BZR Virus – (Introductie)

Ik zit thuis. Normaal gesproken ben ik niet zo snel vatbaar voor een griepje , maar nu heb ook ik het te pakken. Nee, het is ernstig. De hersenen worden aangetast, je hebt last van slapeloosheid en de drang naar water is groot. Schubvorming en baarddraden zijn de eerste symptomen. Ik heb last van het BZR Virus oftewel het Abramis Brama Tinca Tinca Scardinius Erythrophthalmus Syndroom.

Even naar de afgelopen weken. De huidige weersomstandigheden dwingen me er toe om mijn jacht op Roxy en Estelle te tijdelijk te staken. De voorbijgaande sessies vielen me zwaar. Vele  uren heb ik gemaakt, maar de enige vissen die ik heb gezien, waren de snoeken van mijn vismaten en de voorns in de vriezer. Dat geeft niks. We gaan er in Januari weer met volle moed tegenaan. Ik heb nog 2 maanden te gaan.


Foto 2: De medicijnen van Pomp. Ik moest notabene naar de Dierenarts voor remmers.

Ondertussen kan ik het niet laten om al vast vooruit te kijken naar het jaar 2010. Ik zei het al. Ik heb last van het BZR virus. De Dierenklinkiek heeft dat inmiddels geconstateerd. Niet veel mensen lijden eraan. Ik ben weer zo’n geval.
Het stroomt inmiddels door mijn aderen. De incubatietijd is zo’n 3 tot 6 maanden. Remmers heb ik reeds gekregen, maar ik bereid me vast voor op wat komen gaat. Hieronder worden de symptomen beschreven.

Het BRZ Virus bestaat uit 3 stadia. Eerst is er de Zeeltkoorts. Zoals jullie weten was ik daar vorig jaar al mee besmet. Maar ik schijn nu met een nog agressievere vorm te maken te hebben. De enige remedie is de handen in te smeren met de slijmlaag van een 60+ zeelt. Dat wordt een flinke opgave, aangezien het mij nog nooit is gelukt zo’n gigant te vangen. Het niet op tijd insmeren kan leiden tot rode ogen, gevolgd door zeeltstaar. Ik voel al een lichte jeuk opkomen.

Abramis Brama Influenza is de volgende  fase. Een gemuteerde vorm van de Griep steekt ineens de kop op. Dit gaat gepaard met ernstige slijmophoping in de luchtwegen. Door toedienen van 60+ Brasemelixer zal de griep in 2 weken verdwijnen. Wel wordt aangeraden de kuur volledig af te maken. Ik moet dus op zoek naar 60+ Brasems. Nog zo’n lekkere missie, maar het moet lukken!!!

De 3e en laatste fase is een vreemde. Je schijnt een enorm te snakken naar het eten van wit brood. We spreken hier van de Scardinius Erythrophthalmus Griep, ook wel Ruisvoornsgriep of vlokvissyndroom.
Na het vangen van een 40+ ruisvoorn, schijnt de griep ineens weg te trekken
Ik moet dus ook op zoek naar de 40+ goudklompen. Sjonge jonge wat een pech!!


Doelstellingen 2010
Met bovenstaande acties kun je wel stellen dat mijn doelstellingen voor 2010 alweer bekend zijn.

Het BZR Virus stroomt door de aderen en ik ben bang voor de uiteindelijke werking.
Zal het me lukken de 3 vissen te vangen? Zal het me lukken mij te ontdoen van dit virus? De lat ligt wel erg hoog, maar ik ga er voor.

Maar wat als het niet lukt? Tja, dan zit ik met dat virus en ben ik gedoemd door te vissen tot alle targets zijn bereikt. Oef, dat wordt afzien. Zodra de symptomen zich voordoen kun je lezen hoe we dit aan gaan pakken.
Uch…Kuch…Snotter..proest….Ik ga nog even een sinaasappel pellen.

Voor nu.Fijne kerstdagen en een goed uiteinde.

Even Googlen op het BZR Syndroom leidt tot de volgende medicatie.
Med:
1 x 60+ Tinca tinca
1 x 60+ Abramis Brama
1 x 40+
Scardinius Erythrophthalmus
Voor: Marcel Pomp
Dose: Gebruik Bekend

13 reacties

 1. Nico schreef:

  Jeetje Marcel….wat een ellende…volgens mij had je nog beter de mexicaanse griep kunnen oplopen….
  Nu wacht je een loodzwaar jaar met ‘verplichte’ sessies om de monsters onder de zeelten, brasems en ruisvoorns aan de schubben te komen!!
  Ik wens je sterkte en alle viswijsheid toe die nodig is om het virus af te komen….en ik heb zo’n idee dat je er wel weer bovenop komt. Maar ja…door welk nieuw virus zal je dan weer besmet raken…..

  Ik heb nog steeds last van het barbeelvirus en zit al in een vergevorderd, onomkeerbaar stadium…maar gelukkig kan ik de sympthonen goed onderdrukken door met regelmaat het nodige medicijn in mijn schepnet te krijgen!

  Jij ook fijne dagen en alvast een bzr-vrij 2010!!

  groet
  Nico

 2. Grietha schreef:

  Beterschap Marcel.

  Mischien een schrale troost dat je op Totalfishing 2x bent genomineerd voor foto van het jaar in de categorie Barbeel.
  Zie: http://www.totalfishing.nl/visfoto,14.html

  En natuurlijk fijne feestdagen en een goed uiteinde!

  En dat 2010 een visrijk jaar mag worden waarin de doelstellingen gehaald (of gedeeltelijk gehaald) worden.

 3. Gert schreef:

  BZR! Das nie best Pomp.Maar het kan erger. Bij ons in Twente heerst het BBBWKGZR virus. Heb het zelf ook al onder de leden.
  Er werd gewaarschuwd en er bestaat een beproefd vaccin tegen dit virus maar desondanks ben ik toch besmet.
  Volgens de dokter kan het geen kwaad maar ik moet wel minstens één keer per week naar de Ijssel voor controle.
  Daarnaast kreeg ik het advies om tijdens de kuur regelmatig een bezoek te brengen aan die andere mooie viswateren bij ons in de buurt.

  Gr Gert

 4. Leon Haenen schreef:

  …..ik vond de laatste keer al dat je er slecht uitzag…ik dacht nog dat je wagenziek was of zo…..nu weet ik beter…heel veel beterschap.

  neem anders eens een paar pellets na het eten…schijnt ook te werken…kun je in elk geval lekker naar de WC…
  Hele fijne dagen voor iedereen die Vispomp bezoekt

  xxx

  Leon Haenen

 5. Bart schreef:

  Poehh… BZR!! dat is niet best Marcel.

  Maar het mooie er van is dat wij als lezers van Vispomp er in 2010
  getuige van zijn hoe dit gaat aflopen.

  Alle lezers van Vispomp een visrijk 2010 gewenst

  Bart

 6. Rinko schreef:

  Ik hoop maar dat het niet besmettelijk is wanneer ik hier een berichtje plaats.
  Ik zal het risico dan maar nemen…

  Wel heb ik lichterlijk een besmetting opgelopen tijdens het lezen van ‘het meter snoek’ virus.

  Ga zo door met je verhalen in 2010!
  En ik hoop dat al je doelstellingen gehaald gaan worden.

  Ook namens mij aan alle lezers van Vispomp een vis en ‘virus’ rijk 2010

 7. Frank schreef:

  Ben benieuwd wat gebeurt als je een overdosis medicijn krijgt Marcel… 70 cm zeelt of 70 cm brasem… Kan niet goed zijn voor je hart. Veel goeds voor 2010!

 8. Marcel schreef:

  @Nico:Hee Topper. Ik dacht, laat ik de lat eens lekker hoog leggen. Je weet het nooit. Ik weet dat die vissen er zwemmen en ik zou toch wel eens getuige willen zijn van die specimenvissen. Zou echt geweldig zijn. Overigens weet je hoe het is om je vast te bijten in je visserij.
  @Grietha: Dank je Grietha. Ja super he van die nominaties. Je hebt overigens helemaal gelijk wat die targets betreft. 1 doelstelling halen zou top zijn, maar ik ga er helemaal voor. Ben alweer boilies aan het draaien en boeken aan het lezen 🙂 Ik weet he……….
  @Gert: Hahaah, geweldig he zo’n virus. Je moet vissen om er vanaf te komen, super remedie hahahaa. Hee bikkel, ik hoor wel weer van je mocht je wat vangen in de barre tijd die komt!
  @Leon: Hee Leon, ik heb die pellets genomen en voel me niet echt beter hehehe.
  Gewoon vissen is de remedie denk ik. Spreek je weer!
  @Bart: Hoi Bart, ik hoop dat ik jullie weer kan voeren met mooie vangsten en verslagen. Ik ben er gebrand op het te laten slagen. Was het wat dat betreft maar weer vast april/mei ofzo…
  @Rinko: Hee Rinko, leuk dat je dit jaar ook de andere disciplines bent gaan uitoefenen. Wel lekker zo’n afwisseling toch? Thanx en we lezen en spreken weer.
  @Frank:70 cm zeelt kan ik me niet indenken. 60+ zou mooi zijn. 70 + brasem kan, maar dan ga ik helemaal flippen, daar kun je op rekenen. Zou wat zijn zeg!!!! Je leest het wel.

  Groeten allemaal en tot in 2010!!!

 9. Ronald schreef:

  Ik dacht al, waar blijven die updates over Roxy & Estelle ?

  Maar nu weet ik het.
  Ik denk dat één pilletje gaat werken, het zal wel uitdraaien op een kuurtje van een paar maanden, zulke pilletjes moeten eerst een paar weken inwerken voordat je de werking er van ondervind.

  Nou succes met het uitzieken en hopelijk gaan de medicijnen werken.

  GreetZ
  Ron.

 10. Joey schreef:

  Hallo Marcel,

  Ik wil je een gezond en visrijk 2010 toewensen. Met veel intresse blijf ik je verhalen volgen.

  Groeten Joey

 11. Hey Marcel!
  Ik wil je even een gezond 2010 toewensen!!
  Succes met al je sessies. En ik blijf je volgen 🙂
  Ik verwacht weer een hoop mooie verhalen van je! Maar dat gaat wel goedkomen!!

  Nogmaals succes!

  Groeten
  Tim

 12. Mudas schreef:

  Er zit maar een ding op marcel, en dat is een paar jaar vrij nemen van je werk. Zodat je in alle rust kunt herstellen van al die nare symptomen. Vooral langs de waterkant schijnt dit herstel wat sneller te gaan!!!

 13. Marcel schreef:

  @Ronald: Hee Ronnie. Hier ligt alles dicht, dus voorlopig geen updates.
  In plaats daarvan ga ik maar schaatsen.
  @Joey: Hoi Joey, dank je wel en super te horen dat je het blijft volgen.
  Dit jaar gaan we knallen!!!!Dat BZR gaan we eens flink uitroeien.
  @Tim: Hoi Tim. Insgelijks. Even wachten op betere dagen.
  @Mudas: Hoi Mudas. We gaan proberen dat BZR om zeep te helpen. Ik heb hoop eerlijk gezegd dat ik daar minder dan een jaar voor nodig heb. Houd het in de gaten 🙂

Laat een reactie achter