Kaasboilies Deel II


Verslag van maandagavond 15 Oktober 2007.

Normaal gesproken is donderdag mijn visdag, maar maandagavond had ik onverwacht vrij. Pomp is niet iemand die echt stil kan zitten dus werd er besloten na het werk de kaasboilies nog eens te testen.

In de koeltas lagen de kaasboilies van de eerste draaipartij. Gelukkig had ik die heel kort gekookt (Tot ze bovenkwamen) en het aroma werd nog prima vastgehouden.
Echter was het de vraag of de vissen er zin in hadden.

Het werk zat erop en ik zat inmiddels in de auto. Van mijn werk naar de waal is 35 minuten rijden en was de keuze snel gemaakt. Raar is dat eigenlijk. Ik heb inmiddels vanaf begin Augustus aan de IJssel gevist (een uur rijden), terwijl ik eigenlijk in no time bij de Waal zit. Tja…blijkbaar ga je toch naar de spots waar je het meest succesvol bent.

Om goed 17:45 uur liggen de hengels in het water en terwijl ik mijn landingsmat uitrol waait het als een gek. Ik heb er nog aan zitten denk om mijn warmtepak mee te nemen, maar omdat het 17 graden zou zijn toch maar thuis gelaten. Daar had ik wel een beetje spijt van. Gelukkig vond ik nog een regenjas in de tas en kon ik het nog aardig hebben.Tijdens het uitpakken zie ik tot mijn grote schrik dat ik mijn schepnet ben vergeten en het duurt even voordat ik me weer kan bedaren. Welke joker vergeet nou zijn schepnet? En ja, wat moet je nu?

Terugrijden heeft geen zin en ik besluit bij eventuele vis deze volledig uit te drillen en in de nekgreep te pakken. Enfin, aan de ene hengel zit een blokje Appie Hein, aan de andere Pomps Kaas Boilie. Al 2 sessies geen tik op die boilie gezien, maar eens moet het gebeuren.
Tot 19:00 uur gebeurd er helemaal niks. Af en toe gooi ik wat blokjes en boilies bij, maar ik vraag me af of het wel nut heeft met die stroming en dat grote water.

Het wordt inmiddels donker en ik besluit de sheakspeare op te ruimen en terwijl ik deze in de foudraal prop begint de Shimano Catana Barbel te stuiteren. Neeee!!!! Ik bedoel JAAAAA!!! En ik pak de hengel van de steun. Het eerste waar ik aan denk is mijn schepnet en tja een dilemma. Het water is wild en golven slaan tegen de krib. Als ik de vis probeer uit
te drillen krijg ik een vastloper. “Neeeeeee!!!” De vis zit muurvast achter een steen en wat ik ook probeer er is geen beweging in te krijgen.

Het is inmiddels donker. Ik heb alleen een kleine zaklantaarn bij me en ik stop de lamp tussen de tanden. De vis zit nog steeds vast en dan herinner ik mij een oplossing die Ronald (Wolf) mij ooit gaf.  Ik gooi de beugel van mijn molen open en wacht. Na 2 minuten zie ik de lijn een kant opgaan en ik zoek weer contact met de vis.

“ Yessss” Nu moet ik snel handelen en leid de vis naar het oppervlak. Mijn mazzel is dat het donker is en dat de vis rustig blijft. Zodra die vissen licht zien duiken ze als gekken naar de stenen en ik heb er nu dus profijt van . Ik zorg dat de zaklamp op de stenen schijnt en niet op de vis en de barbeel dril ik rustig naar de kant.

Dan grijp ik de gladde vis en leg haar met 1 beweging op de onthaakmat die naast me op de stenen ligt. De vis begint meteen te spartelen, maar ze kan niet meer weg. Jiiiiiieeeehoeeeee” en ik brul het uit van blijdschap.

Wat ontzettend gaaf, wat ontzettend cool. Mijn eerste barbeel aan mijn Catana Barbel, op een kaasboilie, in het donker, zonder schepnet, met een zaklamp.Hoe gek wil je het hebben? De vis meet 57 cm en heeft een mooi rond buikje. Ik maak snel wat foto’s in het donker en het verbaasd me achteraf dat ze nog aardig gelukt zijn ook, want ik zag bijna niks.

De vis gaat terug en zwemt gelukkig al snel weg. Toch wel spannend wanneer je in je eentje in het donker een vis op een krib moet releasen en na de release besluit ik het voor gezien te houden. Smsjes worden verstuurd, telefoontjes worden gepleegd en terwijl ik naar huis rij met een geslaagde boilievis op zak, wordt er op het weblog over deze boilies gediscussieerd, Geweldig!!

 

13 reacties

 1. Bart schreef:

  @Marcel ben benieuwd naar je boilie avontuur op de waal weet dat je er al 1 op hebt gevangen

  Bart

 2. Koen schreef:

  Wauw, ontmaagd noemen ze dat!!

  Super!!

 3. Wolf schreef:

  Hey die Marcel,….
  een vastloper tussen de basalt ha ha ha ,…

  Je hebt het goed onthouden om dan de clip van de molen open te zetten en te wachten op reactie van de vis.
  Ik vertelde dit toen we samen bij Frans waren dat ik dat zo deed.

  Maar je hebt de Waal ook leren waarderen zie ik, …Welcome to the Waal ,ha ha ha.

  P.S. als je boilies een suc6 zijn zullen er zeker meer volgen.

  GreetZ
  en tot onverwachts
  Ronald

 4. Marcel schreef:

  He Ronald,
  Dat was JIJ he, nou weet ik het weer, coole tip man. Raakte eerst een beetje in paniek en herinnerde mij zoiets. Echter wist ik niet meer van wie ik het had, maar nu je het zegt. Cool!! Thanx man, is die vis ook een beetje van jou . Heb meteen de text van het log aangepast met jou naam 🙂

  Ja, wat een geweld, maar toch zo dichtbij.
  Ga er vaker heen hoor. Top!

 5. Wolf schreef:

  ik voel me vereerd, ha ha ha

  Ik bewonder je moed om in het donker met een zaklamp zo dicht langs de waterkant te gaan staan op die gladde keien, zelfs met daglicht is het nog oppassen geblazen.

 6. Wolf schreef:

  Trouwens ik lees ook dat je een Catana Barbel hengel hebt, welke molen heb je er onder zitten ???
  Ik heb de Shimano Alivio 4000 en vind het een top molen.
  Al menig barbeel mee gehaakt en geland.

 7. Marcel schreef:

  Dat is toevallig Ronald!!!!
  Ik vis ook al weer 2 jaartjes met een Shimano Alivio 4000.Die zat nog aan mijn matchhengel en werkt prima. Wat ik wel mis is de baitrunner, daar moeten we maar even voor sparen. Superactie trouwens die Barbel. Heb wel de classic overigens en gaat prima hoor.
  Ik weet dat je de Power hebt 🙂

 8. Wolf schreef:

  Ik mis de baitrunner helemaal niet, deze molen voldoet prima, ik ga geen extra geld uitgeven voor een molen.

  Welke top heb jij op de hengel zitten, ik vis met de vaste quiver top, en de korte top met losse topjes gebruik ik wel als ik weer ga feederen.

 9. dick schreef:

  Marcel gefeliciteerd met je zelf in elkaar geknutsulde kaasboilie, en het werkt zag ik op de foto een mooie barbus van 57 cm.
  En dat in het donker en zonder schepnet. Maar ik heb maandagmiddag geen baarddrager op het droge kunnen krijgen, Geen probleem hoor het weer was prachtig, en ik heb genoten van de mooie herfstmiddag aan de rivier de IJssel.
  groet dick.

 10. Marcel schreef:

  @Bart:Het was super om weer een barbus te haken en wat een gedoe weer he 🙂
  Overigens ook top dat je zelf nog 1 ving afgelopen weekend.
  @Koen:Inderdaad mijn hengel en boilies ontmaagd, super !!!!
  @Wolf: Ik gebruik gewoon de feedertip, heb het nog niet met die quivertip gevist. Frans vond het niet zo’n succes geloof ik.
  @Dick: Ik heb toch echt het idee dat je op de IJssel harder moet werken/zoeken hoor. Op de Waal zie je dat de vangsten nog steeds redelijk tot goed zijn te noemen. Colin had er gisteren 7 over een hele dag. Wolf ook 2 en ik dan 1 op de Boilies. Op de IJssel ben je echt spekkoper met 1 vis, laat staan 2.
  Komt wel weer Dick 🙂

 11. Andre schreef:

  Lekker hoor zo,n eerste Barbarella op je eigen homemade kaasiekaasie ballen ;-p.
  Ik kan dat gevoel van euforie wanneer je zelf gekneden,gedraaiden en gekookte ballen aan slaan bij die geschubte slurpers.
  Ik heb dat genoegen zelf ook geproeft met die hotconcept boilie, en dat gevoel maakt al dat werk meer dan waard.
  Dat is een soort loon naar werken …..goed gedaan barbapapa.

 12. Pomps senior schreef:

  Mas, geweldig wat jij los maakt t.a.v.

 13. Marcel schreef:

  @Andre: Thanx man, ik weet inmiddels hoe dat voelt hahah. OVerigens ga je zelf lekker met dat snoeken ouwe, top
  @Pa:Thanx Pa, hoop dat je binnenkort zelf 1 mag haken 🙂

Laat een reactie achter