Loodzwaar aan de Waal

Kribben
Dat het met barbelen niet altijd over rozen gaat heb ik gisteren weer kunnen ervaren. Samen met maat Ron Koops na werktijd naar de Waal gereden. Rond 17:30 kwamen wij aan. Van het prachtige weer dat wij ’s morgens hadden was niets, maar dan ook helemaal niets meer over. Donkere wolken stapelden zich boven onze hoofden. Het stormde.

Op de waalbanddijk (de weg langs de Waal) gingen we op zoek naar één van de hoge kribben. Dat bleek niet zo’n makkelijke opgave. Er waren meer kapers op de kust. Met mazzel vonden we nog plek en installeerden ons. Hoewel? We werden zowat omver geblazen en we konden ons amper staande houden. Het leek alsof het weer ons het vandaag niet gunde.  Het ingooien kostte veel moeite. We hoefden onze zware korven nog net niet terug te koppen. Daar zaten we dan…..te windhappen.

Een uur ging voorbij en we waren inmiddels twee korven kwijt door vastlopers. Het tweede uur ging voorbij en 2 stuks lood konden we ook afschrijven. Totdat er een hengel stond te stuiteren. Als een turner op de evenwichtsbalk bereikte ik de hengels en stond te drillen. Nog geen tien seconden later een ruk en alles weg.  Wat een pech!!

We waren niet voor één gat te vangen en vijf minuten later gooide ik opnieuw in. Nog geen kwartier later stond de hengel weer te stuiteren en herhaalde zich de dans op de evenwichtsbalk. Weer hing ik in de beugels. De pet achterstevoren en naar wind happend. Maar alsof de duvel ermee speelde stond ik weer met lege handen. Weer was de hoofdlijn doorgesneden. Radeloos keek ik Ron aan, de handen in de zij, de machteloosheid in het gezicht. Hoe is dit nu mogelijk? Dit was me nog nooit overkomen. Er lag daar gewoon iets op de bodem, iets scherps, basaltblokken?

Het begon ondertussen lichtjes te regenen en Ron maakte aanstalten op te ruimen. Om 20:45 uur zitten we in de auto, ietwat teleurgesteld. “Dat wordt lood gieten, Pomp” , “Denk het ook, Koops.”

Loodgieten

 

4 reacties

 1. Danny schreef:

  Balen ! Lijkt me vel vet overigens deze visserij.Ik heb er niet echt de mogelijkheid voor maar anders had ik het wel geweten.Gelukkig zijn vele andere soorten van visserij ook leuk,en dat zijn er nogal wat eigenlijk.Oke Suc6 voor de volgende keer barbeelse !

 2. Kees Suurd schreef:

  Ha die Marcel,

  Weer een leuk avontuur of niet.
  Heb zelf een absoluut prachtige week eind april in Frankrijk gehad waar ik samen met mijn broer een week heb gevist.
  Mega goed gevangen!
  Zet je die 175 gram ook nog met je barbeel hengels weg?
  Of heb je hiervoor zwaardere hengels in gebruik.

  Gr,
  Kees

 3. Marcel schreef:

  @Danny: Ha Danny, ik rij een uur om bij een van de grote rivieren te komen. Dat moet je er wel een beetje voor over hebben 🙂
  @Kees: Goed te horen dat je ook weer lekker zit te vissen. Die 170 gram zet ik weg met karperstokken. Ik ben toch bang dat mijn feedertoppen breken bij dit soort gewichten. Mijn rode Fox Euromasters doen hun werk prima.

  • kees suurd schreef:

   Ha die Marcel,

   Onlangs nog iets vernomen hoe de vangsten zijn op de IJssel?
   Ga binnenkort maar weer eens een poging wagen, toch is een beetje voorkennis nooit weg.

   Gr,
   kees

Laat een reactie achter