BZR Virus – (Wie wat bewaart)


Het is 31 maart en het regent pijpenstelen. Eigenlijk ben ik hartstikke gek dat ik aan de waterkant zit.
Mijn plu is twee keer omgewaaid. Ik ben gegeseld door hagelstenen. Maar Pomp moet zo nodig vissen.
Nu is er wel een bepaalde reden waarom ik er zit. Ik heb namelijk afgesproken met vismaat Coen.
Niet mijn vrolijke vismaat Koen uit het Noorden des land. Nee, Coen met een C, als in Tinca tinca.

Coen vist op alles. Karperen is zijn grote passie, zeelt is zijn nummer twee, maar van snoeken, ruisvoorn en grote brasem is meneer ook niet vies. Natuurlijk heb ik Coen verteld van het BZR Virus. Momenteel heb ik het aardig onder controle. Toch ben ik huiverig voor later in het seizoen. We zullen zien.  Coen gaat me vandaag eens vergezellen.

Op woensdag 31 maart zouden we een poging wagen. De weersvoorspellingen waren zondag nog goed en we besloten een kleine voercampagne te houden. Het plan was om op een van Coen’s wateren wat boilies te dumpen, om vervolgens woensdag te gaan vissen. Niet te veel. Een klein pondje per dag, uitgestrekt over 2 voerplekjes.

Naarmate de woensdag naderde veranderde het weerbeeld. Eerst leek het nog mee te vallen, maar de woensdag zou al gauw veranderen in een herfstachtige dag. Veel wind, hagel en regen. Ai!!!

Ik zit dus onder mijn plu en heb moeite het ding in bedwang te houden. Windstoten beuken tegen het natte doek. In de verte zie ik koplampen aankomen. Het is Coen. Maar niet in zijn eigen auto!

“Hee ouwe Bikkel”, “Sorry dat ik zo laat ben, maar ik heb een rotdag achter de rug! Mijn auto is stuk!”
“Geen probleem, Coen. Pak snel je spullen en kom zitten.”
“Had je nog wat gevangen dan?”
“Ja, een mooie grote brasem.” “Je moet zo nog even een foto van em maken”, en ik loop naar het water.
Coen loopt achter me aan, terwijl de regen weer op ons neerdaalt.

Foto 2: Mijn allereerste Zeelt van 2010. En een hele mooie.
“Sorry maat, maar je gaat toch geen brasem op de foto zetten. Waar heb je dat beest gelaten?”
Terwijl Coen zijn nek dieper in zijn jas verstopt, tover ik een bewaarzak tevoorschijn.
“Zeg Pomp, je gaat toch geen brasem in een bewaarzak stoppen? Wat een joker!”
Ik rits de zak open en haal een groen gele vis tevoorschijn. Een paar prachtige rode ogen kijken me aan.
Coen’s ogen worden zo groot als schoteltjes en zijn mond valt open.
“Jij vuile…..jij ongelofelijk misselijk mannetje dat je bent!!!”
Ik proest het uit, begin te gieren van het lachen en sta met een wonderschone zeelt in mijn handen.
“Hahahaha, ik kon het haast niet voor me houden hahaha”

Foto 3: Mooie hoge rug, kijk die dikke staart.
Het wordt al donker en Coen zet mij en de vis op de foto.
“Heb je em al gemeten?”
“Nee, nog geen tijd voor gehad. Meteen in de bewaarzak gedaan.”
De duimstok komt tevoorschijn. De eerste zeelt van Pomp in 2010 komt op… 48 cm!
De unster heb ik niet bij me, maar het is een mooie vis.
Ze gaat nog even in de bewaarzak en ik laat haar te water. Het regent teveel om een fatsoenlijke foto te maken en we wachten op betere tijden.

Coen pakt zijn spullen uit de auto en plaatst de hengels. De Delkims staan op scherp en gebroederlijk zitten we onder de plu.
”Zo mannetje, laat die zeelten maar kommu!”, mijn vismaat heeft er vertrouwen in.
Al heel snel volgt een piep. Coen rent en pakt zijn hengel. Tien seconden later weet mijn maat het.
“Een platte, ik voel het al.”

Foto 4: Coen met zijn favoriete vis 🙂 Dikke 50er overigens.
Ik loop met het schepnet richting water en Coen roept me een halt toe.
“Je gaat die slijmjurk toch niet scheppen.”
“Natuurlijk wel. En fotograferen”, “Zul je net zien dat dat de enige vis van de avond is!”
“Zeg Pompie, je steekt me hier niet de gek aan he?”
Met moeite gaat onze Brasemvisser op de foto.

We lachen en dollen wat. Totdat mijn pieper weer fluit. Snel spurt ik richting zeeltstok en het is hangen. Ik voel bonken en Coen pakt het schepnet. De dril is kort. De vis zwemt zo het schepnet in.
Twee hoofdlampen schijnen op een zeelt.

Foto 5: Pompie met zijn favoriete vis. Dunne 50er.
“Dat is een 50er Pomp.” De vis ligt op de landingsmat.
De duimstok is zichtbaar bij iets meer dan 52 cm. Cool!
“Lekker Pompie!” , ik loop naar de bewaarzak.
Als ik de bewaarzak open en het vrouwtje van 48 cm eruit haal, staat Coen weer te lachen.
“Ik dacht dat je die al teruggezet had?”
“Naahhh, ik hoopte op nog een vis, kun jij een mooi duo plaatje schieten hahaha.”
“Jij min mannetje dat je bent.” “Wie wat bewaart heeft een hoop lol he?hahaha”

Foto 6: De eerste twee van 2010 zijn binnen.
Even later sta ik met twee tinca vrouwtjes op de camera. I’m a happy man.

De volgende uren krijgen we wat piepers. Mis ik nog een vette run en vangen we beiden nog wat brasems.
De zeelt laat het die avond verder afweten, maar ik kan meer dan tevreden zijn.
Ving ik mijn eerste zeelten vorig jaar nog midden April. Na een strenge winter heb ik eind maart al 2 prachtvissen.Dat had ik niet durven dromen.

Aan de regen dreigt geen einde te komen. De natte bende wordt opgeruimd en zwetend en stinkend stappen wij elk in een auto.Als twee verzopen katten rijden we naar huis. Thanx voor de leuke avond maat.

Twee dagen later krijg ik een sms van Coen.

Coen: 55 CM,  3 kilo!!!

’s Avonds prijkt er een foto in mijn mail. “Lekker, ouwe!”

Players may do some individual work before or after practice on both days. Hot water, soap and abrasive surfaces strip off the horny layer, exposing living cells to the elements. Sort of. A woman experiences hormonal changes that are associated with the start of menopause. The fifth was a slow round for both combatants but in the sixth and seventh Chavez opened up with both hands oakley outlet to head, body and custom jerseys arms. Dreyfuss’s demand has been a running one for decades among some racial and ethnic minority advocates and listeners. Nelson set up Catanzaro’s short kick.. Once 3 players get it wrong in a row the dealer then passes the deck on to ANY other player in the game. Wholesale Jerseys Super Bowl XLVI is going to be held at the Lucas Oil Stadium in Indianapolis. Luckily, there’s still TripAdvisor, where it’s insanely easy to post fake anything with zero consequences. You’ll be glad you did.. He said the players oppose an 18 game season, which is throwback nba jerseys what the owners want, up from 16 now, because of the risk of more injuries.. Until, he didn’t. Lets try something new. However, in my humble opinion, choosing a running back (personally I would choose Grant in this scenario) is the correct choice.. In between bread.”. “The Navy throws most things overboard, except plastic [which gets recycled], as part of normal routine. Hughes is the second cricketer in two years to die because of an injury suffered in a game.. The first eugenics/forced sterilization law that was passed in the United States was in Indiana in 1907 it was also the first eugenics/forced sterilization law that was passed in world history. 1,2,3. Additionally, learn to manage stress levels in healthy ways to naturally increase testosterone. According to the polls, I won all of them. They key words are “hide” the “hair” and Cheap NFL Jerseys China hide the means of hiding the hair also. All that the Father has is mine. The 302 Division II colleges in the United States range in size from 2,500 to 15,000 students, with an average of about 4,500 students. However, you also have to realize that being a little mean to the horse is good for them. The only answer I kind of succeeded in getting was to the question, “Where’s the bathroom?” The guy gave me a cheap oakleys sunglasses shovel. The cat and mouse would go on for cheap jerseys three months, with him catching them together three times. The style of the Dallas Cowboys Full Speed t shirt itself is modern and a bit edgy. Patients who continue to experience severe breathing difficulties through the nasal passages after surgery should consult a doctor.Nasal polyp surgery increases a patient risk of developing bleeding or infection complications, Johns Hopkins Medicine explains.

Comments

comments

16 Comments

 1. Tim schreef:

  Hey Marcel
  Mooie vangsten zo vroeg in het jaar man!
  Moest wel even lachen om je bewaar grap haha.
  Succes verder.. en je hoort binnenkort van me!

  Groet

 2. John schreef:

  Hoi Marcel,

  Leuk verslag weer, maar je hebt al mooie Zeelten gevangen zo vroeg in het jaar.
  Kijk al uit naar de volgende Zeelt verslagen van je.

  Gr. John

 3. Pomp senior schreef:

  Zeelt mannen,

  Toch weer cool om nu al weer van die mooie groene rakkers te zien en dan nog wel vijftigers.
  Je kunt op de foto goed zien dat Coen een echte brasem liefhebber is niet waar?
  Mannen dit is nog maar het begin.
  2010 wordt een echte Tinca Tinca jaar, let maar op.
  De 55 er begint er op te lijken, maar het streven is dit jaar de 60 te passeren.
  Wie is de gelukkige?

 4. Koen schreef:

  Lekker man! De eerste zeelten zijn binnen en inderdaad voor jouw doen erg vroeg in het jaar. In ieder geval super gefeliciteerd!! Leuk om deze zeeltverslagen weer te gaan volgen 🙂

  Gr Koen.

 5. Sebas schreef:

  Nou Coen dat is idd een hele mooie zeelt,wat zou er nog volgen??
  we moeten binnenkort maar eens een avondje gaan zitten……kan ik weer op les bij je :p

  gr Sebas

 6. Ron schreef:

  BZR, Zeeltkolder,……

  Sneaky een eerder gevangen vis bewaren, ha ha ha ha ha.

  Pompie, … je bent me er twee

  Maar weer een prachtig avontuur en op naar de volgende.

  GreetZ
  Ron.

 7. Mike schreef:

  Marcel Complimenten.
  Weer mooie vissen gestrikt. Wat een beauties en top verhaal.
  Succes Mike

 8. Coen schreef:

  He Pompermans

  Had je me toch mooi te pakken met die zeelt. Het was gezellig laten we maar weer gauw een sessie afspreken die 60er moet gevangen gaan worden dat is namelijk de enige remedie tegen de zeeltkoort.
  Ik weet dat ze er zitten!!

  Spreek je gauw, groeten Coen.

 9. Nico schreef:

  Eejj Marcel!!

  Net terug van een weekend Ardennen en ik had zo’n voorgevoel dat ik effe je site moest checken….haha
  Na regen komt zonneschijn…kan je nagaan wat er nog meer gaat komen!!
  Wel kicken om onder zulke omstandigheden eind maart al met een TT op de plaat te gaan en die duo-shot is helemaal super!!!

  Ben benieuwd of het je de komende tijd gaat lukken om die magische grens te passeren…go pompie go!!

  groet
  Nikos B.

 10. Jurrien schreef:

  nette vissen heren,
  ik ga ook maar eens probereen een gladde zeelt te strikken!
  echt een brute bak van een brasem coen, nieuw record??? (hahahaha)

  groeten jurrien

 11. Marcel schreef:

  @Hoi Tim, ouwe vlokvisser!!! Ik kom binnenkort windes bij je vangen hoor 🙂
  @John: Het gaat beginnen JOhn. Ben zelf ook erg benieuwd.
  @Pa: Hee Pa, nog ff en dan gaan we weer op pad. Heb er zin in.
  @Koen: Ouwe buffelaar. Gaat lekker zo vroeg in het begin he Koen. Gefeliciteerd met je eigen vangsten!!!
  @Ron: Ouwe, je komt ook nog even een zeeltsessie doen he. Ik mis je in onze hall of fame 🙂
  @Mike: Hoi Mike, jullie gaan lekker aan de IJssel man!!!Top
  @Coen: Coen, wanneer gaan we weer. Krijg alweer de kriebels jongen.
  @Nico: Heee makker, ouwe stroper dat je bent hahaha. We gaan het zien dit seizoen. Ik hoop nog op een paar verrassingen
  @Jurrien: Hee Jurrien, leuk dat je ff komt buurten man. Lachen al die zeeltvissers bij elkaar. Succes ook.

 12. Grietha schreef:

  Mooi Marcel, de eerste zeelten al weer binnen. Lekker hoor hoe je Coen te pakken nam.

  Binnenkort ga ik er ook weer achteraan. Ik heb een nieuwe match hengel en de eerste brasems op de rivier gevangen. Nu nog de zeelt belagen, maar dat komt binnenkort wel.

 13. Pieter Stam schreef:

  Ha pomp gefeliciteerd, mooie vissen!

  Ik heb mn eerste 50+ er ook binnen dit jaar. Ook 52 cm.
  Morgen weer.

  Groet, Pieter

 14. Duncan schreef:

  He he de eerste zijn binnen, goed hoor!
  Jullie doen het beter dan ik, heb 2 keer gevist en helaas nog niks.
  Dinsdag even vissen aan de Lage Vaart met een penhengeltje nog geen 2 meter uit de kant… 4 grote brasems (kleinste 50cm) en een Graskarper (waarschijnlijk) verspeeld, schoot los helaas….
  Volgende keer beter.

 15. Dennis schreef:

  Netjuuus!!Door dit verhaal te lezen,heb ik besloten zelf ook maar een avondje op het Tinca pad te gaan…we hebben hier nog 2 zakken fish mussel@oister boillies 10 mm ,die gaan spoedig te water (een deel dan,je moet tenslotte iets over houden om aan je onderlijn te rijgen :p )en zouden de klus moeten klaren.Na al een mooie spiegel op de match te hebben gevangen nu een mooie zeelt erachter aan hopelijk…maarre suc7 weer und viele spass .Mvg,Dennis.

 16. Marcel schreef:

  @Grietha: Hoi Grietha. Mocht je je pr zeelt verbeteren, dan kunnen we de hall of fame ff updaten he 🙂 Succes.
  @Pieter: Hee Pieter, ook weer uit je winterslaap ontwaakt. We kunnen er weer tegenaan hoor. Op naar de biggies.
  @Duncan: Hey Duncan, hou me op de hoogte van je perikelen, cool!
  @Dennis: Dennis, Jij ook succes en stuur die zeelt maar op, altijd leuk om medevissers te zien vangen:)