Zeeltkolder VII (Zweden – Introductie)


Het was een weekje stil rond de VisPomp, maar er gebeurde van alles achter de schermen.
De tassen zijn gepakt, de hengels zitten in de foudralen, de spoedcursus Zweeds voor beginners hebben we voltooid. Hou je vast en lees mee.

Begin 2008 kreeg ik een artikel uit de Beet Magazine onder ogen. Het artikel “Zweedse Schonen met Rode ogen” was geschreven door Arnout Terlouw en Michel Dekker. De mannen maakten een reis naar Zweden om Tinca Tinca te belagen en ik zat werkelijk te likkebaarden van de prachtige foto’s, de avontuurlijke ambiance en natuurlijk de gevangen zeelten.

Het artikel heb ik wel  10 keer gelezen, want vaste bezoekers weten inmiddels dat ik ook een zwak heb voor Tinca Tinca. Ik dacht, “Man, man, man, wat mooi! Dat wil ik ook!” , maar vanwege omstandigheden toentertijd, onmogelijk uit te voeren.

Foto 2: Het artikel “Zweedse Schonen met rode ogen”, hier begon het mee (Bron: Beet Magazine)

Een jaar later stort ik me weer helemaal op de zeelt (zie Zeeltkolder) en kom toevallig de Beet met het artikel weer tegen. Weer droom ik van de trip naar Zweden, weer zie ik me zelf staan in het Zweedse nat, maar uitvoeren is een tweede.

Ik vertel mijn goede vriend en vismaat, Nico het verhaal en Nico raakt ook helemaal enthousiast. De pannenkoek was 10 jaar geleden al eens in Zweden geweest, helemaal verkocht en bijna naar dit land geëmigreerd, maar het is er niet van gekomen.Het was daarom super te horen dat Nico meer dan enthousiast was om mij te gaan vergezellen tijdens de trip naar Zweden en dus werd er een plan gesmeed.
Maar ja, je kunt wel op de bonnefooi richting Zweden. We moeten wel weten waar te beginnen en daarom zou het mooi zijn als wij contact konden krijgen met één van de schrijvers van dit artikel.

Maar goed, probeer maar eens contact te krijgen met de grootste Allround visser van Nederland, Arnout Terlouw! Dat bleek makkelijker dan ik dacht en via via kreeg ik het e-mailadres van deze topper. In een uitgebreide mail gaf ik aan dat Nico en ik de Tinca Tinca trip naar Zweden wilden maken en of hij ons een zetje in de rug kon geven.

Al heel snel kregen we antwoord van Arnout en hebben we veel bruikbare informatie gekregen. Ontzettend cool natuurlijk, aangezien ik kan begrijpen dat de beste man wel wat anders aan zijn hoofd heeft als mail te beantwoorden van een stel adhd vissers.

Foto 3: Arnout met 1 van zijn Zweedse Schonen.
Nico en ik gingen aan de slag, zijn over en weer met Zweden gaan mailen en kregen inside information van Arnout.  De toffe gast stuurde ons nog even wat foto’s om van te kwijlen en wenste ons veel succes. Afgesproken werd om Arnout wel even van alles op de hoogte te houden.

Het is nu bijna 2 maand later na de eerste aanzet en ik zei al, de koffers zijn gepakt. Nico en ik rijden dit weekend naar het land van Pippi Langkous en IKEA, Het land van Abba en Zlatan en we gaan de uitdaging aan.
Een nieuw avontuur staat ons dus te wachten, een nieuwe uitdaging ligt klaar. Hoe het ook afloopt, Nico en ik hebben zo’n zin in dit avontuur.

Tot ziens of op z’n Zweeds…..Hejdå

Marcel en Nico

17
Reageer op dit artikel

avatar
17 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
MarcelHaroldGaryTim aka IamBarbeelPomp senior Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marco
Gast
Marco

Succes man daar en geniet er vooral van. Maar dat zal wel lukken

Marco
Gast
Marco

en ohja, het speldje zit op zoonlief zijn pet en blijft daar voorlopig nog wel even zitten.
Wel magere vangsten op het moment hier en helaas nog geen kneiters

Tom
Gast
Tom

Spannend, maak maar voldoende foto’s om ons te verlekkeren!

Koen
Gast
Koen

Marcel en Nico heel veel plezier en succes!!!

Gr Koen.

Bart
Gast
Bart

Marcel en Nico heel veel plezier en succes met de Zweedse schonen

Gr Bart

sander
Gast
sander

toeval bestaat niet he!
top mannen,ben benieuwd hoe het gaat verlopen.
mijn compli’s marcel.
het zit niet alleen tussen je oren,maar ook doen.kicke
succes

André
Gast

Mannen Succes in Zweden!!

Jos Raaijmakers
Gast
Jos Raaijmakers

Hoi Marcel en Nico

Heel veel plezier en goede vangst gewenst.

Groeten Jos Raaijmakers

Mark van de Waal
Gast
Mark van de Waal

Marcel en Nico: Veel succes gewenst en vangze!!!

Mark van de Waal
Gast
Mark van de Waal

Marcel & Nico: veel succes gewenst en vangze daar in Zweden!!!

Pieter S
Gast
Pieter S

Heel veel succes

Joey
Gast
Joey

Super tripje! Veel succes daar en geniet ervan!

Pomp senior
Gast
Pomp senior

Mannen, heel veel plezier in Zweden en vooral een goede vangst.
We zijn erg nieuwsgierig naar de verhalen.

Tim aka IamBarbeel
Gast
Tim aka IamBarbeel

Ben erg benieuwd naar het verhaal!!

Gary
Gast

Nou ik ben ook benieuwd naar het verhaal. Ben er zelf een dag bij geweest maar zal niks verklappen…… Denk echter dat het een mooi verhaal wordt met ook mooie plaatjes. Zal de site zeker in de gaten houden om te kunnen lezen hoe jullie het hier ervaren hebben. ik vond het in ieder geval leuk om jullie hier te hebben. Hopelijk tot een volgende keer.

Harold
Gast

Schiet eens op met die verhalen Marcel… ben erg benieuwd!!! 🙂