Zeeltkriebels – Azende zeelt

Het is weer eens zo’n dag dat het niet mee zit. Springende en rollende zeelten op mijn stek, maar happen, ho maar. 
Hoewel? Na 4 uur geen stootje krijg ik toch de lang verwachte run. Het is overduidelijk zeelt. Ik dril en leidt de vis naar mijn schepnet. Dan neemt de vis een laatste run richting riet en zit Pomp even niet op te letten. De lijn komt achter een rietstengel en ik ben mijn vangst kwijt. Vet balen, want ik heb wel door dat het waarschijnlijk mijn enige kans op zeelt was vandaag.
De wakers blijven het laatste uur roerloos hangen.
Toch is het geen verloren dag. Mijn GoPro had ik in het water laten zakken. Niet op mijn voerstek, maar op een andere stek. Wat blijkt? Bij terugkijken zie ik dat er een vis op beeld staat en ik besluit nog wat bij te voeren. Dan blijken er twee zeelten in beeld te komen, maar niet voor lang. Het voeren heeft blijkbaar een averechts effect op de zeelten gehad en ze verdwijnen, om vervolgens niet meer terug te komen. Super leuk om te zien. Ach, kijk zelf maar.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Peter van de Leijgraaf Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peter van de Leijgraaf
Gast
Peter van de Leijgraaf

Hey Marcel,

Ook dat komt voor dat ze geen voer willen daarom is het zo belangrijk je overstek op te bouwen
Als ze niet willen eten kun je stoppen met voeren.

Groeten Peter