Persoonlijke Records

 • 2.153 views
 • Als specimenhunter heb ik nooit een fatsoenlijk lijstje gemaakt van wat ik allemaal aan persoonlijke record’s heb gevangen. Natuurlijk zit het wel in m’n hoofd, maar misschien wel leuk om te delen. Ik zag het laatst op een andere site staan. Een prachtig lijstje. Wel, ik heb mijn eigen lijstje gemaakt en daar mag nog behoorlijk aan gewerkt worden. Opvallend in dit lijstje is dat er karper ontbreekt. Natuurlijk heb ik wel eens karper gevangen, maar als ik eerlijk ben, waren dat karpers die ik heb gevangen op de hengel van iemand anders.

  Wanneer ik karper als bijvangst ving tijdens mijn witvissessies, gooide ik de gevangen vis zo terug, tot ongeloof van sommige passerende karpervissers. Ik heb nou eenmaal niks met deze buffels. (Misschien komt dat nog)
  Ook zijn er wat vissoorten waarvan ik de exacte maten niet weet, maar dat geef niks. Een nieuwe uitdaging is zo gemaakt. Hieronder mijn persoonlijke records, waarvan 1 oud Nederlands record.

  Paling: 88 cm (niet gewogen), 2010, maden, plas, bijvangst tijdens een zeeltsessie. Mooie uitdaging om hier eens gericht op te vissen.
  Barbeel: 84 cm (6,3 kg), 2008, kaas, waal. 78 cm (5,3 kg), 2014, kaas, ijssel. Waarom deze twee aparte vissen? Als barbeelvisser is het toch leuk bij te houden welke vissen ik op deze verschillende rivieren heb gevangen.
  Brasem: 67 cm (4,5 kg), 2010, maden, plas. Brasem.Veel mensen verguizen deze vis. Ik heb er een zwak voor. Zeker wanneer ze hoog en het liefst goudbruin zijn. Ook hier wil ik nog werk van maken. Een 70 cm brasem of een 5 kg + vis, zou ik geweldig vinden. Staat hoog op mijn lijstje.
  Kopvoorn: 54 cm (niet gewogen), 2011, Franse maas. Een vis die voornamelijk in de rivier voorkomt. In Nederland worden ze in de grensmaas regelmatig gevangen. In Frankrijk een toch regelmatig voorkomende vis tijdens de riviervisserij.
  Ruisvoorn: 37 cm (niet gewogen), 2011, plas. Een vis waar ik ook een zwak voor heb. Misschien hier eens specifiek naar kijken. Ik woon aan groot water. Even tijd in steken en daar moet toch meer uit te halen zijn.
  Snoek: 1.19 m (16 kg), 2015, plas. In de winter mag ik graag vissen op snoek, met voorkeur voor het slepen met doodaas.
  Net voordat we wilde stoppen, schoot mijn dobber achter de boot weg. Het ongeloof was groot toen er een monster van 1.19m boven kwam drijven. De vis was zo zwaar dat ik deze bijna niet kon tillen. Deze wintersnoek is  moeilijk te verbreken, maar niets is onmogelijk.
  Snoekbaars: 80 cm (5,7 kg),2011, plas. Hoewel ik het verticaalspelletje niet machtig ben, vang ik deze glasogen graag met doodaas. Met grote voorns, weet ik deze prachtige vissen toch mooi te verleiden.
  Blankvoorn: 37 cm (niet gewogen), 2014, plas. Tijdens het aasvissen vangen in de winter, lag deze joekel in mijn net. Nog geen 40er gevangen, maar wie weet deze winter.
  Kroeskarper: 31 cm (niet gewogen),2017, mais, plas. Tijdens het zeelten, deze prachtvis gevangen. Hoewel het geen joekel is, ben ik hier superblij mee. Wie weet weer eens gericht op vissen.
  Baars: 36 cm (niet gewogen), 2008, salmo hornet, plas. Nooit echt specifiek op grote baars gevist. Wordt wel eens tijd. Dit maatje slaat natuurlijk nergens op.
  Zeelt: 63 cm (4410 gram), 2011, maden, plas. 58 cm (4760 gram). De 6oer was mijn target vis waar ik zolang op gewacht heb. Ondertussen ving ik nog een monster van 58 cm en 4760 gram. Een echt topvis. Moeilijk te verbreken, maar dat hoeft niet.
  De 63 cm vis was heel even het Nederlands record. Dat staat inmiddels op 65 cm. 

  0 Reacties

  Geef als eerste een reactie

  Laat een reactie achter