Actuele Zeeltvangsten (wk25)

En weer ging er een week voorbij. Wederom had ik twee halve dagen opgenomen. Wederom zat ik twee ochtenden aan het water. Zouden die vissen eindelijk los gaan? Aan de temperatuur kon het niet liggen.
Maar de eerste ochtend gebeurde er niet veel. Geen tik kreeg ik te zien.

Met de staart tussen de benen reed ik ’s middags naar mijn werk. Maar ik gaf de moed niet op. De ochtend erna zat ik er weer. Hopen op die dikke knoert, hopen op een teken van leven. En dat teken kwam.. Om 07:15 uur word ik wakker geschud door een gierende baitrunner.Een mannetje van 52 cm brak de stilte die alweer bijna 5 sessies duurde. Mijn dag was weer goed. Maar was dat wel zo??? 5 sessies blanken, Pomp. Dat is toch slecht?

Foto: Hengels in de ochtend.
Wanneer je het zo bekijkt, heb je het helemaal goed. Maar vergeet niet, we vissen dit jaar met een missie.
Ik zei het al eerder. Ik kan natuurlijk  aan mijn lokale slootje gaan zitten en de ballen uit mijn broek vangen. Maar… ik ben op zoek naar die onmogelijke vis, die ene dikkerd, die ene lange. Dat betekent uren draaien. Dat betekent bikkelen en blanken. Wachten op dat ene moment. Totdat…..
Later in de week lezen jullie weer een verslag. Man, man,man…dat wordt een knaller 🙂

Gelukkig kreeg ik ook nog vangstmeldingen van anderen.Zouden die ook zoveel blanken? Ik kreeg snel antwoord. Ineens was daar een mailtje van Kevin Diederen. Geen onbekende in de karperscene. Hij schreef het volgende

Marcel,
De laatste tijd kijk ik steeds vaker op de website en sta steeds versteld over het fanatisme en de mooie zeelten. Zelf heb ik na een lange tijd vooral statisch op grote karper te hebben gevist de smaak van het penvissen weer flink te pakken. En vooral tijdens dat penvissen kwamen de afgelopen twee weken weer flink wat mooie zeelten voorbij, waaronder gister zelfs een nieuw PB van 54cm.

Foto: Kevin met zijn PR van 54 cm. Gefeliciteerd Kevin!
Om de komende tijd eens wat gerichter en subtieler achter de zeelt aan te gaan heb ik zojuist ook nog een licht Schreinertje gekocht en ik kan niet wachten om met het ouderwetse spul nog een paar halve meter vissen te vangen.

Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen

ps. Zijn die waxhoedjes niet mooi voor een speldje?

@Kevin: Kevin, supervangst en je speld heb je inmiddels. Bedankt voor je inzending en laat nog eens wat van je zeeltvangsten horen. Zeelt komt eind deze week in de Hall of Fame.

Dan krijg ik mail van Pieter. Van de man in vorm verwacht ik altijd wel een vangstmelding:) maar deze week was het anders.

He Pomp,

Ik heb een heel kort verhaaltje deze week. En dat is dat ik niet gevist heb. Afgelopen vrijdag zonder hengel een rondje langs m’n oude thuiswater gelopen. Volop zeelten aan het paaien. Zaterdag kon ik niet. Ik laat wel weer van me horen komende week!Volgende week vast wel weer. Jouw verhalen lees ik wel!

Groet, Pieter

@Pieter: Geen enkel probleem Pieter. We zijn de laatste tijd al aardig verwend geraakt door je vangsten. We horen het wel weer.

Foto: Dennis met één van de twee vissen.
Van het koppel Joost en Dennis krijg ik ook weer mail. Eerst krijg ik een mailtje van Dennis.

Hallo Pomp,
Maandagavond en donderdagavond statisch op zeelt gevist. Nu eens met wat grotere boillies (14 mm) aan de hair. Dit leverde mij elke keer weer 1 mooie vis op.
M’n vismaat was weer wat minder succesvol dit keer en voor vanmorgen vroeg stond er weer een (revanche)sessie gepland. Helaas kon ik niet door omstandigheden. Joost gaat nu vanavond. Bij deze dan 2 zeelten van de afgelopen week, waarvan de eerste 50 cm en de tweede 49cm.

Foto: Nog zo’n donkere zeelt.

Het bekende grensmaatje van ons thuiswater  😉 Oke succes allemaal,en het zal mij benieuwen wat de tropische temperaturen van deze week voor vis op de kant gaan brengen. Mij lijkt smorgens zeer vroeg dan wel een goede optie. Groet, Dennis.

@Dennis: Ondanks je arm, vang je ze nog wel Dennis. Ga zo door bikkel. Thanx voor het verslag.

Zoals gewoonlijk krijg ik het laatste mailtje van Joost. Om 22:45 uur zit ik met smart te wachten op het verslag.
De pechvogel schreef het volgende.

Heeeey…Pompmans,
Vandaag toch maar een avondsessie gehouden, i.v.m te laat naar bed gaan gisteren.
Dat had ik beter niet kunnen doen, want ’s middags reden we nog even langs m’n  thuiswatertje om te kijken of de stek wel of niet overdag bezet is. Nou, die stek was wel degelijk bezet. Waar ik normaliter mijn stoel neerzet in afwachting van een aanbeet stond nu een mobiele keuken. En 2 wel heel grote partytenten. En, ik schat, een mannetje of 60, 70. Druk doende nog meer spullen neer te zetten. En nog erger, 2 rodpods precies op mijn stek!! Familiefeestje. Tsja. Het water is van iedereen natuurlijk. Aangezien ze al vroeg begonnen te barbecueën naar ik dacht, zou de hele mikmak 19 uur ’s avonds al wel eens naar huis kunnen zijn. En dat klopte godzijdank. Anders zou het helemaal geen sessie geworden zijn! Maar, ik vreesde al de hele dag dat dat gedoe wel een de zeelt weg kon houden, en weet jij veel wat die karpervissers onder hun allemaal in het water gekieperd hebben? ik heb dus geblankt, zoals ik al vreesde. Maar wel doorgevoerd. Komende week zit ik daar weer. Ik geef niet zomaar op. Heb m’n onderlijnen aangepast en hoop dat het dan wel raak is. Dus deze week helaas geen vangstmelding van mij. Ben weer benieuwd hoe jij en de anderen het er vanaf gebracht hebben deze week. Keep it up Pompie! zeeltgroeten van Joost.

En zo waren er wel meer mensen die het moeilijk hadden ondanks de hoge temperaturen.
Wanneer gaat het los? Wanneer gaan we weer aantallen vangen? Dat is een vraag waar iedereen mee zit. Tot nu toe is het nog steeds mondjesmaat.  Hopelijk volgende week meer succes. Later in de week toch een verslag. Mis het niet!!

Iedereen weer succes gewenst. Blijft schrijven, blijf sturen.

Marcel (Vis)Pomp

Oproep:
Lezers die ook zeeltmeldingen willen doen kunnen foto’s en/of een klein verslagje sturen naar tincatinca@vispomp[nospam].nl
Zo houden we elkaar een beetje op de hoogte. Tot volgende week.

1 reactie

  1. Pieter Stam schreef:

    He Kevin Diederen hier. Jouw naam klinkt me nog bekend in de oren van het karperwereld forum. Welkom in de wereld van de échte vissen 🙂

    Groet, Pieter

Laat een reactie achter