Actuele Zeeltvangsten (wk19)


Je vraagt je af of we nog een zomer krijgen met deze temperaturen. Vol goede moed stond ik Hemelvaarstavond in het water. Waadpak aan, lijnen uitgooien en weer terug naar de stoel. Hoe later het werd, des te pijnlijker mijn voeten werden.
Met 4 graden aan de grond was het nauwelijks uit te houden.

Het is 19:30 uur en ik krijg een run. Ik sprint naar de hengel, maar voor ik het weet sta ik met een slappe lijn. De 9 ponds fluor is geknapt op de knoop.
Dat overkomt me niet vaak, maar helaas.  Om 21:30 uur stop ik uit nood om wintertenen te voorkomen. Op de terugweg kom ik nog een visser tegen.  Hij had getempt. 11,4 graden op 2,5 meter diep water. Het moet niet gekker worden!!!
(Later in de week krijg ik een tip van Rob H. Je fluor knoop zekeren met secondelijm)


Foto:En maar wachten.
De herkansing is op zaterdagavond. Ditmaal een lokaal watertje. Er zitten nog 2 vissers. Waaronder Roeland en vismaat Robert. Roeland vist met de pen. Robert met de vaste stok.
Ikzelf vis weer met de wakers. Een hengel met de VisPomp boilie en een hengel met maden, afgewisseld met partikels en een popupje.
Binnen het half uur krijg ik een run. Het is een vrouwtje van 52 cm die viel voor mijn popupmontage.
Hoewel ik op ander water toch aardig succesvol ben met maden, wil het hier wederom niet lukken.
Roeland en Robert kunnen dat beamen, aangezien zij geen aanbeten van zeelten krijgen op de maden. Roeland verspeelt een zeelt op brood, maar vangt zich scheel aan voorn. Robert vangt een mooie platte, maar verder dan deze 2 vissoorten komen de  mannen helaas niet.

Wanneer Roeland nog even bij mij komt kijken, krijg ik wederom een run. Nou ja run….
De optonic geeft een gil. Ik pak de hengel en de vis lost…..
Zo krijg ik die avond nog 3 van zulke aanbeten. Ook na het inkorten/verlengen van de onderlijn.
Het is niet onze avond . En zo gaat de week in rap tempo voorbij.

Aan het eind van de week krijg ik mail van mede zeeltvissers.

Goedemorgen Pomp,
Door de gematigde temperaturen en drukte op t werk weinig gevist nog. 1 mooie zeelt weten te verschalken, zo rond de 45 cm. Het wachten is op oplopende temperaturen, zodat we weer een voercampagne opzetten en een aantal sessies kunnen maken. Maar tegen die tijd is het eind mei denk ik en zal de zeelt wel aan de paai gaan, en naar verwachting kortere aasperiodes hebben! Dus een wat langere sessie en in het donker doorvissen zal toch wel succes afdwingen, we zullen zien.

Maar dan komt juni, traditiegetrouw een goede zeeltmaand.Er ligt dus nog een hoop moois in het verschiet en zal je zeker op de hoogte houden!!

Gefeliciteerd trouwens, met Daisy, je nieuwe PR!! een prachtzeelt, en een prachtverhaal heb je ervan gemaakt!!!  Zeeltgroeten, Joost.

Nog een zeeltvisser die het zwaar heeft. Ondanks het weer toch nog vis. Joost, we blijven je volgen.

Foto: Joost met een mooi mannetje van 45 cm.

Een andere zeeltvisser heeft het ook zwaar.
Pieter stuurde me het volgende mailtje:

Ha pomp,
Wel gevist niets gevangen. Ik heb mijn karperavondje van vorige week dinsdag geannuleerd omdat het regende. Aangezien ik de dag erna een ander water zou bestoken, had ik geen zin in een stinkende natte zooi in m’n auto. Op dat water heb ik 2 halve ‘runs’ gehad. De eerste miste ik, de tweede was een blankvoorn van ongeveer 35 cm. De aankomende tijd ga ik flink aan de bak.

Nogmaals gefeliciteerd met je zeelt van 57 trouwens. Niet alleen groot maar ook heel mooi. Knappe vangst!

Groet, Pieter
p.s. Hier nog een sfeerplaatje. Het is een koppeltje kuifeenden in de mist ’s ochtends vroeg.

Foto: Het koppeltje kuifeenden van Pieter.  Superfoto!!

De vangstmeldingen zijn dus karig, maar wat wil je ook met deze temperaturen.
Het is echt bikkelen voor een visje. We mogen blij zijn dat we überhaupt wat vangen.
Een jaar geleden, op 20 mei 2009, zat ik met Roeland aan het water. Dun jasje, lekker temperatuurtje en we vingen 3 mooie zeelten en de wereld aan brasem.(Lees hier nogmaals het verslag)
Het kan raar lopen.

Aankomende week gaat de temperatuur wat omhoog.
Zal het meteen tot betere vangsten leiden? Tot volgende week.

Oproep:
Lezers die ook zeeltmeldingen willen doen kunnen foto’s en/of een klein verslagje sturen naar tincatinca@vispomp[nospam].nl
Zo houden we elkaar een beetje op de hoogte. Tot volgende week.

2 reacties

 1. Pieter Stam schreef:

  Haha… “een ander water bestoken” Thx voor de censuur 😀
  Succes allemaal mannen, vang er een paar !

  Groet, PieterS

 2. Pieter Stam schreef:

  Owja… komende weekend is in de UK bij de de tenchfishers.com jaarlijkse fish-in. Leuk om hun website in de gaten te houden de komende tijd. Meestal verschijnen er mooie foto’s van nog mooiere zeelten. Sommigen gaan over de 10 lbs heen (kwijl).

  Groet, PieterS

Laat een reactie achter