Actuele Zeeltvangsten (wk20)


Daar loop ik dan. In de polder. Vandaag geen grote plas. Geen bekend zeeltwater, maar een watertje waar ik nog nooit heb gevist. Het enige dat ik mee heb genomen is een matchhengel, een half blikje mais, een klein tasje en een schepnet. Oh ja..en mijn camera natuurlijk.

Niet alledaagse vogels vliegen om me heen. Scholeksters, kievieten. Het is een prachtig schouwspel.Heel voorzichtig nader ik het riet. Dan…een enorme boeggolf. Ai..ik heb mezelf verraden. Het is verder zoeken. Het Pinksterweekend ga ik op pad. Er wordt niet gevist. Daarom maar heel even dichtbij huis. Nog even afkicken. Binnen no time staat het pennetje te waggelen. Het is een tenchlifter, ik zal nog eens wat foto’s maken van dit ding.
Een minuscule opsteker zie je nog van een aardige afstand.

Het pennetje loopt weg. Pats!!! Een ruisvoorn is het bokje. Snel onthaken en weg is ze.
Boven me piept een wit bruine vogel. Een grutto welteverstaan!! Die heb ik nog niet zo vaak gezien. Zal wel ergens een nestje in de buurt zijn. Het zijn er inmiddels twee die me nauwlettend in de gaten houden. Ik probeer één van de  vogels te fotograferen.
Dat gaat lastig met de zon pal achter de Grutto’s. Knip! Die staat er toch op.

Foto: Een Grutto is er niet gerust op en kwettert me de oren van de kop.
Ik besluit de lawaaischoppers met rust te laten en loop verder het land in.
Weer zie ik een prachtig stuk water met plompenbladen. Op mijn hurken nader ik de strook riet. Het pennetje zet ik voorzichtig weg.
Het zijn weer ruisvoorns die het gevecht met de maïskorrels aangaan.
Ik vermaak me ondertussen prima. Het is hier zo rustig. Wel wat anders dan hardcore zeeltvissen. Ik ben benieuwd wat de andere mannen ondertussen doen.
Wanneer een libelle op mijn hand landt vind ik het wel welletjes. Het pennetje deinst al een tijdje tussen de plompen, maar ik krijg geen antwoord.  Ik ga naar huis. Straks inpakken en het pinksterweekend in. Volgende week weer hardcore zeelten. Cool!

Foto: Libelle’s zo mooi als in de verhalen van Ome Co Sielhorst.

Ondertussen ben ik weer thuis. Mijn mailbox is aardig gevuld. Een mailtje van Robert uit het Oosten des land. Hij is met zijn kornuiten naar Zweden geweest. Zeeltwalhalla was o.a. het plan. Ze hebben aardig gevangen, maar hadden de temperatuur niet echt mee. Ook daar is het weer nog aardig van slag.


Foto: Pieter met een van zijn prachtige zeelten.
Pieter Stam is nieuw water aan het bestoken. Dat gaat hem niet slecht af. Hij heeft inmiddels een succesvolle eerste sessie achter de rug met 3 mooie zeelten (48 man, 51 v, 53 v) en 8 brasems waaronder minimaal 3 keer 60+ers.

Foto: Nog een hele mooie van de Penvisser.
Tevens stuurde hij me weer prachtige foto’s.
Pieter, ik ben erg benieuwd wat je nog op je nieuwe water gaat vangen. De vissen zien er maagdelijk mooi uit overigens.

Vervolgens krijg ik mail van Jurrien.
Jurrien is er een ochtend op uit met vismaat Christian. Dit is wat hij schreef.

Beste Marcel,
Effe ochtend projectspiegeltjes pesten, maar er was veel meer te halen…
Chistian had 1 spiegeltje, 1 moddervet schubje en een zeelt van 50cm, die staat op de foto.

Foto: Christian met een prachtige zeelt van 50 cm.
Nu komt het verschil tussen boilies en mais:
Zelf had ik 7 spiegeltjes, 20 brasems, 15 ruisvoorns, en 5 zeelten: 47,5cm, 39cm, 49cm met een stompe kop, en 53 en 54 cm.


Foto: Jurrien met een Tinca van 54 en….
mijn pr was 48cm en die heb ik dus meerdere malen verbroken vanmorgen.
ik stuur de zeelten van 49cm, 53 en 54m in die volgorde.


Foto: een mooie zeelt van 53 cm.

Groetjes Jurrien

ps ik heb denk ik het kbzr virus……

Kijk, dat zijn nog eens mooie berichten hahahaa. Jurrien, ik stuur je van de week de speld. Ben net terug van vakantie..
Christian, zou je mij je achternaam even door willen mailen, dan zet ik jullie beiden even in de Hall of Fame.
Dat doe ik altijd even netjes met voornaam en achternaam.  Even geduld overigens. Hall of Fame wordt eind van de week bijgewerkt.

Het weer was het afgelopen weekend super goed. Aankomende dagen zal het weer wat minder worden met hier en daar een bui. Ik zal er zelf weer op uitgaan en hopen dat de vangsten meezitten. Vanaf volgende week schijnt het mooie weer terug te komen. Ben benieuwd of de zeelt dan echt losgaat.
Mensen, succes allemaal en tot volgend week.
Oproep:
Lezers die ook zeeltmeldingen willen doen kunnen foto’s en/of een klein verslagje sturen naar tincatinca@vispomp[nospam].nl
Zo houden we elkaar een beetje op de hoogte. Tot volgende week.

4 reacties

 1. Roeland schreef:

  He boys,

  De foto’s had ik natuurlijk al gezien maar ze staan ook erg mooi in de zeelt haal of fame. Je record is flink verpletterd jur en kos, ik weet dat je ze al groter hebt gevangen dus ik verwacht binnenkort meer van je te horen.
  Is pomp zelf ook nog weg geweest of was he familie weekend.

  Tot snel jongens,

  Roeland

 2. Pieter Stam schreef:

  Mooie vissen mannen, en mooie natuurfoto’s Marcel.

  Morgen ga ik weer 😀 Hopenlijk wachten de zeelten nog een weekje met paaien!

  Groet, Pieter

 3. Marcel schreef:

  @Roeland: Hee maat, niet gevist dit weekend. Heb het hele weekend familieweekend gehad. Dit keer zonder hengels hahaha
  @Pieter: Thanx Pieter. Die zeelten moeten nog ff wachten met paaien. Daar ben ik het wel mee eens. Zo’n mooi zware zeelt staat ook nog op mijn verlanglijstje.

 4. Dennis schreef:

  Lagge jooohoo ,die verhalen van ome Sielhorst met zn libelle´s ken ik nog wel …je vergat soms bijna dat je een verhaal over een snoeksessie aan het lezen was ghehe 😀 …niet aan vangen toegekomen zie ik pompermans…zelf ben ik al een tijdje helemaal niet meer aan het vissen 🙁 het zal hooguit eens struinend met een pennetje zijn de komende tijd (waar niks mis mee is natuurlijk).Ik blijf de verhalen hier wel volgen,altijd leuk! Vangze maar weer ,ciao. Dennis.

Laat een reactie achter