was zondag ochtend zelf even 2 uurtjes vissen en moest er aan denken,had een soort voorgevoel.
  het is je erg gegund,zeker na bijna 2 jaar je pr verscherpen met 7 centimeters,en hoe!
  moet denk ik bertus maar weer eens bellen om af te spreken.een missie help sander aan zijn eerste meter hahaahaa.
  mooi verslag man je kan er de blijdschap in aflezen,je gaat zelfs een week terug haha,hoe het allemaal gebeurde.
  p.s daarom heb ik geen telefoon om berichtjes te krijgen om jaloers gemaakt te worden,dan had ik niet op tijd thuis geweest.
  gr sander

 14. Tsak schreef:

  Kableng!!! BIG BAD PO(M)PIE CATHES BIG BAD MAMA. Het harde werken is niet voor niets geweest. En is ie zoet of is ie zoet? Het gevoel van de overwinning. En tja, die eerste is al over de dam, dus volgens de aloude gezegde zullen de anderen snel volgen 😉

  grtz Tsak

 15. Leon schreef:

  Hee Pompmeester,

  ik zei toch al dat het een kwestie van tijd was voor je ‘m zou vangen!!

  Hartstikke TOP MAN!! GEFELICITEERD!

  Dus door te vissen, vang je een meter? 😉

 16. Marcel schreef:

  @Wolf: Thanx Wolfie, missie geslaagd, maar nog niet afgelopen he
  @Mike: Hahaha het visnieuws gaat wel heel snel door Nederland he, leuk man
  @DT: Heee Dennis…Die sardientjes kon ze wel eens in de maag hebben, maar ik heb nu 2 aanbeten op die dikke voorns gehad. Ook zelf gevangen trouwens, dus voelt nog beter haha
  @Gert: Hoi Gert, Ze is super he, was echt zwaar ook
  @Harold: Hee Harold, thanx man. Een barbeel in deze periode is ook leuk, maar dit
  is toch ook wel kicken hoor.
  @Koen: Hee Koen, ik heb alweer heerlijk geslapen hahaha
  Ik ben benieuwd wanneer jij je meter vangt, je hebt er genoeg voor gedaan inmiddels.
  Kan niet wachten op het bericht. p.s. We gaan even afspreken Koen.
  @Mark: Hoi Mark, eerst genieten van deze vis he, die 110+ is een volgende droom.
  ZOu toch wat zijn zeg hehehe
  @Pieter: He ouwe buffelaar, 90 uur blanken op een karper? Ik dacht dat ik niet goed werd na 5 sessies snoekloos dobbertje kijken? Ben benieuwd of je gaat slagen, maar jou kennende moet dat toch weer gaan lukken. Ik wacht op groot Nieuws.
  @Andre: Hee Dre, Leuk te horen dat je zoveel vertrouwen in me hebt. Ik heb wel enorm zitten
  twijfelen hoor. Gelukkig heb ik genoeg doorzettingsvermogen. Dat heeft me er eerlijk gezegd
  wel doorheen gesleept, want dat stilzitten doe ik niet graag.
  @Pa:Hoi Pa, was gezellie. Ik denk dat het jou dikke voorn was waar madame op zat te bijten.
  Geweldig he? We gaan gauw weer eens vissen
  @Nico: Heee ouwe barbelenbonkert. Van jou enthousiasme word ik altijd blij hahaaha
  Thanx voor je support, had ik af en toe wel nodig ouwe. Super!!
  @Rinko:Hoi Rinko,thanx man. 85 cm barbeel is echt kicken, maar dit ook hoor pfoeee
  Leuk dat je me op de voet volgt. Cheers!
  @Sander: Heeeee Sander, ik was al benieuwd wanneer je haar zou zien. Wel jammer hoor dat je niet zo makkelijk bereikbaar bent. Had je graag even gebeld. Ennuh 7 cm langer, dat is echt niks, maar het voelt zoooooooo goed. Mail anders even, gaan we wat afspreken.
  @Tsak: Hahaha leuke reactie Tsak. Het smaakt echt naar meer zelfs, echt SUPERKICKEN dit.
  Ik heb al weer erg mooie vissen mogen vangen dit jaar, maar deze smaakt wel errrug goed.
  Misschien ook wel omdat ik er zo lang op heb moeten wachten.
  @Leon:Heeeee Leon, is makkelijker gezegd dan gedaan he, dat weet je als geen ander.
  Thanx man, leuk dat je het hebt gevolgd 🙂
  Je moet inderdaad wel vissen Leon hahahaha, pannekoek!!

 17. Frank schreef:

  Van harte Pompie!

  Die doelen van jou behaal je snel haha. 1.40m snoekie het volgende doel?

  Groet,

  Frank

Laat een reactie achter