Actuele Zeeltvangsten (wk18)

Actuele Zeeltvangsten Week 18
Deze week meldingen vanaf 2 mei, aangezien er nog wat vangsten achterwege zijn gebleven.
Het was heel wisselend. Hadden we zaterdagavond 1 mei nog een prachtige visdag. Zondag draaide de wind en kwam de regen met bakken naar beneden. De hele week kwam de wind zowat uit het noorden en dat bracht koude lucht. Woensdag was het weer een aardige dag, maar daarna was het weer bewolkt met af en toe regen.  Niet echt het beste zeeltweer zullen we maar zeggen.
Toch kreeg ik wat meldingen van verschillende mensen die er op uit gingen.

Dennis en Joost zaten zondag aan hun water. Zij vingen ondanks de barre omstandigheden 3 mooie zeelten.


Foto: Mooi setje zeelten mannen.

Hallo Marcel ,vanavond (2 mei) weer een paar uurtjes op de voerstek gezeten. Het was wel afzien met al die regen. Koud was het ook nog wat mijn vertrouwen iets deed afnemen. Niets bleek minder waar. Drie mooie zeelten en wat brasems zoals gewoonlijk. Twee zeelten van precies 50 cm en nog eentje van rond de 45 cm. De aanpassingen aan de onderlijnen zijn geslaagd, want alle vissen waren mooi gehaakt deze keer.


Foto: Dennis is goed bezig. Weer een mooie zeelt. 50 cm

Vismaat Joost stuurde nog even wat foto’s van recente vangsten.
Joost,super!!! Die speld ligt al voor je klaar. Op naar de 52 cm

Foto: Joost met een mooie 50 cm zeelt. Blijf sturen Joost!!

Hey pompie! Ik ben Joost, de vismaat van Dennis en een echte zeeltvisser. Nu vooral met vastlood en miniboilies, voorheen al struinend door de polder met een snoekbaarshengeltje en een doosje pieren zoekend naar schuim en “gewalm”.

Bij deze alvast de 2 meest recente foto’s. Graveer mijn naam maar alvast in zo’n zeeltspeldje, want je gaat op zeker meer van me zien!!!

Foto: Joost  met weer een mooie zeelt. Speld is al gereserveerd 🙂

Ook van Pieter Stam kreeg ik weer een melding.
Hallo Pomp

Het was niet veel deze week. Ik heb 2 ochtenden gevist wat resulteerde in 1 zeelt en 5 brasems in totaal. De zeelt was klein 45 cm maar zal al wel vol met kuit. Dat is een mooi teken, ze worden lekker zwaar. In de avondjes nog wel 2 schubkarpers gevangen op en broodpluimpje onder de pen. En vanmiddag weer zo’n bak van een roofblei. 74 cm lang dit keer, gevangen op kikkererwten. Nieuw PR voor mij.

Groet,

Pieter

Foto: Pieter met een mooie Roofblei!!

Zelf heb ik natuurlijk ook nog gevist. Een keer met Roeland en Coen en een keer alleen.
Met Roeland en Coen heb ik vrijdag een avondje gezeten. Een aanwezige karpervisser klaagde steen en been, aangezien deze al 3 dagen zat te blanken. Geen vis gezien. Zelfs geen zeelt zien draaien.
Onze hoop stond op een laag pitje.

Rond 21:30 uur krijg ik dan toch een run. De vis gaf weinig tegenstand en Roeland kon de vis binnen de minuut scheppen. Een mannetje van 51 cm lag te apegapen in het net. De vis zag er niet gezond uit. Had allemaal rode vlekjes en was behoorlijk mager. De winter heeft de vis waarschijnlijk niet goed gedaan. Hopelijk is het incidenteel.
Het bleef die avond bij die ene vis en om 0:30 uur hebben wij allen ingepakt. Het was niet best.

Foto: Pomp met een ziek 51 cm mannetje.
Toch zijn er ook grote vissen gevangen. Coen’s vismaat Tjarko ving donderdagavond een hele mooie op een lokaal watertje.
Nog even vertellen hoe. De beste visser was aan het karperen en besloot er een winckle picker van 25 euro bij te leggen.Even later stond zijn hengel te klapperen en ving hij zijn allereerste zeelt. En wat voor een. Een 58 cm lang vrouwtje. Gefeliciteerd Tjarko!!

Foto: Tjarko met een 58 cm Tinca Tinca. Gefeliciteerd Tjarko. Speld is onderweg.

Maar er was nog iemand die een mooie vis ving. Ik zei het al. Ik was de afgelopen week alleen op stap. Nog geen tijd gehad om er over te schrijven. Hoe dat afliep lezen jullie in het volgende verslag. Coming very soon. (Voor de mensen die het al weten, even voor je houden)

Mannen, allemaal bedankt voor de meldingen van afgelopen week.
Ben erg benieuwd wat van de week brengt. Blijf sturen. Blijf schrijven.

Lezers die ook meldingen willen doen kunnen foto’s en een klein verslagje sturen naar tincatinca@vispomp[nospam].nl
Altijd leuk om berichten van collegavissers te krijgen. Tot volgende week.

p.s. Hall of Fame wordt van de week bijgewerkt

3 reacties

 1. Pieter Stam schreef:

  Hallo mannen, mooie en grote vissen weer. Ondanks het slechte weer. Om eerlijk te zijn moet ik zeggen dat die onderste 58 vis ook nog wel wat pondjes kan gebruiken zeg! De roofbleifoto is onderweg 🙂

  Groet, Pieter

 2. Tim schreef:

  Hey Marcel,
  Je flikt het elke keer weer he! sta je weer met een zeelt in je handen, ga zo door! ik geniet van je verslagen!
  Ben erg benieuwd naar je nieuwe verhaal!

  Groet
  Tim

 3. Dennis schreef:

  Een zeelt met mazelen Pomp…haha dat is uniek waarschijnlijk,

  grt Dennis

Laat een reactie achter