Publicaties: Beet-Nederlands Record Zeelt


Sportvisserij Nederland en de Beet hebben het Nederlands Record zoetwatervissen nieuw leven ingeblazen.
Aangezien veel records niet meer van deze tijd zijn, hebben ze vissers opgeroepen records te claimen.
Met de nieuwe records: Baars, Ruisvoorn en Meerval heb ik besloten het record Zeelt te claimen.

Eigenlijk heb ik altijd gezegd dat ik dat niet zou doen, echter heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken. Hiermee gaat het oude record van 2007 (62 cm) uit de boeken en is mijn zeelt van 63 cm het nieuwe Nederlands record. Ik weet ook dat er grotere zeelten zijn gevangen, maar niet geclaimed is niet bewezen en ik roep zeeltvissers dan ook op het record weer over te nemen.

Het maakt me overigens niet uit dat mijn record vervolgens verdwijnt. Ik vind het stoer dat ik dan toch voor zo’n (korte) periode het Nederlands record zeelt heb gehad. Een stukje waardering voor alle inspanning en een mooi certificaat voor aan de muur.
De recordvis staat deze maand met een artikel in de Beet. Deze is uiteraard te verkrijgen in iedere boekhandel.

20-06-2017- Het volledige artikel kun je nu hieronder downloaden. Veel leesplezier.

0 Reacties

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter