Actuele zeeltvangsten 2011

Vorig jaar zijn we gestart met de actuele zeeltvangsten.  Wekelijks konden lezers hun zeeltvangsten mailen. Wekelijks brachten mensen verslag uit.
O.a. Pieter, Dennis, Joost, Kevin,Gert, Robert,Auke en anderen vulden het steeds leuker wordende item. Eigenlijk tot mijn grote verbazing, aangezien ik dacht dat er niet zoveel mensen gericht op zeelt vissen.

Ook specimenhuntend Nederland, waaronder zeelttopper nr 1, Arnout Terlouw, liet weten onze capriolen te volgen. Toch  niet één van de minste vissers. Voor bovenstaande mensen is het tevens interessant te lezen wat er zoal gevangen wordt in Nederland. Het bewijst maar weer dat ook Nederland wel degelijk kapitale zeelten huist.
Welnu.Omdat ik het interactieve aspect ook erg leuk vond, wil ik vragen of jullie dit jaar ook weer mee willen doen. Foto’s van vangsten en sfeerplaten, eventueel met een klein verslagje mogen dan ook dit jaar weer naar tincatinca@vispomp[nospam].nl
Ik zal vanaf 1 april wekelijks een verslag doen van de actuele zeeltvangsten.

Zeelt Hall Of Fame
Voor het zoveelste jaar gaan we ook verder met de Zeelt Hall of Fame. Heb je een zeelt gevangen en zou je die in de hall of fame willen zien. Kijk even hier voor de spelregels en de Hall of Fame. Speldjes zijn ook weer te verdelen, dus ik zou zeggen; Doe je best.

Zelf zal ik natuurlijk ook weer aan het water zitten en natuurlijk verslag doen.
Ik zal dit jaar ook wat dieper op de materie ingaan, hoe ik bijvoorbeeld vis.
Ik krijg veel vragen van mensen die graag willen beginnen, maar ook van vissers die graag een duwtje in de rug willen m.b.t. vastlood. Daar gaan we dit jaar wat aan doen.  Ik zal het een en ander uitleggen. Zelfs prijsgeven waar ik vorig jaar mee viste.  Spannend!!!! 🙂

Of ik zelf nog specifieke wensen heb? Absoluut!!!
Mijn grote wens is nog steeds een 60 + zeelt vangen. Dat zou toch werkelijk de bom zijn.
Vorig jaar zat ik er aardig dichtbij. Met 58 cm en 4,76 kg mag ik natuurlijk niet klagen, maar toch…
Die magische 60, staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Dat zou toch eens moeten lukken, zou je denken .

Tevens ga ik dit jaar op zeeltjacht met mijn centerpin. Zoals jullie hebben kunnen lezen in ’Centerpin Pompie’ heb ik dit jaar een oude centerpin aangeschaft. Daar gaan we dus ook lekker mee klooien. Ook dat komen jullie natuurlijk te zien.

Mensen, ik heb er weer heel veel zin in. Ik hoop jullie ook.
Voor foto’s en kleine verslagen kun je je inzendingen sturen naar tincatinca@vispomp[nospam].nl
Per 1 april gaan we beginnen met onze actuele zeeltvangsten. Ik hoop dat jullie weer meedoen en weer meelezen.  Alvast heel veel zeeltvangsten gewenst.

Marcel

p.s.  [nospam] even weghalen bij het gebruik van het e-mailadres

3 reacties

 1. Dennis schreef:

  Hee Pompie ,vorig jaar heb ik voor het eerst gericht op de Tinca´s gevist.Dat was erg leuk en ook zeker niet zonder succes,wat wel opviel was dat in het begin de meeste aanbeten kwamen.Rond half april was het s´avonds een gekkenhuis met de aanbeten,maar door gebrek aan kennis van materiaal en dan met name verkeerde onderlijnen gebruiken werden zij veelvuldig en vakkundig gelost :O hhaha.Al snel werden de onderlijnen stukken korter alsook de hair,en dat was zonder meer een vooruitgang.Maar kwamen de aanbeten in het begin nog met grote regelmaat(ook dubbel hooks),de rest van het jaar ging dat erg moeizaam…maar de beste tijd staat dus om de hoek als het zo gaat als vorig jaar,en deze keer staan we met de juiste kennis aan de waterkant dus dat kan nog wat worden:) Oke dus wat mij betreft moeten de “muithonden” binnenkort weer strak aangelijnd 😉 Groet Dennis

 2. Marcel schreef:

  Ha Dennis, Leuk te horen dat het je wel beviel. En tja, ook dit is weer een visserij waarin de puntjes op de i het weer doen he.Zie de korte onderlijnen. Met de ervaring die je vorig jaar hebt opgedaan wordt het in ieder geval steeds leuker. Laat het voorjaar maar komen. Succes en we spreken elkaar weer.

 3. Koen Verweij schreef:

  Hé Marcel,

  Ik vond het vorig jaar leuk om de actuele zeeltvangsten te volgen. Misschien ga ik dit jaar ook geregeld achter de zeelt aan. Als ik succes heb mail ik je de foto’s hoor! 🙂

  Gr Koen.

Laat een reactie achter