Pompie wil een Meter (Deel III)


Verslag van Zaterdag 1 en Zondag 2 november.

Haa, de voerstek is vrij, ik heb geluk!
Gisteren kwam ik rond 07:00 uur bij de waterkant en toen zat er een karpervisser!!!
De beste vent had er waarschijnlijk een nachtje gezeten, want ik arriveerde in de duisternis. Ik heb de man maar met rust gelaten en ben 200 meter verderop gaan zitten.

Balend wel te verstaan, maar er zat niks anders op..
Die dag heb ik helaas zitten blanken. Toch zag ik nieuwe mogelijkheden bij dit alternatief.Het was namelijk geen verkeerde stek.Misschien een volgende keer.

Inmiddels leg ik 2 hengels in. Dit keer wil ik het met 2 dobberhengels proberen. De eerste met een sardine, de ander met een prachtige dikke wintervoorn, die ik de vorige dag nog gevangen had. Laat de boel maar losbarsten. De mist ligt als een deken over het water. Jammer dat me het niet lukt om een mooie foto te maken. De flitser ontkracht de foto en gebruik ik
geen flitser, dan is de boel onscherp, mmm.

Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat ik vandaag wat activiteit ga krijgen. 3 dagen voeren moet toch een keer wat opleveren? Dat er grote
snoek zit, weet ik 100% zeker. Hoe ik daar bij kom?

Ik sprak toevallig iemand tijdens het voeren. Een andere karpervisser die ook niet vies was van een mooie snoek. Hij vertelde me dat ze er in de winter echt wel liggen, maar je moet geluk hebben dat ze reeds naar de winterstekken zijn getrokken.

In de eerste plaats was ik happy. De stek heeft dus potentie, maar aan de andere kant kon het ook zo zijn dat ik er te vroeg was. “Dat moet je
dus gewoon testen, Pomp” en zo lagen mijn 2 dode vissen op zondagochtend te dobberen.


Foto 2: Pomp en Sander in hun eerdere missie. Dit weekend gaan de 2 weer op pad.

Het water lag er strak bij, iets te strak vond ik zelf en de eerste uurtjes verstreken.
Shit, wat gaat die tijd toch snel voorbij. Zeker als het maar niet wil vlotten met aanbeten en voor ik het wist kon ik weer gaan pakken. 3,5 uur tijd kon ik noteren. 3,5 uur nada, maar ik heb er nog steeds vertrouwen in dat het goed komt. Heb geduld Pomp, heb geduld.

Het bikkelen is dus begonnen. Ik mag in totaal weer 7 uurtjes optellen bij de vorige blanksessies. Ai dat doet pijn. Toch blijf ik mijn tanden er in bijten. De winter moet nog beginnen en die vissen zoeken toch straks echt de warmere stekken op hoor 🙂

Het komend weekend gaan we het ook eens anders proberen. Ikzelf heb andere verplichtingen en daarom heb ik BB gevraagd mij een handje te helpen.

Samen met maatje Sander gaat hij weer eens op roofvispad en ze zullen alles uit de kast halen om de roofvis het leven zuur te maken.
Misschien vangt Pomp wel zijn eerste snoekbaars of heel misschien wel die zo gewilde meter.

Ben benieuwd wat zij er van bakken. In ieder geval weer een leuk iets om naar uit te kijken.

Jullie krijgen natuurlijk een uitgebreid verslag.

Tot gauw.

8 reacties

 1. Leon schreef:

  Jammer Pomp, ik hoop dat B meer succes heeft. Heb je al ingeschreven voor de 30e?

  Trouwens de aanhouder wint, dus jij wint altijd. Het is niet de vraag

 2. Wolf schreef:

  Hey Marcel.
  Balen voor je dat er geen aktie is geweest, maar als echte “die hard” neem je het voor lief, volgende keer beter h

 3. Nico schreef:

  Hey Pikey!

  Zie dit maar als oefenwedstrijden in de voorbereiding op het seizoen, straks als het om ’t echie gaat, dan wordt het tijd om te oogsten en de aanhouder wint…dus ’t komt goed!!!

  groet
  Nico

 4. Tsak schreef:

  Yo Marcel, ach ja een beetje inleveren ken geen kwaad toch. Tis al aardig koud geweest de laatste tijd, dus de kansen zullen zich snel aandienen. Je constructies zijn al aardig gefinetuned en liggen op scherp… Met jouw volharding is het nog een kwestie van tijd. Een meter moet dit jaar er vast en zeker inzitten. All the best! Tsak

 5. Marcel schreef:

  @Leon: Hee Leon, ik hoop dat BB veel vis vangt van het weekend, zou wel leuk zijn, een aflevering met veel roofvis.

  In het nieuwe jaar kunnen we wel weer wat afspreken Leon, ik zit tjokkie, tjokkie vol, maar komt goed.
  @Wolf: He Ron, geduld is een schone zaak he 🙂
  @Nico: Hee ouwe topper! 4 barbelen afgelopen weekend, lekker hoor Nico. Ik hoop dat ik ook zo succesvol ben binnenkort, maar dan met esox he
  @Tsak: Hoi Tsak, ik kan niet wachten tot die eerste meter zich aandient. Man, man, man, wat zou dat prachtig zijn. Thanx voor de aanmoediging.

 6. Tsak schreef:

  Ha Marcel, geen probs.. ik ben ook hongerig naar die meter. Mijn grootste snoek tot nu heeft die magische metergrens nog niet overschreden, vandaar.

  btw, in het kader van op snoek jagen, geen plannen voor de 30ste (de p-roofvisdag)?

  Komend weekend ga ik alvast wat voorproefen 😉

 7. Leon schreef:

  Ik zag je trouwens ook nog niet ingeschreven staan voor de peuteraar roofvisdag… Jammer man!

 8. Marcel schreef:

  @Leon: Ik moet eerlijk zeggen dat die P-Roofvisdag een beetje aan mij voorbij is gegaan dit jaar. Misschien in de toekomst, we shall see.

Laat een reactie achter