EEN NIEUW VET PR


Verslag van Zondag 4 November 2007.

Vandaag dus op pad met BarbeelForumdagmaatje Nico Breevaart
Per toeval zaten we tijdens de Waalforumdag op dezelfde krib als Frans Vogels en het klikte eigenlijk meteen.
Na deze dag spraken we af dat we nog een keer samen zouden vissen en omdat Nico meer vertrouwen had in de IJssel vanwege zijn vangsten daar, reden wij dus richting die rivier.

Rond 07:45 uur kwamen we aan op de plek en het water stond ook hier enorm laag. Het leek wel alsof we op een heuvel stonden. Nico zat op zijn stek en ik zat rechts van hem.

Ik vis vandaag met dynema i.c.m. een powergum. (De Wolf methode 🙂
Dynema voor snellere beetregistratie en Powergum voor de rek tijdens de haak zetten en de dril.
We hebben overgeins ook gemerkt dat we met nylon een hele andere actie in de Shimano Catana Barbel krijgen, waardoor we veel minder controle hebben over de vis dan met dynema. Voor zover het technische gedeelte.

Redelijk gauw kreeg Nico een beuker op zijn hengel en mocht Nico in de beugels.


Go Nico, Go Nico!!
Ik mocht dus scheppen en de eerste vis was dus al gauw binnen.
Deze is 45 cm en snel wordt de vis na de foto teruggezet.

De eerste is binnen en het is november notabene

Ik zit inmiddels te klooien. De ene na de andere vastloper heb ik en ik zit zelfs met 2 hengels vast. Ik verlies een hele rits montages en misschien moet ik meer naar rechts.Nico geeft aan om desnoods links van hem te zitten. Zo zitten we elkaar ook niet in de weg en ik ga akkoord.

Omdat het water zo snel stroomt grabbel ik in mijn kist en pak 120 gram.Deze wordt ook moeiteloos meegenomen, maar terwijl deze rolt, krijg ik een klapper. Ik sla aan en voel de vis. Dan na een paar seconden een losser en helaas, pech voor mij.

Goede switch”, zegt Nico nog en terwijl ik opnieuw ingooi en de hengel in de steun leg, krijg ik weer een klapper. Snel pak ik de stok en de Catana Barbel Classic begint te buigen. Dit is een knoeperd.

Heerlijk, zo’n kromme hengel!
De bekende plastic zak bonkt af en toe en ik ben enorm zenuwachtig.Nico rent naar zijn schepnet, maar tegelijkertijd gaat zijn hengel.
Het is chaos, we hebben allebei een aanbeet en terwijl Nico mij helpt en de zware vis schept rent hij snel naar zijn hengel. Een winde van 44 brengt chaos in de tent en als Nico de vis terug heeft gezet rent hij weer terug naar mij.

Een dik bakbeest ligt in zijn veel te kleine netje en terwijl Nico naar boven loopt, breekt zijn net af bij de steel. Snel vangt Nico em op en alles gaat gelukkig goed. Dan begint het meten. Het is wat schuiven en doen, want de dikke vis spartelt nog na. 73 CM!!! geeft Nico aan en dat betekent een PR voor mij en een verbetering van 2 cm. Ik sta perplex, ik ben echt verbaasd. We dachten dat het seizoen voorbij was, maar ik vang gewoon een nieuw PR!!! Wauw!

We maken nog wat foto’s, ik kan er geen genoeg van krijgen en de vis heeft gelukkig nog genoeg spirit om rap terug te zwemmen.

Ik ben helemaal blij. Geef Nico een hand en loop er een beetje onbeholpen bij. Nico vindt het ook allemaal super en dat siert hem, top!
Dan maar weer eens een hengel inleggen en nog geen 10 minuten later heb
ik weer vis. Dit keer gaat de dril wat makkelijker en na het scheppen
ligt er 42 cm in mijn handen.


Wie het kleine niet eert…

Met 4 vissen zijn we enorm tevreden. Het is november en we vangen vis, wat wil je nog meer.
De uren daarna krijgen we geen tik meer, maar dat is inmiddels wel te voorspellen. Om 14:15 uur ruimen we op en bedank ik Nico voor de uiterst aangename dag.


De Barbeel Boys

Nico, jongen. Ik wil je nogmaals bedanken voor je gastvrijheid en je vriendelijkheid, vond het een superdag en ik heb me meer dan prima vermaakt. Top man en spreek je snel!

En altijd weer terug

22
Reageer op dit artikel

avatar
22 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
RinkosanderMarcelDTbastiaan Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Pomp senior
Gast
Pomp senior

Mas,
Dat ziet er veel belovend uit, ik zie het verslag met spanning te gemoet.
Gefeliciteerd !!

Paulus
Gast
Paulus

Nieuw Nederlands record misschien:)Zou het kunnen zijn naar mate het kouder word, je de grotere vissen gaat vangen. Omdat die misschien de kou beter kunnen verdragen. Zomaar een theorie:)

Marcel
Gast
Marcel

@Pa: Dank je Pa, je weet inmiddels hoe het voelt πŸ™‚
@Paulus: Je was net te vroeg met reageren hahaha. Ik denk dat ze nog bezig zijn met eten om de winter door te komen, maar dat is een gok. De afgelopen dagen zijn er veel grote barbelen boven de 60 gevangen. Ik ben deze week de gelukkige die boven de magische specimen grens heeft gevangen. Wauw!!!!

Nico
Gast
Nico

Marcel man, helemaal super dat je die vette 70-er vandaag op de kant kon slepen en daarmee aan het einde van het seizoen met zo’n klapper nog je PR weet te breken!! Het was vandaag idd hard werken en op zo’n dag komt het aan op doorzettingsvermogen en creativiteit, door te switchen, lukte het ineens wel met 2 barbelen als loon naar werken. Was trouwens een mooie aanbeet van die 70-er en ook een lekker lange zware en vooral spannende dril zo boven die blokken en met ook nog eens boten die zo ongeveer over onze schoenneuzen heen vaarde. Was… Lees verder »

Gert
Gast

Marcel,

Van harte met je nieuwe PR… top kerel! Ik denk overigens dat het niet lang duurt voordat ik dit bericht weer kan sturen… πŸ˜‰

Wolf
Gast

Ja ja, die Marcel ,….
weer een nieuw PR er bij !!!

Komt natuurlijk door die powergum van mij h

Wolf
Gast

Ow enneh die laatste foto is ook heel erg mooi,…..

Pomp senior
Gast
Pomp senior

Mas,
Een prachtig exemplaar. Afgelopen zondag stond iemand anders nogal te glunderen, vlgs mij stond er vandaag ook iemand te glimmen.
Top, ik ben benieuwd wat dit najaar nog brengt.

Tom
Gast
Tom

Het verschil tussen 42cm en 73 cm is echt wel enorm. Zeer mooie vis in alle geval. Ben jaloers! πŸ™‚

Leon (Visvangst Crew)
Gast

Gefeliciteerd Marcel,

een nieuw PR in november… Ik denk dat je er dit jaar nog wel een paar gaat vangen. Jou kennende… πŸ˜‰

Marcel
Gast
Marcel

@Nico jongen. Ik heb het verhaal wel 20 x teruggelezen en zit nog steeds te glunderen. Prachtig avontuur weer in een prachtige omgeving. Is net vakantie he πŸ™‚ En maar goed dat die voerballen niet al te ver doorrolden hehehe. @Gert: Hoi Gert, ik ga hier even op teren hoor. Het weer wordt deze week minder, maar je weet het natuurlijk nooit. Vast staat dat dit PR nog te verbreken valt. Zodra je in de buurt van die 80 komt (85 is het NL-Record) wordt de kans natuurlijk al kleiner. Overigens staat Nico zijn PR op 76 en Wolf zijn… Lees verder »

firesma
Gast

Gefeliciteerd Marcel met je nieuwe PR! Ik ben benieuwd hoelang de barbeel vangsten nog doorgaan!! In ieder geval gaat het langer door dan dat we eerst verwacht hadden πŸ™‚

Groeten,

Andr

dick
Gast
dick

Marcel gefeliciteerd met je nieuwe PR! zo zie je maar weer dat de doorzetter wint.
Ik begin een klein beetje jaloers te worden om die mooie vangsten van jou. Misschien ga ik binnenkort nog een keer op barbusjacht,en dan zal ik het verhaal over de onderlijn dat jij mij vertelde eens in praktijk brengen. Trouwens ondanks de lage waterstand,wordt er nog barbeel gevangen en dat valt mij niet tegen.

Groet en spreek je,
Dick

Koen
Gast
Koen

Klasse Marcel! Het gaat allemaal niet vanzelf. Respect hoor! En wat een reacties allemaal. Echt leuk πŸ™‚

Marcel
Gast
Marcel

@Andre: Je hebt zelf vrijdag ervaren dat het nog wil. Blijkbaar is het nog niet zooo koud. We hadden de week daarvoor met mijn Pa , Bastiaan en Henk ook al aanbeten en dat verbaasde me. Vandaar dat we gewoon stug door zijn gaan vissen en je ziet het resultaat. Uren maken en dan komt de vis vanzelf. Mooie vis en foto had jezelf trouwens. @Dick: Hoi Dick, het is wat je zegt een kwestie van doorzetten hoor πŸ™‚ Ik hoop dat je wel wat aanbeten krijgt met die onderlijnentip. En je hoeft niet jaloers te zijn hoor. Je hebt… Lees verder »

Wolf
Gast

Ej Marcel !!

Je moet met die powergum gewoon blind van uit gaan dat het werkt, ik vis er al jaren mee, ha ha ha

je hebt het nu ervaren, nu nog leren zelf te maken, kijken of je vertrouwen hebt in je eigen brouwsel, ha ha ha,……

Tot donderdag stroop

GreetZ
Wolf

bastiaan
Gast
bastiaan

He Marcel,

Geweldig ga zo door een mooie vis.
Op naar de volgende pr in deze koude tijd.

Groeten

Bastiaan

DT
Gast

Gefeliciteerd pompie, gewoon verdiend natuurlijk he! Mooi verslag, mooie vis, mooi blij bekkie, hehe.

Groet Dennis

Rinko
Gast

Superrrrrrrrrrrrr!

Gefeliciteerd Pumpy met je PR.

Maar ehh………….waar blijft de update van je pr met verslag voor barbeel.com?

Op naar die 80+ er.

Marcel
Gast
Marcel

@Wolf: Ben vanmiddag naar de hengelsportzaak geweest, was ie wegens omstandigheden dicht.
Dus dat zelf maken laat even op zich wachten.
Heb nog wel kant en klare liggen.
@Bas: Dank je Bastiaan. Reserveer maar vast zo’n steun die je laatst mee had. Kan pa em alvast kopen voor mijn verjaardag πŸ™‚
@DT:He Dennis, Dank je man. Superblij word je ervan. Was echt geweldig πŸ™‚ Top dat je meeleeft hehe
@Rinko: Ga ik aan werken, komt eraan Rinko
FF je mail checken af en toe πŸ™‚

sander
Gast
sander

gefeliciteerd
mooi verhaal weer.ziet er ook spannend uit op het stromend water,maakt de vis nog sterker zal een beleving zijn zeg.
is of lijkt het nou zo smal de ijssel op dit stuk?

Rinko
Gast

Hey Pumpy,

Mooi mannen, zelfs een klein stukje over jullie visavonturen op total fishing.
Opnieuw super!

http://www.totalfishing.nl/vangstmelding,12,9575.html