Actuele Zeeltvangsten (wk28)


Met het waadpak op de knieën staar ik voor me uit. Het is bloedheet en met dat ding aan is het niet uit te houden. Toch geniet ik. Het uitzicht, al het groen om me heen. Libelles die af en aan vliegen. Meerkikkers op nog geen 3 meter afstand. Mijn hengels staan al een tijdje in de aanslag, maar het blijft ijzig stil. Wanneer de zon tijdelijk achter een paar wolken verdwijnt krijg ik wat lichte piepjes.  Daarna is het over.

Roeland zit momenteel op hetzelfde water te vissen. We bellen om het uur om verslag te doen. Ook daar is het rustig. Groot water is leuk, maar jonge jonge jonge. Je moet wel een ijzeren geduld hebben. Zo ook deze dag.

Foto: Even wegdromen bij deze Bloedrode Heidelibel.
Ik heb mijn zinnen gezet op dag twee. Er staat een kabbeltje op het water en er springt zo nu en dan een vis.
Een klein bruisplakaatje  ligt op mijn stek. Regelmatig bewegen mijn wakers op en neer. Soms twijfel of ik aan moet slaan.
Misschien had ik het wel moeten doen. Beter voor mijn gemoedstoestand. Geen enkele aanbeet geeft weinig vertrouwen.

En dat was mijn zoveelste blank aan het grote water. De grote vraag blijft…
Wanneer gaan ze los? Wanneer komt eindelijk die vreetorgie waar ik op hoop? Heb geduld, Pomp. Heb geduld 🙂

Foto: Mijn baitrunners…. Oke Baitrunnertjes 🙂

Ondertussen wordt er in het land ook gevist.
Kevin stuurt me weer een mailtje.

Hoi Marcel,

Na een weekje Frankrijk (helaas voor werk) moest het er deze week maar weer van komen. Na twee avondjes struinend op karper te hebben gevist ben ik nog een avondje achter de zeelt aan geweest. Met zeker 25 kleine voorntjes (tot zelfs amper 6cm op een haakmaat 8), 1 brasem, een kleine zeelt van rond de 20cm en twee exemplaren van 46,5 en 48cm heb ik me zeker niet verveeld. De grootste van het drietal kreeg het nog voor elkaar om met een eerste vluchtpoging zeker 6 meter lijn te pakken.

Foto:Het patserige mannetje dat zoveel lijn wist te pakken.
Daarnaast had ik nog bijna aan de stok met een van de grote karpers die op het watertje zwemmen. En om een ideetje te geven, eerder dit jaar had ik een van de kleinere vissen op een gewicht van 13,6kg. Helaas heb ik ook nog grote zeelt tussen de waterlelies verspeeld.

Foto:Een groothoek portret van een mooi zeeltje.

De volgende week heb ik helaas weinig tot geen tijd om te vissen, maar daarna ga ik zeker weer achter de zeelt aan. Ik heb nu ook wat tips gekregen over een grotere plas waar ook fraaie zeelten moeten zitten. Alleen zou dit water niet zo geschikt zijn voor het penvissen en zal ik dus naar mijn 2lb. karperhengels moeten grijpen. Maar voorlopig bevalt dat pennen op Tinca’s me nog het beste. Mvg, Kevin

@Hee Kevin:  Erg leuk dat penvissen met de centerpin. Ik heb het al eens eerder gezegd, maar dat wil ik toch ook eens gaan proberen. Wie weet 🙂 Succes aan het grote water.

Dan krijg ik mail van een visser bij mij uit de buurt. Bertijn is ook aan het zeelten geslagen en stuurt mij de volgende vis.

Hé Marcel,

Bij dezen een foto van een vandaag gevangen visje uit de polder. Niet zo’n dikke, maar de vis is wel aardig in lengte. Maar liefst 53 cm!! Groetjes, Bertijn.

p.s. Hoe bemachtig ik zo’n duivels mooi speldje?

@Hee Bertijn: Als het goed is, ligt je speld aan het einde van de week in de bus:)
Aan het einde van de week in de Hall of Fame.

Foto: Bertijn met een prachtige Tinca uit de polder.

Dan krijg ik mail van Pieter Stam. Normaal gesproken  in de actuele zeeltvangsten. Dit keer liep het iets anders.

Hey Pomp,
Ondanks fantastisch weer geen zeelt dit keer. Met vastlood gevist en slechts 1 zakker gehad. Ik verspeelde de brasem. Volgende keer wellicht beter. Wel had ik twee mooie windes deze week. Ik wil je toch ff mee laten genieten 🙂

Foto: Pieter met een prachtwinde!
Gisteravond gevangen, samen met nog 2 slanke vissen. Ik heb er eentje gemeten, die was 55 cm. De andere ook denk ik. Gewicht zal zo rond de 3 kg gezeten hebben als ik het vergelijk met mn zeelt van pas. Dat is wat anders dan die rietvoorntjes van jou 😉 hahaha. Wel op dezelfde manier gevangen. Met een vlok net onder de oppervlakte.

Mooie vissen hoor die rietvoorns, ik heb je verslagje gelezen. Echt grote voorns!
Ik denk dat ik volgende week weer eens op een grote plas ga zitten. Ik verwacht er niet veel van maar je weet nooit.

Groet, Pieter

@Pieter: Hee Pieter, voor jou maak ik een uitzondering wat het plaatsen van andere vissoorten betreft. Prachtig hoor!

Foto: Vlokvissen, maar dan op superruisers:)

Hee…Mail van een oude bekende.
Jeroen stuurde mij vorig jaar al wat prachtvangsten van zeelten. Vandaag ook een mooie vangst.

Hoi Marcel,
Tis niet de grootste (44 cm) en het is ook niet mijn missie voor dit jaar (een karper op open water ipv een put, met de pen) maar ze blijven zoooooo mooooooi. Bood ook erg leuk weerstand moet ik zeggen.

Groeten Jeroen
@Jeroen: Hoi Jeroen, Blijven toch mooie en sterke vissen he 🙂

Foto: Jeroen met dit keer een zeelt als bijvangst. Ok Mooi:)

Dit waren de vangsten van de afgelopen week. Het was voor mij weer niet veel soeps deze week, maar we blijven stug volhouden.
Allemaal bedankt voor het opsturen natuurlijk. Het is inmiddels midden Juli en dat betekent dat ook Pomp binnenkort vakantie neemt. Vanaf 1 augustus nemen we even een pauze.  Daarom volgende week de laatste actuele zeeltvangstmeldingen.
Woensdag 1 september gaan we weer van start. (Of ik moet jullie weer wat leuke vangsten melden, want er wordt natuurlijk gewoon gevist:)

We gaan dus nog even een weekje proberen te knallen. Hopelijk zit er nog wat moois bij, anders wel na mijn vakantie.
Allemaal nog even strakke lijnen gewenst!! Tot volgende week.

Marcel (Vis)Pomp

Oproep:
Lezers die ook zeeltmeldingen willen doen kunnen foto’s en/of een klein verslagje sturen naar tincatinca@vispomp[nospam].nl
Zo houden we elkaar een beetje op de hoogte.

0 Reacties

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter