Nog 2 weken

Het snoekseizoen nadert zijn einde.  Nog 2 weken en dan is er de gesloten tijd voor Esox Lucius.  Ik realiseer me ineens dat het dan afgelopen is met “Pompie wil een Meter” en dat is flink balen. Ik zat er helemaal in.
Op 14 oktober 2008 kondigde ik het aan. Ik wilde vanaf die datum tot aan de gesloten tijd jagen op de Metersnoek. Iets wat me tot die tijd niet was gelukt.  4 maanden later staat de teller verrassend op 3 vissen, maar ik ben nog niet tevreden. De aankomende 2 weken gaan we knallen. Nog 2 weken wil ik alles uit de kast en dat ga ik samen doen met vismaatjes Koen, Sander en Mark.
Het afgelopen weekend was ik van huis, even weg van het alledaagse, eem rust aan de kop, zoals we dat in Drenthe zeggen. Ik heb dus ook niet gevist.
Vanmiddag kwam ik thuis, heb de spullen uitgepakt en moest vervolgens toch even naar het water. Ik moest een keuze maken. Of de vriezer aanvullen, of toch nog even doodazen.
Ik koos voor het eerste. Even lekker makkelijk. De vaste stok uit de auto, pan-netje mee en voorntje tikken, hoewel voorntje tikken?

De vriezer heb ik vandaag aangevuld met 10 prachtige grote wintervoorns( 30+ vissen) en 2 mooie baarzen. Die grote vissen moeten de grote dames lokken en dat is tot nu toe aardig gelukt. Nu mijn materiaal nog even op orde maken en een plan uitbroeden. Prachtig om in de huid van Co Sielhorst te kruipen.

Zal het nog een keer gebeuren, zullen we nog 1 keer zo’n mooie dame kunnen haken? Het is zo ongelofelijk spannend!!!!
De hele voorbereiding, de dobber met de aasvis, het ploinken van je dobber, het langzaam weglopen van de oranje boei, het moeten wachten met aanslaan, de kromming van je hengel, het kopschudden, de dril en vervolgens de schoonheid van de vis..aaaah wat ga ik dit missen.

Maar dan? Wat gaan we doen in Maart? Val ik in een zwart gat? Moet ik de barbeelstokken weer pakken? Ik weet het eerlijk gezegd nog helemaal niet. Misschien neem ik wel een maandje vrij. Wat gaan jullie eigenlijk doen? Tot gauw.

10 reacties

 1. IamBarbeel schreef:

  Jaja Marcel.. Het seizoen nadert en dan nog even alles uit de kast halen om nog een aantal van die mooie dames ’t vangen!! Geweldig..

  Maar Maart word een maandje vakantie voor je met heel veel fantaseren over Barbelen 😉

  Ik begin in Maart weer met vissen, Ben me nu weer aan het voorbereiden!!
  Heb het vissen ontzettend gemist, ik verlang weer naar de stilte de natuur en zeker onze vriend Barbus Barbus…
  We gaan een heel mooi seizoen tegemoet, Met vele uren aan de IJssel, maar ook zeker vele avondturen buiten onze grens.. Die verhalen ga je allemaal horen…

  En we gaan zeker ook nog een aantal keren samen op pad! (hoop ik)

  Groeten
  Tim

 2. André schreef:

  Tsja… Niet zo moeilijk natuurlijk. Barbus barbus here we come! Komende vrijdag staat mijn eerste sessie gepland samen met een collega (mits het weer een beetje meezit).

  Het roofvissen heeft me helaas weinig kunnen boeien de laatste maanden. Ik zou het mooi vinden als jij in die laatste 2 weken je pr nog even verbreekt!

  Groeten,
  André

 3. Ferdinand schreef:

  Ik ben bang dat in maart de rivieren onbereikbaar zullen zijn gezien de hoeveelheid sneeuw die er in Oostenrijk en omstreken is gevallen. Ik ga in maart een maandje achter de snoekbaarsen aan. Als het lekker weer is mischien wel een dag met de feeder op zoek naar dikke brasem. Barbeel denk ik in april weer aan!

 4. Roger schreef:

  Hee Marcel,

  Een maandje rust? Ben je mal, waarom niet eens achter de snoekbaarzen aan? Maart is gewoon een TOP maand voor vadertje glasoog. Volgens mij heb je die nog niet (veel) op je lijst staan. Zo, heb ik je meteen weer een nieuwe uitdaging bezorgd, ik kijk al uit naar je verslagen mooie foto`s! 😉

 5. Marcel schreef:

  @IamBarbeel: Hoi Tim, maart moet ik nog even over nadenken. Roger heeft wel een goed punt. Ik kan natuurlijk ook doorvissen. Wat de barbeel betreft kriebelt het nog niet echt. Misschien moet ik er eerst maar weer eens voor gaan zitten alvorens ik weer hooked ben. We zien wel.
  @Andre:Hee dre, Jij staat te popelen om je Barbeel PR te verbreken. Dat snap ik wel man.Het is je gegund. Ik wens je dan ook veel geluk vrijdag, hoewel het wel zwaar wordt, want het water is nog steeds koud pfff Ik lees het wel Andre, succes.
  @Fer:Hoi Fer, misschien dat ik ook wel lekker ga witvissen op dikke wintervoorn, maar die baars en snoekbaars trekt me ook wel weer een beetje.
  Vorig jaar ving ik mijn eerste nederlandse barbeel op 2 april geloof ik. Denk niet dat het dit jaar zo vroeg wordt.
  @Roger: Hee Roger, mijn PR snoekbaars staat op 20 cm. Nog nooit gericht op gevist en misschien is dat inderdaad een goed idee om dat eens te proberen.
  De spiering ligt toevallig alwel in de vriezer en misschien kan ik het eens met shads proberen om te diagonalen. Best wel vreemd eigenlijk dat ik nog geen maatse snoekbaars heb. Ga hier serieus over nadenken. Thanx voor de tip man.
  Toch maar geen vrij nemen in maart hahahah

 6. Barbeeljager schreef:

  Wat nou Pompie ??

  Een maand rust ? JIJ ???
  Je hebt geen zitvlees, enneh die snoekbaars belagen,…. ik kijk al uit naar je missie, ha ha ha

 7. Mark van de Waal schreef:

  Herken ik daar nou mijn reddingsboei haha??

  Zie je volgende week ! We gaan nog éénmaal ons PR proberen aan te scherpen haha.

  gr,
  Mark

 8. Marcel schreef:

  @Barbeeljager: Hahaha we zien wel Wolf, kan best dat er zo maar een kasteel van een snoekbaars aan die dode voorn zit te knabbelen he, dan staan we even raar te kijken hahah
  @Mark: Hee Markus, jeps, vond het een mooi plaatje. Volgende week maar eens kijken he, zou mooi zijn. Spa Nnund!!! hahaha

 9. Pieter Beelen schreef:

  Hej Marcel.

  Heb net mijn bestelling uit Amerika binnen. Hele speciale pluggen voor oppervlakte visserij voor black bass en andere Amerikaanse pannekoekvissen.
  maar ik gebruik ze voor de snoekbaars! Actie in de badkuip was geniaal kan niet wachten er een nachtje mee te gaan gooien.
  Ga hier in het voorjaar mee aan de slag. Eerst nog even achter de karpers aan tot aan de paai. Vertrek mogen vroeg voor 1 nachtje belgie.

  Zet hem op met snoeken!

  Pieter

 10. Marcel schreef:

  @Pieter: Hee Pieter, is dit een uitnodiging om die dingen te komen testen hahah
  Ik hou me aanbevolen. Succes dit weekend.

Laat een reactie achter