The Hunt for Roxy en Estelle (De Bibbers)


Het is nu echt herfst geworden. De bomen verliezen hun jasje. De bodem van de plas is inmiddels bedekt met een tapijt van bladeren. Het water is helder waardoor ik het bruine vloerkleed makkelijk zie liggen. Kraakhelder water mag ik wel zeggen. Of het een voor of nadeel is kan ik niet zeggen. Dat zal vandaag moeten blijken.

De fel rode dobbers dansen op het water. De zuidwesten wind geeft me een groot bereik om te bevissen. Het is aflandige wind.De wind die me de laatste tijd niet onverdienstelijk is geweest. Toch zit ik niet lekker.
Schuchter kijk ik zo nu en dan om me heen. Alsof ieder moment de man met het mes tevoorschijn kan komen. Achteraf had ik beter mijn mond tegenover Felix en Mans kunnen houden. Ik krijg er rillingen van.

Mijn radar staat op scherp. De  rechter dobber staat weer eens te stuiteren, maar gaat niet onder. Gek word ik van deze aanbeten, krijg er geen vat op. Aanslaan heeft al menigmaal geresulteerd in verlies van de aasvis. Felix zei meteen: “Snoekbaars of een kleintje.”

Ik word er in ieder geval niet vrolijk van. Vismaat Coen adviseerde mij gekscherend om eens een “Prikkeldraad” in te zetten. In vistermen een onderlijn met maar liefst drie dreggen! Ik vond de benaming schitterend, maar om dat nou in de praktijk uit te voeren?Mmm, gaat me net iets te ver, hoewel de gedachte niet eens zo gek is.

De dobber schudt heen en weer. Gaat licht onder en plopt weer boven. Ik draai de lijn strak, probeer gewicht te voelen, maar wordt wederom teleurgesteld. Rustig haal ik het boeltje binnen.
In mijn tas zoek in naar een kleinere voorn. De kleinste die ik kan vinden. Is nog een centimeter of twintig, maar het moet maar.
Wederom gaat de dobber richting stek. Het zal niet lang duren voordat de ‘Sneaky Bastard’ weer toeslaat.
Ik zit nog niet of daar gaat ze weer. Plomp, plomp…….
Snel draai ik de andere hengel binnen. Ik krijg het gevoel dat het dit keer gaat lukken en ja hoor. De dobber schiet nu met een noodgang de diepte in. Even wachten, lijntje strak draaien, aanslaan …..en……hangen!!
De dril is zenuwachtig, de vis mokt en komt al snel aan de kant. Evenzo snel ligt ze op de mat, ze meet éénentachtig centimeter.
Vlug wordt er een fotootje gemaakt, ze mag meteen terug. Met een noodgang verdwijnt ze de diepte in!
Bij het controleren van het materiaal zie ik dat ik de dart weer eens van de dobber heb geslagen. Dat is al de derde keer in zeer korte tijd. Of ik sla faliekant fout, of die dartdobbers zijn toch niet van al te beste kwaliteit. Het wordt zo een duur geintje. Jammer, want die dingen vangen prima wind. Je kunt er hele stukken met gemak mee afvissen.

Foto: Rechts, de gehavende dartdobber
De hengels zet ik tegen de struiken en ik besluit poolshoogte te nemen. Ik ben benieuwd of Ruud ook aan de plas te vinden is. De vraag die na onze ontmoeting bij me is blijven hangen, gonst al een tijdje: “Hoe is ‘De Slager’ hier gekomen? Nergens heb ik een auto zien staan. Nergens bandensporen gezien. Zo loop ik rond de plas, in de hoop een glimp van Ruud op te vangen.

Na een uur ben ik terug. Ik heb mijn spullen gewoon achtergelaten. Tijdens het rondje geen ‘Slager’ te bekennen. Het stelt me min of meer gerust, hoewel ik af en toe wel de rillingen van deze plas krijg. Er zal maar wat gebeuren. Geen hond die je hoort of ziet. Mijn mobiele telefoon is dan ook mijn enige redding.

Foto: Sunny weather. Niet het beste snoekweer.
De zon komt nu door en het begint zelfs lekker te worden. De wind valt zo nu en dan compleet weg. Snel gooi ik de hengels in en zak in mijn stoel. Ik moet oppassen dat ik nu niet wegdommel.  Ik concentreer me maar op een fuut. Ze duikt zo nu en dan onder. Vlakbij mijn dobber komt ze boven. Verbouwereerd maakt ze zich uit de voeten. Ondertussen is de verste dobber bijna uit zicht. Ik besluit deze wat dichterbij te halen. Langzaam draai ik de boei een meter of tien binnen. De hengel gaat vervolgens weer op de steun, beugel open en ik wil weer op mijn stoel plaatsnemen.

Mijn hart slaat over. De dobber die ik zojuist wat dichterbij heb gehaald is weg! In mijn ooghoek zie ik dat nu ook lijn van de spoel loopt.
Gehaast pak ik de hengel. Beugel gaat dicht, lijn strak en…………………Hangen!! Dit voelt goed.
Mijn hart bonkt in mijn keel. Geconcentreerd dril ik de vis naar de kant. Eigenlijk gebeurt er niet veel. Het lijkt alsof ik de bekende plastic zak sta te drillen. Vlak voor de kant krijg ik knikkende knietjes. Door het heldere water zie ik een beste snoek mijn kant op zwemmen. De grote kop klieft door het water. Aan de zijkant van haar grote muil hangt mijn aasvis. Dat is een hele beste snoekdame!

Het ondiepe water zint haar niet. Ze besluit eens gas te geven en draait zich om. Het verwachte sprintje is er eindelijk en hoe!!!
Ze ragt door de slip, trekt nu meters lijn van de molen. Bibberend hoop ik dat het allemaal goed gaat. Langzaam draai ik door. Het net ligt al in het water.Daar komt ze eindelijk. Na vijf sprintjes zwemt ze zo mijn net in. Ik flip, kan het niet geloven.

Foto: Pomp met één van de monsters van de plas! Ik ben er beduusd van!
Ik laat haar even bijkomen, dat gaat goed. Geen gespartel, geen vervelende toestanden. Dan leg ik haar op de mat. Wat een beest. Ook nu blijft ze rustig. De enorme kop heeft grote ogen. Angstig kijken ze me aan. Mijn hand verdwijnt voorzichtig in de kieuwdeksel. Ik zie de dreg netjes zitten en tik deze er zo uit. Ze mag nu heel even op de meetplank. Wauw!! Dit is vette shit. Weer sta ik te schutteren.De vis gaat nog even terug in het net en ik laat haar bijkomen in het water.

“Shit, waar is Ruud?” Zijn hulp had ik nu prima kunnen gebruiken. Nogmaals tuur ik over het water, maar nergens zie ik “De Slager”.
Foto’s maken wordt even pielen. De afstandsbediening moet me vandaag helpen. Ik sta in het water en de dame gaat weer uit het net. Ik laat haar rustig in mijn armen liggen. Foto’s maken is geen enkel probleem, ze geeft geen sjoege. Mijn armen laat ik na de laatste foto zakken , ze voelt nu het koude water. De oude lobbes heeft het door en begint nu zachtjes haar staart te bewegen. Als een dief in de nacht glijdt ze over het tapijt bladeren. Nog steeds sta ik op mijn benen te schutteren. Van alles spookt nu door mijn hoofd. Wauw!

Man, wat een bak! Wat een prachtige bak! Het zweet stroomt nu langs mijn rug. Ik ben helemaal hyper! Dit moet Felix weten. Dit moet Mans eigenlijk zien. Onrustig loop ik heen en weer. Wanneer mijn hartslag dan eindelijk gezakt is, sta ik in dubio. Zal ik nog even vissen? Zal ik stoppen? Ik hak de knoop door en brei er een einde aan.
De hengels worden ingedraaid en binnen 10 minuten loop ik de lange weg terug naar de auto. De duisternis begint nu in te vallen. Misschien maar goed ook dat ik heb ingepakt. Ik moet er niet aan denken dat ik hier mijn tijd ’s nachts door moet brengen. Brrrrrr.

Foto: Raad de maat van deze snoek. Een Fox Deadbait Pencil ligt klaar voor de winnaar.
Prijsvraag: Voor de trouwe volgers weer een kleine prijsvraag. Raad de maat van deze vis! De winnaar wordt in het volgende deel bekend gemaakt. Een Fox Deadbait Pencil gaat naar de gelukkige. Succes!

p.s. Mededeling: Volgende week knijp ik er even tussenuit. 1 december zijn we er weer en volgt het volgende deel. Even geduld dus a.u.b:)

32
Reageer op dit artikel

avatar
32 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
MarcelPieter BeelenFrankRon B.Marcel Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Grietha
Gast

Eindelijk Marcel.

Is het Roxy? Is het Estelle? Of is het een andere dame? Het is in ieder geval een dame met een herkenbare kop.
Ik schat haar 107cm.

Joop
Gast
Joop

Hoi Marcel,

Ik heb het weer ademloos gelezen.Zo mooi neergezet, of je er zelf bij bent geweest.

De snoek…ik denk 94 cm.

Vriendelijke groet,
Joop

Niels van de Ven
Gast
Niels van de Ven

Ha Marcel,

Wat een bak, echt een oude krijger gefeliciteerd man!

Ook weer een heerlijk verhaal om te lezen, super, geniet elke keer weer!

Ga zo door en blijf uitkijken…

Groeten, Niels

Jesper
Gast
Jesper

Hey Marcel,

prachtig verhaal weer. Ik denk dat hij wel boven de meter is, 108cm.
Succes nog!
Groet Jesper

Erna
Gast
Erna

Ik denk 112cm

Wat weer een super verhaal!!

Steven
Gast
Steven

Om nog even terug te komen op mijn vorige post: ik volg je site al jaren, de prijsvraag heeft me over de streep gehaald om toch even een berichtje te plaatsen! Spannend verhaal weer, ongelofelijke opbouw… Je vangt eerst een ‘grote’, dan een grote snoekbaars en vervolgens een nog grotere snoek… Gefeliciteerd ermee! Alsof het van tevoren al vast ligt.

Oja, ik denk 1.13 m

Sander
Gast
Sander

hoi Marcel, Wat een bak zeg, mooi hoor! Het verhaal wordt steeds beter, ben benieuwd of felix haar herkend.

Ik schat 109 cm.

Gefeliciteerd!

Sytse van der Harst
Gast

Hoi Pomp!
Mooi weer man!
Die plastic dartdobbers is troep man! Overigens heb ik ook altijd ruzie met snoekdobbers… Altijd laat het oogje los of de antenne stuk. Zijn er nog Goeie alternatieven?
Gr. Syts

Pierre
Gast
Pierre

He ouwe lobbes

Goed bezig kerel…schitterend verhaal weer ….dit moet wel een meterbak wezen.
Mijn schatting : 105cm …

Mij gaat het snoeken ook niet verkeerd af , elke keer pak ik er wel een paar,,,alleen nog niet van het formaat waar ik voor ga…en het merendeel nog op jerkbaits..
Hoewel hier in de stadsgracht beste snoek zwemt , moet ik voor de echte kneiters denk ik toch het grote water opzoeken…
Maar gaat goed komen….een meter mot d’r kommen!!

Succes en groetjes
Pierre

Waalcko
Gast
Waalcko

Ha Marcel,

Wat een brute kop heeft dat beest! Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er zo’n bak op de voorn zou klappen. En heel herkenbaar, na het verplaatsen ineens die aanbeet. Blijf maar mooi van dat prikkeldraad af. Goed geplaatste enkele haak zit bij mij altijd in het scharnier. Deze vis en dit verhaal smaakt naar meer.

Groeten Waalcko

Ps. 117cm is de maat.

Ronald
Gast

Tja, ook een sneaky pike dus bij jou, ha ha

Weer een prachtig verhaal en een schitterende vangst pompie !

ik weet nu na de vangst van de 93 door Jurgen een beetje beter te schatten hoe lang deze prachtige dame is.
Ik zeg 103cm.

Kees
Gast
Kees

Ha die Marcel,

Nice job man, wat een statige dame.
Ik schat haar op 106 cm lang, maar stel dat dat klopt, dan geef de Pencil maar aan degene die er het dichtst bijzit en die hem goed kan gebruiken.( of de prijs moet al inwisselbaar zijn voor een socialdag barbussen volgend jaar, Ha Ha Ha )
Proficiat met je Esox Giganticus!

Groet,n
Kees

Laurens
Gast
Laurens

Mooi verhaal weer!
De snoek is 114 cm

Maarten
Gast
Maarten

Hoi Marcel,

Ik volg jouw site ook al een hele tijd en zit elke keer weer op het puntje van mijn stoel als ik zie dat er weer een nieuw verslag is.
En ik hoop natuurlijk ook elke keer dat je een van die twee dames in je handen hebt als ik de foto’s bekijk. En is het nu zo? ga maar snel naar Felix toe en dan maar hopen dat ie inderdaad in de boeken staat.

Ik denk trouwens dat het 113 cm is.

Groetjes Maarten

Coen
Gast
Coen

Hey Pomp,

Mooie vis man hier doen we het voor!

Proficiat maat en ga zo door.

Groeten Coen,
(het is trouwens de klittebandrig haha)

Anneloes
Gast
Anneloes

114

Vincent
Gast
Vincent

Wanneer ga je je eerste boek schrijven Marcel? 🙂

Ik denk 1.01 meter.

Rinko
Gast

Prachtige snoek, en weer een spannend verhaal 😉 Ik mis een klein beetje de prachtige kleuren van deze dame op de zwart wit platen, maar nogmaals super!

Paul
Gast
Paul

Gokje 1.02 meter

Grietha
Gast

Marcel,

Ik ben niet weggeweest hoor. Ik lees alle verhalen trouw.
Vispomp is toch wel een van mijn favoriete sites.
Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Gr.
Grietha

Siebe
Gast
Siebe

Hey Marcel,

Mooi verhaal weer. Het is of sta ik naast je te vissen en beleef ik het allemaal samen met je. 🙂

O ja ik denk dat ze 111cm is.

Gr. Siebe

Steven
Gast
Steven

Oja, die enge zwarte spin op haar kop…

Ik denk dat die 2 cm is!

Sander
Gast
Sander

Plomp,..plomp,…plomp, weer een mooi vis voor meneer Pomp
De slager word nog eens je beste vismaat hahaha.
Ik schat deze prachtvis op een mooie 1m04.

Gr.Sander

Joey
Gast
Joey

Prachtig verhaal. Hoe krijg je het toch voor elkaar om zulke mooie vissen te vangen. Ik schat de snoek op 121 cm.

Proficiat met je nieuwe PR??? 😉

Groeten Joey

Mark V.
Gast
Mark V.

Super geschreven weer!! Ik kijk al uit naar het volgende verhaal!!

Bied je de aasvissen trouwens zwevend aan of strak op de bodem??

ik gok op 110 cm.

Gr Mark

Ron B.
Gast
Ron B.

Mooi beest dat ik op 1.15m schat.

Groet

Marcel
Gast

@Grietha: Hee Grietha, das goed te horen!!! @Siebe: Hee Siebe, Bedankt en top dat je het blijft volgen. @Steven: hehehehe @Sander: Hee Sander, zou je nog wel eens gelijk in kunnen krijgen 🙂 @Joey: Hee Joey, leuk dat je ook weer meeleest. Tja, hoe ik het voor elkaar krijg? Op dit moment zit het me gewoon mee. Laat ik daar dan maar de vruchten van plukken he. @Mark V.: Hee Mark, dat verschilt echt per dag!. De ene keer vang ik de vissen alleen van de bodem. De andere keer op 6 meter of 4 meter en ga zo maar… Lees verder »

Ron B.
Gast
Ron B.

Tja, hij is in ieder geval nog een stukje groter dan de snoek van 94 cm die afgelopen zondag mijn horsmakreel wel lekker vond.

Frank
Gast

Marcel ,eindelijk een ´´monster´´gevangen .er gaan er nog meer komen deze thriller krijgt nog een spannend staartje..

deze vis is 105 cm

Pieter Beelen
Gast
Pieter Beelen

Gaaf Marcel! Zo zie je maar weer: Lekker je eigen ding doen is beter dan de kudde te volgen die richting de havens rennen 🙂
Goed te zien dat het goed uitpakte, het is je van harte gegund!